Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:58, 01 sie 2014

Do góry
Gosiu piekne floksy i roze sliczne
pozdrawiam
Ogród cioci czyli ciociogród :) 16:29, 01 sie 2014

Do góry
Elik napisał(a)
Hi hi, floksy też mam. Prezencik od teściowej. Kwitną obłędnie, ale też mi obłędnie śmiecą. Buziaki.
PS: Dziewczynki przesłodkie. A prezencik od Kasi to byś mogła w zbliżeniu pokazać .

Zaraz
Ogród cioci czyli ciociogród :) 16:00, 01 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Pachną lilie i floksy i róże. Będę dzieliła białe i te malinowe
Super mogę liczyć na jakieś malutkie sadzoneczki
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:50, 01 sie 2014

Do góry
Hi hi, floksy też mam. Prezencik od teściowej. Kwitną obłędnie, ale też mi obłędnie śmiecą. Buziaki.
PS: Dziewczynki przesłodkie. A prezencik od Kasi to byś mogła w zbliżeniu pokazać .
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:13, 01 sie 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Małgosiu podziwiam i jeszcze raz podziwiam twój pachnący ogród floksy muszą teraz niesamowicie pachnieć będziesz je może dzieliła

Pachną lilie i floksy i róże. Będę dzieliła białe i te malinowe
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:00, 01 sie 2014

Do góry
Floksy.
Wilcza Góra 23:01, 31 lip 2014

Do góry
kawałek rabaty przy zachodnim tarasie..sucho tu i ciepło ...
lawenda, floksy i trawy pysznią się w te upały ...

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 21:57, 31 lip 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Aniu kochana, szalejesz ze zmianami, że ho ho. Te rabaty są przepiękne, floksy i jeżówki...cud miód Ja bym niczego nie zmieniała.
Pozdrawiam.

Fajnie, że Ci się podoba. Ty wiesz, że mnie inspirujesz...???Co do Ciebie zajrzę!
Te zmiany nie będą rewolucyjne. Co nieco przesadzić, dopasować wielkości, usunąć piwonie, bo mnie zmęczyły, poutykać trochę traw
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:56, 31 lip 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Violu, a gdzie obrazki. Pozdrawiam i czekam na foto nowości

Oj, mam jedną nowość Moja kana zaczyna kwitnąć, ale jej nie pstryknę, bo córka aparat zabrała i za granicę się udała na wojaże wakacyjne (dobrze, że na krótko). We floksach skubana się ukryła (kana, a nie córka ) i nic nie widziałam, ale floksy się położyły po deszczu .... i tu taka niespodzianka
Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:51, 31 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Takie piękne w tym roku stare poczciwe floksy

Masz racje że stare floksy są piękne i jak pachną
Kwitnące skarpy 19:43, 31 lip 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Floksy masz cudne, ten kolor...

Rozplenica już zaczyna kwitnąć? U mnie nic...zaglądam codziennie, ale żadnego kłoska nie widać.

i te liatry...piękne kępy masz. U mnie niestety w tym roku słabo kwitną, jakaś choroba się chyba przytrafiła

Twój ogród Pawle jest taki piękny, zdrowy...sama przyjemność patrzeć na te zdjęcia.
Pozdrawiam.

Floksy są boskie ten kolor oraz pasują do bisettiego
a co do rozplenicy to jak masz młodą roślinę to ona może nie miec kwiatostanów a jak jest już dorosła to spokojnie będą i kwiaty na niej
a co do liatri to ona znalazła się przez przypadek najpierw ją kupiłem a potem sobie przypomniałem że ja mam jej sporo z własnego wysiewu
Dziękuję za miłe słowai pamięc o moim ogrodzie
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 17:14, 31 lip 2014

Do góry
Aniu kochana, szalejesz ze zmianami, że ho ho. Te rabaty są przepiękne, floksy i jeżówki...cud miód Ja bym niczego nie zmieniała.
Pozdrawiam.

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 17:11, 31 lip 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Pokażę trochę mojego chaosu rabatowego Zdjęcia poranne, godz. 6.20, słońce jeszcze nie wychyliło się z zza lasu...

Białe floksy się wściekły i urosły mi do szyi...
Hortensje mam nadzieję, że urosną a wtedy zrobię im miejsce... zresztą i tak będzie przebudowa

wow wow wow miej litość aż mnie skręca w żoładku jak patrzę na te cuda. Mogę się na Tobie wzorować? Wysokościowo piękne wygląda ten kształt trójkąta. Podobają mi się też te iglaki. A czym obsadziłaś obwódkę?
Kwitnące skarpy 17:07, 31 lip 2014

Do góry
Floksy masz cudne, ten kolor...

Rozplenica już zaczyna kwitnąć? U mnie nic...zaglądam codziennie, ale żadnego kłoska nie widać.

i te liatry...piękne kępy masz. U mnie niestety w tym roku słabo kwitną, jakaś choroba się chyba przytrafiła

Twój ogród Pawle jest taki piękny, zdrowy...sama przyjemność patrzeć na te zdjęcia.
Pozdrawiam.
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 14:09, 31 lip 2014

Do góry
Pokażę trochę mojego chaosu rabatowego Zdjęcia poranne, godz. 6.20, słońce jeszcze nie wychyliło się z zza lasu...

Białe floksy się wściekły i urosły mi do szyi...
Hortensje mam nadzieję, że urosną a wtedy zrobię im miejsce... zresztą i tak będzie przebudowa
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 07:51, 31 lip 2014

Do góry
Ewa_w_ogrodzie napisał(a)

Rabata przed wejściem jest przepiękna, to dokładnie ten styl o którym marzę u siebie w ogrodzie, tylko droga jeszcze daleka. Zrobiłaś kawał roboty zważywszy na "pomoc" dzieci. Ja mam dwójkę w wiem jak lubią wyrywać nie to co trzeba i sypać kamyki albo piasek wprost na wyplewioną rabatę. Czy możesz napisać jak długo czekałaś na ten piękny efekt tzn kiedy założyłaś tą rabatę. Ja jestem na etapie projektu rabaty przed domem: floksy rudbekia margaretki coś w ty kierunku. Jak znajdziesz chwilę zapraszam do mnie może rzucisz okiem i coś doradzisz z własnego doświadczenia.

Zaraz do Ciebie zajrzę, ale powiem Ci że efekt bylinowego ogrodu to kwestia zaledwie 2-3lat. Moje pierwsze rośliny na skarpę sadziłam w 2012 roku. Najmłodsze dziecko przyssane do cyca jeszcze było... stąd pamiętam.
To też oczywiście sprawa gleby i dostępu do wody. Wtedy wszystko jeszcze szybciej rośnie. Tobie się właśnie taka rabata podoba i jest mi niezmiernie miło, ale ja właśnie dojrzałam to tego, żeby podosadzać więcej gatunków zimozielonych, bo wiosną jest tutaj za pusto. Potrzebuję jakiegoś szkieletu czy coś. Właśnie pod floksami dosadziłam trzmielinę np...
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 23:17, 30 lip 2014

Do góry

Rabata przed wejściem jest przepiękna, to dokładnie ten styl o którym marzę u siebie w ogrodzie, tylko droga jeszcze daleka. Zrobiłaś kawał roboty zważywszy na "pomoc" dzieci. Ja mam dwójkę w wiem jak lubią wyrywać nie to co trzeba i sypać kamyki albo piasek wprost na wyplewioną rabatę. Czy możesz napisać jak długo czekałaś na ten piękny efekt tzn kiedy założyłaś tą rabatę. Ja jestem na etapie projektu rabaty przed domem: floksy rudbekia margaretki coś w ty kierunku. Jak znajdziesz chwilę zapraszam do mnie może rzucisz okiem i coś doradzisz z własnego doświadczenia.
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 12:29, 30 lip 2014

Do góry
surfinie i petunie w gazonach przy oczyszczalni rozrosły się fajnie:

rabata przy domu wspaniale sie rozrosła

żwirowa rabata też fajnie wygląda - przesadzę z niej jeszcze 2 floksy przed działkę, a poza tym zarastają mi kamyczki maksymalnie i chyba w wolne powierzchnie jednak położę włokninę - choć rok temu ją zdjęłam, ale nie radzę sobie z chwastami niestety

lawenda na tej rabacie ma już 2 lata i jest przeogromna

uwielbiam lawendę
Ogrodowy spektakl trwa ... 11:32, 29 lip 2014

Do góry
mira napisał(a)
a teraz mniej elegancko - moje buszowisko / znaczy ma być/ czyli rabata bylinowa

agapant teraz kwitnie na całego

i moja ulubiona hosta

i floksy których mi zawsze mało

i tymi zdjęciami wbiłaś mi cwieka obłęd i ty nie masz co pokazywać kobieto przeciez to odlot
Ogrodowy spektakl trwa ... 11:09, 29 lip 2014

Do góry
a teraz mniej elegancko - moje buszowisko / znaczy ma być/ czyli rabata bylinowa

agapant teraz kwitnie na całego

i moja ulubiona hosta

i floksy których mi zawsze mało

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies