Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:05, 17 maj 2013

Do góry
I jeszcze kilka zbliżeń
Tawuły

Żurawki

Iglaki

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:27, 15 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Eliza, jaki cudny i wielki okaz rh! a kuleczki wspaniale ci wychodzą
tawuły bardzo się sieją, ja w kilku miejscach walczę jak z chwastem!
i cudna gęsta trawa

Rh w tym roku nie będzie tak obficie kwitł jak w ubiegłym, ale to mój pierwszy (nawet nie znam nazwy), bardzo go lubię, a w kulkowaniu dopiero się szkolę
Tawuły faktycznie się sieją, jak się w porę nie przytnie, więc pójdę za Twoim przykładem i będę traktować je jak chwasty
Kwiatki i rabatki u Elizy 17:11, 15 maj 2013

Do góry
Eliza, jaki cudny i wielki okaz rh! a kuleczki wspaniale ci wychodzą
tawuły bardzo się sieją, ja w kilku miejscach walczę jak z chwastem!
i cudna gęsta trawa
Ogród Ewy :) 15:26, 15 maj 2013

Do góry
tawuły dla rozjaśnienia szmaragdów, chciałam zrobić taki żywopłocik, ale zdecydowałam się na kulki, bo to chyba nie za bardzo żywopłot pod żywopłotem

modrzew już ma podpórkę,bo jakiś taki sparaliżowany tu wygląda

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:10, 14 maj 2013

Do góry
Haniu, zapisuję się na jedną sadzonkę tawuły o pomarańczowych pędach
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:06, 14 maj 2013

Do góry
Bożenko,Robercie, dziękuję za regularne odwiedziny, U Bożenki byłam, a do Ciebie Robercie lecę. Bo dopiero po powrocie z ogrodu w domu się ogarnęłam. Jutro idę do szwagierki Zosi na kawę, ogród beze mnie wytrzyma 1 dzień, no nie?
Dziś uwalniałam borówkę amerykańską od mlecza i szczawiku zajęczego. Cały dzień mi w ogrodzie zeszedł, bo jeszcze podlewanie, dosypywanie torfu pod borówkę, i takie tam. Wór zielska niechcianego na kompost- mam do wywiezienia, a na koniec sąsiadka jeszcze mi podrzuciła rozsadę kapusty wczesnej, trzeba było posadzić. Przykryłam włókniną, bielinki może nie zauważą?
Odkryłam w pobliżu domu krzewy tawuły, o pomarańczowych pędach, Będą sadzonki.
Miłego wieczoru.
Mój kawałek raju II 22:44, 14 maj 2013

Do góry
Megi napisał(a)
Te nowe tawułki są przesliczne, już się nimi zachwycałam, patrząc na zdjęcia Danusi, mus mieć, gdy się lubi tawuły jak ja

może się skusisz na sierpień do Szmitów?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:47, 14 maj 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Spotkanie u Szmitów udane a i zakupy niczego sobie
Kupiłam brunery i tawuły brzozolistne 'Tor Gold'o jaskrawo żółtych listkach dla moich dziewczyn, czyli córki i synowej a dla siebie też tawułę, pęcherznicę, żylistka, tymianek i trzy powojniki

wspaniale było cię oglądać na spotkaniu zakupy cudowne i wielkie gratki z okazji nowego wątku

Mój kawałek raju II 12:28, 14 maj 2013

Do góry
Te nowe tawułki są przesliczne, już się nimi zachwycałam, patrząc na zdjęcia Danusi, mus mieć, gdy się lubi tawuły jak ja
Ogród przy lesie początek 2012/2013 09:30, 14 maj 2013

Do góry
Renatko, ale jakie wszystko bujne to tych deszczach.
A chwasty, ja ich nie widzę, czyściutko, wypielęgnowane. Piękne tawuły, uwielbiam je szczególnie wiosną.
Pozdrawiam serdecznie i słoneczka życzę
Bajkowy ogród Weroniki 20:59, 13 maj 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Weroniko zobacz, z czym skojarzył mi się ten krzew tawuły

Basiu, rozczochraniec po przycięciu po prostu. Czy coś gorszego?
Jak Ci się nie spodobał, to dla Ciebie amarylis, właśnie zakwitł.

I jeszcze skromna niezapominajka.
Bajkowy ogród Weroniki 20:39, 13 maj 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Weroniko z dużą przyjemnością pospacerowałam po Twoich wiosennych rabatkach. Tawuły imponujące, też należą do moich ulubionych krzewów. Floksy- poduszkowce coraz piękniejsze.
Pozdrawiam.

Tawuły lubię i mam w kilku miejscach, floksy powinny być jeszcze w pełniejszej odsłonie jak pokaże się słoneczko i przestanie padać.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:33, 13 maj 2013

Do góry
Tawuły rosną dość szybko, trzeba je ciąć ze 2x w roku żeby zachowały gęsty pokrój. Prócz tego i podlewania są ok
Niczym nie pryskam, nie podlewam żadnymi preparatami, nic ich nie je
pozdrawiam!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:17, 13 maj 2013

Do góry
Ja codziennie przejeżdzam koło biurowca gdzie są posadzone tawuły golden flame w formie niskiego żywopłocika, strasznie mi się podobaja są tak równiutko przycięte, nawet po stracie liści cała forma tego zywopłocika super zdobi, też planuje sobie taki zrobić, a jak mi się uda to pstrykne fotkę.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:51, 13 maj 2013

Do góry
Ewo to tawuły, chyba Golden Princess.
Wymagań brak, jak jest zbyt sucho listki im się zwijają i trzeba podlewać. ale prócz tego i cięcia są bezproblemowe. Tnę teraz - wiosną (bo straciły kształt) i po kwitnieniu jeszcze raz. Te różowe kwiatki nieźle wyglądają nawet. Fotka kwitnących, z czerwca ub. roku:

Ogród na górze piasku.... 11:41, 13 maj 2013

Do góry
Mirko, pewnie, że będe chciała. Jakoś większa satysfakcja jest jak z takiego "maluszka" uda się wychodować!
Ja ostatnio popracowałam solidnie i posadziłam 60 sadzonek jałowców płożących, wiltoni i golden carpet. Pleców przez dwa dni nie czułam

Sadzonki malutkie, ale dobrze ukorzenione, a deszcz jest codziennie, więc mam nadzieję, że się przyjmą.
Skusiłam się też na RH

Przez to, że tak długo było zimno to nie można teraz nadgonić pracy w ogrodzie. Najszybciej rośnie trawa! Koszenie dwa razy w tygodniu !

Nowy nabytek.Kiedyś rósł tutaj bluszcz pospolity ale wymarzł w ubiegłym roku. Tawuły będą chyba ok!

Zakwitła kalina, robiąc porządki wokół niej znalazłam 4 siewki. Poszły do doniczek i zobaczymy co z tego wyrośnie!
Nasz przydomowy ogródek 10:37, 13 maj 2013

Do góry
Haniu, Tengel, Joanko, Danusiu, Sebku, Alinko, Agatko, Aniu, Ewo, Mariusz jak się cieszę że zaglądacie.
Zapach piwonii jest obłędny. Kto je ma to wie i warto się nimi zaopiekować aby pocieszyć oczy choć na chwilę. Niestety nie znamy jej nazwy. Dostała Krysia malutką sadzonkę kilka lat temu od koleżanki.
A wszystko się zaczęło od wycieczki Krysi na Ukrainę. Po powrocie nie mogła się naopowiadać jakie piękne okazy tej rośliny tam rosną.
Co do tej rabatki z tawułami i trawą- to już w tamtym tygodniu przesunąłem tawuły o 10 cm bliżej chodnika. Niech tak będzie. Jak będzie ciasno to żurawki ścieśnię. Jest najnowsza rabatka ( ta z kancikami he he he) gotowa przyjąć wszelkie nadmiary i z podziału roślin też. Pozdrowienia dla wszystkich.

Ogród w Jaszczowie 06:43, 13 maj 2013

Do góry
Dzięiki dziewczyny za odwiedziny, Alikia właśnie tak robimy, że będzie coś na pniu i do tego tawuły będą cięte w kulki ciągle zmagamy się z tą rabatą niedługo wkleję zdjęcia tylko troszkę ją obsadzimy, ale chyba i tak ją w tym roku nie obsadzimy do końca tylko zrobimy jakiś zarys, bo na te roślinki trzeba kuuuuupe kasy, no a żeby fajnie wyglądało to wiadomo, że roślin trzeba dużo w kępkach posadzić

Edi00 pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:41, 12 maj 2013

Do góry
Spotkanie u Szmitów udane a i zakupy niczego sobie
Kupiłam brunery i tawuły brzozolistne 'Tor Gold'o jaskrawo żółtych listkach dla moich dziewczyn, czyli córki i synowej a dla siebie też tawułę, pęcherznicę, żylistka, tymianek i trzy powojniki

Nasz przydomowy ogródek 20:59, 12 maj 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
W zimie dumałem nad zakończeniem rabatki i wymodziłem taki projekt- może pamiętacie.

A tak wygląda w realu. Wczoraj była "wiecha" (może ktoś młodszy nie wie co to jest? Dawniej jak majster zakończył jakiś etap roboty na budowie domu to mocował np. do muru gałązkę przybraną kolorowymi wstążkami i trzeba było stawiać flaszkę albo i więcej. )

Zbyszku nadrobiłam sporo karteczek u ciebie , ale niestety musiało oglądanie poczekać aż się skończy wiosenna pielęgnacja i nadejdzie taka laba jak dzisiaj. rabata super , ale żurawki koniecznie przenieś do przodu . tawuły golden princes wcale nie są takie malutkie jak piszą . zasłonią ci żurawki na 100
rozrastają się nawet na 50 cm wszerz i wcale nie za 5 lat tylko już za rok takie będą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies