Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 06:18, 18 lip 2017

Do góry
JoannA napisał(a)
Te w pąkach najbardziej wyczekiwane bo cudnie pachną

Lilie piękne i zdrowe u mnie jakieś takie nie wydarzone małe porosły. Nie wykopałam ich po ostatnim sezonie może dlatego.
Prawie czuję zapach Twoich lilii takie cudne!
Migawki z ogródka 22:55, 17 lip 2017

Do góry
Haniu idzie przeżyć... choć po porządkach weekendowych moje ręce wyglądają jak po zetknięciu z wściekłym kotem ale powoli wypracowuję metody odchwaszczania pod różami.

Jak dziś sadziłam te tuje, to ciągle kombinowałam oczywiście gdzie wcisnąć te lilie. I jeszcze jedna opcja powstała, że pójdą do rabaty z Westerlandami i Bonitą... tam jeszcze wciskam podstawowego nieodmianowego liliowca o rdzawym kolorze.Tam jest ciemne zielone tło żywopłotu z tujek, to nie będzie tak mdło...
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:46, 17 lip 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale masz już tych jeżówek- u mnie dopiero zaczynają się pojedyncze kwiaty.
Lilie też śliczne - ja nie mam ani jednej lilii i w ogóle nie mam pojęcia jak się z nimi postępuje. Wstyd się przyznac- muszę poczytać. Czy one wieloletnie wszystkie są? Sadzi się je na wiosnę ? I jakie mam kupić? Które polecasz ?

Jeżówki powoli zaczynają kwitnąć Małgosiu. Dzisiaj dosadziłam jeszcze Piccolino, Green Jewel i Secret Affair bo wiosną dzieliłam i rosły jeszcze w doniczkach.
Na temat lili napiszę u Ciebie Małgosiu
To wrzucę jeszcze Fattal Atraction bo ta jeżówka najbardziej mnie zachwyciła.

I Coconut Lime
Ogród Cioci cz. 3 22:43, 17 lip 2017

Do góry
Pięknie u ciebie i kolorowo...jak ja się uchowałam z tym moim ogrodem że nie mam ani jednej lilii....mus to naprawić
Piękne te lilie u ciebie i pewnie cudnie pachną. I monarchy w tyłu odcieniach też cudne.

Fotki spotkaniowe miłe a ognisty kolor fryzury wymiata,..
Buziaki
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:26, 17 lip 2017

Do góry
Ale masz już tych jeżówek- u mnie dopiero zaczynają się pojedyncze kwiaty.
Lilie też śliczne - ja nie mam ani jednej lilii i w ogóle nie mam pojęcia jak się z nimi postępuje. Wstyd się przyznac- muszę poczytać. Czy one wieloletnie wszystkie są? Sadzi się je na wiosnę ? I jakie mam kupić? Które polecasz ?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:58, 17 lip 2017

Do góry
Lilie niektóre już przekwitają, a część uszkodził deszcz.
Słoneczny Ogród 21:28, 17 lip 2017

Do góry
piękne lilie ,oczko też fajne powstaje pracuś z Ciebie i szkoda tych trawek ....jakbyś znalazła sprawdzony namiar ,to poproszę
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:15, 17 lip 2017

Do góry
No to parę fotek
lilie i liliowiec w rozkwicie

Ogród Cioci cz. 3 18:02, 17 lip 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Lilie piękne Patrząc na te kolory zastanawiam się czy dobrze robię ograniczając kolory i różnorodność roślin w moim ogrodzie.

Mirelko każdy lubi co innego. Ja nie potrafię kolorów ograniczyć
Ogród Cioci cz. 3 17:50, 17 lip 2017

Do góry
Lilie piękne Patrząc na te kolory zastanawiam się czy dobrze robię ograniczając kolory i różnorodność roślin w moim ogrodzie.
Małymi kroczkami do celu... 13:30, 17 lip 2017

Do góry
Catalinasdiary napisał(a)

Funkie, lilie, czosnki i od tego roku żółte róże. Nie za wiele. Funkie robią klimat Mam tez jakieś białe mieczyki? Chyba, dopiero będą kwitły.

Lecę zerknąć
Ogród z łezką II 13:19, 17 lip 2017

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasieńko prześlicznie. Super masz że lilie masz kolorami w dużych kępach. Ja oczywiście popełniłam błąd przy sadzeniu bo w jedno miejsce różne lilie sadziłam i teraz nawet nie wiem jak ogarnąć ten kipisz kolorowy. jak to wszystko wykopać i posegregować- to chyba nie na moje nerwy. Czy znacie już zarys wyjazdu, co chciałybyście zobaczyć , gdzie być. Jak tak to daj znać. A jak nie to czy zdajecie się na nas ? Buziaki

Tak też jest z nimi robota...urosły cebule, okociły się i mus rozsadzić...może tego lata...chęć muszę mieć na taką robotę.

W sobotę coś tam Małgosia z Krzysiem opowiadali o tym wyjeździe...oprócz Lublina i Rzeszowa jeszcze Sandomierz, Krasiczyn...to pamiętam. Mam kierownika wycieczki przecież Musisz się do Małgosi zwrócić, tam jest plan wyjazdu
Ogród z łezką II 13:09, 17 lip 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
No i nadrobiłam liliowo się zrobiło, a lilia gigantka cudna, róże piękne jak zawsze

Róże i lilie muszą u mnie być, bo to kolor i zapach
Ogród z łezką II 12:47, 17 lip 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Kasiu mój rok temu tak wyglądał też, rok po posadzeniu... żal było wyrzucić, to w tym roku jest znaczna poprawa. rewelacji może nie ma, ale źle nie jest.

lilie boskie... jaki zapach musi być...

Nie ma chyba idealnej szkółki, w każdej coś się nie udaje, a to pomylona sadzonka, a to kiepska jakość, albo mały wybór. Kupowałam w 4 internetowych i jednej stacjonarnej. W stacjonarnej i w jednej internetowej było ok, ale właśnie nie mają za dużo tego, czego szukam. Znaczy szukałam

Trochę mnie pocieszyłaś, teraz odrasta, zobaczymy...bo już nie mam pomysłu jaką tam różę posadzić, pod Alchymista, żeby zdrowa była...

Tak, teraz czas pachnących nastał, pięknie pachnie w połowie ogrodu...w drugiej połowie nie mam lilii

Każdy się może pomylić, wiadomo, ale dla mnie ma znaczenie sposób załatwiania reklamacji. I dlatego przed szkółką Bilskich przestrzegam każdego kto zapyta...masakra!!!
Ogród z łezką II 12:41, 17 lip 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
U Ciebie też trawki ładnie rosną A lilie cudo po prostu

ML miały być ruszane tej wiosny, środki mają nieciekawe...ale wiosna niesprzyjająca była i muszą poczekać do następnej...
Reszta traw w dobrej kondycji

Lilie mi się rozpanoszyły. trzeba myśleć o przesadzaniu...
Ogród z łezką II 12:40, 17 lip 2017

Do góry
Kasieńko prześlicznie. Super masz że lilie masz kolorami w dużych kępach. Ja oczywiście popełniłam błąd przy sadzeniu bo w jedno miejsce różne lilie sadziłam i teraz nawet nie wiem jak ogarnąć ten kipisz kolorowy. jak to wszystko wykopać i posegregować- to chyba nie na moje nerwy. Czy znacie już zarys wyjazdu, co chciałybyście zobaczyć , gdzie być. Jak tak to daj znać. A jak nie to czy zdajecie się na nas ? Buziaki
W ogródku Iwony 12:09, 17 lip 2017

Do góry
Iwonko, pokaż róże zanim przekwitną. I lilie!
Ogród z łezką II 12:08, 17 lip 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
a nazwa sie ubawilam pasuje ten cwiek do rozy hihih

Kasiu ale masz piekne lilie a hortki tez. oje sadzone w zeszlym roku takie niskie jakies sa. Czy one beda w przszlym roku wyzsze?

Sadzonki róż mają godne polecenia, nazwisko nie przeszkadza

Ja się też dawno temu nazywałam jak mały ptaszek

Właśnie wczoraj sobie jedną, w postaci 11 pachnących kwiatów, przywiozłam do domu Cały ogród kwiatów a ja w Zabrzu pusty wazon??? Nie może być Piękne są lilie i dość długo kwitną

Będą wyższe, nie martw się Ja w tym roku cięłam wiosną bardzo krótko, a już mają po 1,4 - 1,7 metra. Jak zakwitną będą jeszcze wyższe, tyle, że moje najmłodsze mają 3 sezon.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies