Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

an_tre 20:00, 03 cze 2012

irena_milek napisał(a)
i dzisiejszego dnia hortensja pnąca

Irenko widząc twoją piękną hortensję pnącą zastanawiam się jakie stanowisko dla niej wybrałaś i jak szybko rośnie? moje nadal czekają na wsadzenie i zastanawiam się nad stanowiskiem. Bardzo się cieszę, że kupiłam je u Szmitów
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Madzenka 20:01, 03 cze 2012

Normalnie tę hortensję pnącą to razem ze słupem do mnie przeniosę szkaradna taka że patrzeć na nią nie moźna!!!
Milka 20:02, 03 cze 2012

noemi napisał(a)
Irenko ale cudowny komplecik ... i zakupy konkretne poczyniłaś ... byłyśmy z Wieloszką w Kwiatonie na Opolskiej , dobre ceny i zaopatrzenie , kordyliny są po 14 zł ... a tą jasną trawkę gdzie kupiłaś ?

p.s. mam też taki pstry bluszcz

bluszczy w tym roku posadziłam multum, teraz tylko czekam aż sie rozrosną!
a nie mówiłam, że jest wszytko i tanio
a tę jasną kupiłam na Buforowej, jest tam duży sklep i sporo ciekawych rzeczy mają; duży wybór rh w dobrej cenie, trawy, żurawki i inne, ; to jest za cmentarzem, po prawej stronie
Milka 20:05, 03 cze 2012

an_tre napisał(a)

Irenko widząc twoją piękną hortensję pnącą zastanawiam się jakie stanowisko dla niej wybrałaś i jak szybko rośnie? moje nadal czekają na wsadzenie i zastanawiam się nad stanowiskiem. Bardzo się cieszę, że kupiłam je u Szmitów

Cześć Aniu
jak tam, zregenerowana?
ona rośnie w pełnym słońcu; pierwsze 2 lata się ślimaczyła, a potem ruszyła z kopyta; teraz to jest około 6m, a wiek hym...7-8 lat, tak myślę

dopiero teraz dostrzegam jej urodę, no bo pierwsze 3 lata w ogóle mi nie kwitła!
Milka 20:09, 03 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)
Normalnie tę hortensję pnącą to razem ze słupem do mnie przeniosę szkaradna taka że patrzeć na nią nie moźna!!!

też mówię szkarada! a słup tez sobie postawili, jakoś tak głupio! może są jakieś sadzonki, więc w razie co dostaniesz
no hosta rośnie dla ciebie dam ci już taką dużą
ostróżki sięgają do 1,5 metra! jej, nie wiedziałam, że one takie wielkie rosną!!
no i wszystkie trytomy jednak stracone; rok temu posadziłam 20!! i nic nie ma
natomiast liatrie przetrwały, ale tylko 5, dobre i to

an_tre 20:09, 03 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Cześć Aniu
jak tam, zregenerowana?
ona rośnie w pełnym słońcu; pierwsze 2 lata się ślimaczyła, a potem ruszyła z kopyta; teraz to jest około 6m, a wiek hym...7-8 lat, tak myślę

dopiero teraz dostrzegam jej urodę, no bo pierwsze 3 lata w ogóle mi nie kwitła!
Dzięki wyczytałam, że jest do cienia i szukałam dla niej cienistego zakątka teraz wiem, ze słońce też jej nie szkodzi
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
an_tre 20:11, 03 cze 2012

Jak pomyślę, że jutro muszę do pracy, to mnie odrzuca za krótki ten czas na regenerację
Konstancja30 20:23, 03 cze 2012

hortensja pnąca 6 metrów 7-8 lat ... nie mam tyle czasu ... zabieram ze słupem jak mi się uda przed Marzenką ... kanny już są
Milka 20:27, 03 cze 2012

To się musisz starać i to bardzo, bo Marzenka ma do mnie rzut kamieniem
idę do ciebie
Madzenka 20:29, 03 cze 2012

irena_milek napisał(a)

też mówię szkarada! a słup tez sobie postawili, jakoś tak głupio! może są jakieś sadzonki, więc w razie co dostaniesz
no hosta rośnie dla ciebie dam ci już taką dużą
ostróżki sięgają do 1,5 metra! jej, nie wiedziałam, że one takie wielkie rosną!!
no i wszystkie trytomy jednak stracone; rok temu posadziłam 20!! i nic nie ma
natomiast liatrie przetrwały, ale tylko 5, dobre i to

Irenko za hostę nie dziękuję coby nie zapeszyć!!!
Trytomy Moje ubiegloroczne też szystkie starcone. Nowe wyłążą a jak je przezimować???
A do ostrożek to ja nie mam ręki, uwielbiam je ale u mnie jakieś marne rosly. Muszę ponownie do nich dojrzeć