Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Skąpana w słońcu 07:37, 06 maj 2018

Do góry
Oooo...paź królowej Tylko dwa razy widziałam u mnie...

Żółta magnolia piękna!!!
Mój ogród pod lasem 00:04, 06 maj 2018

Do góry
malgol napisał(a)
Aneta, rabate z piwoniami mam, ale z pomocą szefowej dosadzalam im towarzystwo bo nie odwazylam się przesadzić piwonii. Rosną na niej cisy, derenie Ivory halo I tuje golden tuffet. Zaraz cykne fotkę, ale. Nie ma słońca więc kiepskie będzie

Dziękuję Gosiu. Muszę pomyśleć co wsadzić u siebie. Na razie dokupiłam dwie piwonie, ale widziałaś tą rabatę i coś by się tam jeszcze przydało. Na razie jednak nie mam pomysłu co. Może dereń, jak podpowidała Magnolia, zobaczę.

A piwonie masz faktycznie ogromne. To te kupowane w szkółce, o której wspominałaś?
Skąpana w słońcu 23:32, 05 maj 2018

Do góry
ewsyg napisał(a)
olga80 - Tereniu, bardzo dziękuję

Zdjęć mam dużo, tylko nie wiem, czy nie zanudzam

Cudne to ujęcie z motylem i floksami
Co to za magnolia?
Ogród Mirelli 22:48, 05 maj 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)

Pięknie! Magnolia cudna.
A to białe kwiecie to jakaś tawuła?
Rododendronowy ogród II. 21:51, 05 maj 2018

Do góry
Bożenko, magnolia o którą u mnie pytałaś to Yellow Bird
Skąpana w słońcu 20:53, 05 maj 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Widziałaś jak u Sylwi na Ranchu szybko oczko powstało?

Ula, pobiegłam do Sylwii, oczko widziałam. Moje tak szybko nie powstanie, my jesteśmy powolni.

Morwa też zawiązała dużo owoców

Borówka amerykańska

Będzie w tym roku owoców

Jeszcze kwitnie magnolia

Przekwitły sasanki a za nimi szykują się róże pnące i krzaczaste

Skąpana w słońcu 21:24, 04 maj 2018

Do góry
Bogdzia Bożenko, to jest magnolia Yellow Bird. Dziękuję za pochwałę. Ten rok, pki co nas rozpieszcza. Zawiązało się dużo owoców. Szkoda, że jest tak sucho bo jak roślinki to wykarmią.

Truskawki

Porzeczki

Agrest

Zawiązują się czereśnie, mniam, mniam

Ogród na piasku i z wielkim murem 21:02, 04 maj 2018

Do góry
Nadal magnolia, jak na młódkę - sprawuje się dobrze, po pierwszej zimie bez strat

Migawki z ogródka 11:17, 04 maj 2018

Do góry
Magnolia biedna nawet zakwitła rok temu mimo jesiennej przeprowadzki. Miała 2 pąki, jeden zmarzł, drugi się rozwinął. Może nie będę jej robić żółtej konkurencji. Inny kolor może? Tylko jaki? Mam jeszcze Betty i białą stellatę.
Różową stellatę? Białą kielichową? Ciemną w typie Genie (ale nie Genie)? W dodatku ma być niewielkim drzewem albo krzewiasta
W oflisowym ogrodzie 09:12, 04 maj 2018

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Ależ masz cudownie zielono i tak dużo ciekawych miejsc. Pewnie wolno spacerujesz, żeby wszystko dokadnie obejrzeć. Ciekawią mnie niskie wypełniacze, które ładnie zakrywają ziemię. Np. Ta drobna roślinka na zdjęciu pod liśćmi, co to jest?

Pamietasz może nazwę tej zielonej hosty pod brzozą?
Magnolia ma śliczny kolor kwiata.

Martini tę hostę dostałam od znajomej, ona jest o barwie niebieskiej. Te zadarniacze to rozchodniki, bardzo urokliwie wyglądają
Rozchodnik kaukaski 'Superbum'- Sedum spurium 'Superbum'

Migawki z ogródka 08:53, 04 maj 2018

Do góry
Mam też ten bez. Posadziłam go na nowej rabacie. On szybko rośnie?
Twoja magnolia jakaś hardcorowa, że takie przeprowadzki godnie znosi. U mnie trzy padły, dlatego tak się trzęsę nad tymi dwiema co mam teraz.
Orliki uwielbiam.
W oflisowym ogrodzie 08:39, 04 maj 2018

Do góry
Ależ masz cudownie zielono i tak dużo ciekawych miejsc. Pewnie wolno spacerujesz, żeby wszystko dokadnie obejrzeć. Ciekawią mnie niskie wypełniacze, które ładnie zakrywają ziemię. Np. Ta drobna roślinka na zdjęciu pod liśćmi, co to jest?

kamila66 napisał(a)

Pamietasz może nazwę tej zielonej hosty pod brzozą?
Magnolia ma śliczny kolor kwiata.
Ogród z widokiem na jezioro 22:45, 03 maj 2018

Do góry
babka napisał(a)
Cześć
U Ciebie magnolia jeszcze kwitnie i w pąkach a po kaiwtach na mojej już nawet śladu nie ma. Bardzo wczesną odmianę mam i krótko kwiat się utrzymuje. No ale ma ładny pokrój więc nie narzekam
Gratuluję kwitnącej wusterii, będzie cudo !
Lampy świetne a dlaczego po zimie nie palą ? Moje kule też nie chcą i nie mam pojęcia co się stało

Myślę, że solary były na jeden sezon, jesienią już słabo się paliły, u mnie wczoraj nie padało,
Ogród z widokiem na jezioro 22:28, 03 maj 2018

Do góry
Cześć
U Ciebie magnolia jeszcze kwitnie i w pąkach a po kaiwtach na mojej już nawet śladu nie ma. Bardzo wczesną odmianę mam i krótko kwiat się utrzymuje. No ale ma ładny pokrój więc nie narzekam
Gratuluję kwitnącej wusterii, będzie cudo !
Lampy świetne a dlaczego po zimie nie palą ? Moje kule też nie chcą i nie mam pojęcia co się stało
Migawki z ogródka 21:41, 03 maj 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Dziś tak sobie leżałam cały dzień na leżance (po staremu to polówka się nazywało ) i upewniłam się w kwestii Amanogaw. Posadzone wzdłuż tarasu będą kontynuować linię buksów z najdłuższej ścieżki- jeszcze bardziej wydłuży mi się oś widokowa. A na jej końcu - jak urośnie - będzie magnolia moja żółta Elizabeth. A u jej stóp różowa chmura róźy Heavenly Pink.

Czyli bardzo owocne to lezaczkowanie
Sliczne te rosliny
Migawki z ogródka 21:29, 03 maj 2018

Do góry
Dziś tak sobie leżałam cały dzień na leżance (po staremu to polówka się nazywało ) i upewniłam się w kwestii Amanogaw. Posadzone wzdłuż tarasu będą kontynuować linię buksów z najdłuższej ścieżki- jeszcze bardziej wydłuży mi się oś widokowa. A na jej końcu - jak urośnie - będzie magnolia moja żółta Elizabeth. A u jej stóp różowa chmura róźy Heavenly Pink.

Migawki z ogródka 21:15, 03 maj 2018

Do góry
Japońskie Schneesturm i Kermesina alba (w pierwszym roku je mocno zasuszyłam, w ubiegłym ledwo odratowane)

Z notorycznie przesadzanych - magnolia - to jej trzecia miejscówka

Mój żywopłot uliczny
Nasz przydomowy ogródek 11:23, 03 maj 2018

Do góry
Iza, Ewa - dzięki za odwiedziny a co do zabaw w sianie?

Halinko magnolia powoli kończy kwitnienie a upały robią swoje. Pilnuj RH z podlewaniem. Też walczę aby mój Canningham jak najdłużej utrzymał kwiaty. Temperatura dochodzi do 30 stopni , to co będzie w lipcu. A na deszcz się nie zanosi. Tak wygląda nasz CW.

Mały ogród Julki 11:11, 03 maj 2018

Do góry
Magnolia
Podmiejski ogród Cataliny 10:13, 03 maj 2018

Do góry
Dziękuję tam są stipy, ale malutkie więc jeszcze ich nie widać.
Urszulla napisał(a)

W nogi trzmielin dałabym trawki. Ostatnio molinie mam na liście- są super.

Magnolia cudowna

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies