Lilie piękne i zdrowe u mnie jakieś takie nie wydarzone małe porosły. Nie wykopałam ich po ostatnim sezonie może dlatego.
Prawie czuję zapach Twoich lilii takie cudne!
Haniu idzie przeżyć... choć po porządkach weekendowych moje ręce wyglądają jak po zetknięciu z wściekłym kotem ale powoli wypracowuję metody odchwaszczania pod różami.
Jak dziś sadziłam te tuje, to ciągle kombinowałam oczywiście gdzie wcisnąć te lilie. I jeszcze jedna opcja powstała, że pójdą do rabaty z Westerlandami i Bonitą... tam jeszcze wciskam podstawowego nieodmianowego liliowca o rdzawym kolorze.Tam jest ciemne zielone tło żywopłotu z tujek, to nie będzie tak mdło...
Jeżówki powoli zaczynają kwitnąć Małgosiu. Dzisiaj dosadziłam jeszcze Piccolino, Green Jewel i Secret Affair bo wiosną dzieliłam i rosły jeszcze w doniczkach.
Na temat lili napiszę u Ciebie Małgosiu
To wrzucę jeszcze Fattal Atraction bo ta jeżówka najbardziej mnie zachwyciła.
I Coconut Lime
Pięknie u ciebie i kolorowo...jak ja się uchowałam z tym moim ogrodem że nie mam ani jednej lilii....mus to naprawić
Piękne te lilie u ciebie i pewnie cudnie pachną. I monarchy w tyłu odcieniach też cudne.
Fotki spotkaniowe miłe a ognisty kolor fryzury wymiata,..
Buziaki
Ale masz już tych jeżówek- u mnie dopiero zaczynają się pojedyncze kwiaty.
Lilie też śliczne - ja nie mam ani jednej lilii i w ogóle nie mam pojęcia jak się z nimi postępuje. Wstyd się przyznac- muszę poczytać. Czy one wieloletnie wszystkie są? Sadzi się je na wiosnę ? I jakie mam kupić? Które polecasz ?
Tak też jest z nimi robota...urosły cebule, okociły się i mus rozsadzić...może tego lata...chęć muszę mieć na taką robotę.
W sobotę coś tam Małgosia z Krzysiem opowiadali o tym wyjeździe...oprócz Lublina i Rzeszowa jeszcze Sandomierz, Krasiczyn...to pamiętam. Mam kierownika wycieczki przecież Musisz się do Małgosi zwrócić, tam jest plan wyjazdu
Trochę mnie pocieszyłaś, teraz odrasta, zobaczymy...bo już nie mam pomysłu jaką tam różę posadzić, pod Alchymista, żeby zdrowa była...
Tak, teraz czas pachnących nastał, pięknie pachnie w połowie ogrodu...w drugiej połowie nie mam lilii
Każdy się może pomylić, wiadomo, ale dla mnie ma znaczenie sposób załatwiania reklamacji. I dlatego przed szkółką Bilskich przestrzegam każdego kto zapyta...masakra!!!
ML miały być ruszane tej wiosny, środki mają nieciekawe...ale wiosna niesprzyjająca była i muszą poczekać do następnej...
Reszta traw w dobrej kondycji
Lilie mi się rozpanoszyły. trzeba myśleć o przesadzaniu...
Kasieńko prześlicznie. Super masz że lilie masz kolorami w dużych kępach. Ja oczywiście popełniłam błąd przy sadzeniu bo w jedno miejsce różne lilie sadziłam i teraz nawet nie wiem jak ogarnąć ten kipisz kolorowy. jak to wszystko wykopać i posegregować- to chyba nie na moje nerwy. Czy znacie już zarys wyjazdu, co chciałybyście zobaczyć , gdzie być. Jak tak to daj znać. A jak nie to czy zdajecie się na nas ? Buziaki
Sadzonki róż mają godne polecenia, nazwisko nie przeszkadza
Ja się też dawno temu nazywałam jak mały ptaszek
Właśnie wczoraj sobie jedną, w postaci 11 pachnących kwiatów, przywiozłam do domu Cały ogród kwiatów a ja w Zabrzu pusty wazon??? Nie może być Piękne są lilie i dość długo kwitną
Będą wyższe, nie martw się Ja w tym roku cięłam wiosną bardzo krótko, a już mają po 1,4 - 1,7 metra. Jak zakwitną będą jeszcze wyższe, tyle, że moje najmłodsze mają 3 sezon.