Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:19, 07 cze 2013

Do góry
Magda no bo rumienię się znowu, a kasa na roślinki potrzebna, a nie na krem do cery naczynkowej

Aniu studio - wszystko??? Nieeee, to ledwie początek... Ja też jestem z tych, którym zbyt poczochrane czupryny przeszkadzają (patrz wiśnie umbra, pissardii). Aktualnie najbardziej doprowadzają mnie do szału tawuły, m.in. na tej fotce, którą wszyscy chwalą
Lecę w kulki... 23:28, 06 cze 2013

Do góry
Witam.....
Odpowiem zaraz Doniu na pytanka....ale wcześniej wrzucę foty....
co by mi tu nie''buuuułowali''
Buzianie rozumiem....ale buuułowanie....stanowczo nie....

Dziewczyny....u mnie nie ma nic ciekawego...co by się zmieniło od zeszłego roku...
Rośliny podrosły...to fakt...ale
Rewolucji...brak
Natomiast ławeczka nic a nic nie urosła... i ciągle ta sama....
Pasuje mi....więc nie zmieniam....
Nie mam też tendencji do lata z roślinami z miejsca na miejsce...
Jak coś posadzę...to zostaje.....ale poświęcam duuuuużo czasu na logistykę...
Nie chcę zanudzać tymi samymi widokami....
Wierzby, Tawuły przycinam...więc widoczki co roku te same...''małpa'' kwitnie też co roku na ten sam kolor...
chociaż prosiłam by zakwitła na...limonkowo....nie chce i już.......zawsze RÓŻ
U mnie wciąż królują kulki i ciemierniki....
aż nie chce się wierzyć....zaraz połowa czerwca a one dalej kwitną....
i to w pełnym słońcu....a nie w cieniu.

Cały ogród tonie w limonce...

Przełamuje to jedynie...łubin
ale ''górę'' ma też zielonkawą

Ciemierniki w donicach i na rabacie... na rabacie kwitną obłędnie
wciąż...............................

Mnóstwo pracy przede mną...wciąż wiele rzeczy...po prostu do mycia...
szkoda, że deszcz tego nie zmyje...a nie zmyje...nawet taki....
wiele jeszcze cięcia....choć dużo przycięłam już....
a oto dowód...kilka takich......

fotka z końca kwietnia.....

Buziaki limonkowe....dla wszystkich...zwłaszcza cierpliwych...

Ranczo Edy 23:13, 06 cze 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Ale Ty masz kolekcję orlików, pięknie
witam serdecznie gembosiu orlików nie mam, aż tak dużo moja specjalnosć to tawuły i pięciorniki jak zakwitną to trzasnę pare fotek a to już niedługo
Ogród przy lesie początek 2012/2013 14:26, 06 cze 2013

Do góry
JoannA napisał(a)

Renatko, u nas też nie pada ale słoneczko też gdzieś za chmurami.
Wczoraj też nie było źle, padało przed wieczorkiem delikatnie i krótko, ok. godziny.
Tak że powodu do narzekania nie ma
Udało mi się wczoraj obciąć moje hakuro bo strasznie wybujały, wzięłam się za kulkowanie tawuły ale ten maleńki deszcz mi przeszkodził.Może dzisiaj dokończę jak aura będzie łaskawa.
Chwasty szaleją jak szalały, lawenda w pąkach ale uśpiona bo słoneczka potrzeba. Ładnie rosną róże, lada chwila zakwitną bo pączki już pękają.
Pozdrawiam i upragnionego słoneczka życzę

Asiu ,ja się modlę,żeby deszczu ,nie było ,bo mamy piknik w sobotę w szkole ,mam też chrzest córy siostry ech.Moja hakuro ,też wymaga cięcia ,lawendę mam ,w tym samym stanie.pozdrawiam
Ogród z łezką 13:44, 06 cze 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
Kasia, hakuro już można strzyc ?, bo moje tez w kolejce czekają tawuły to widziałam, że Rysio z Tarnowa już golił, bukszpany czekają na koniec czerwca, a hakuro teraz?

Hakuro jak Ci zzielenieje to ciachnij krótko. Ja ze 3 razy w sezonie tnę, lubię te różowiutkie gałązki. Moja już gęściutka, teraz trzeci sezon u mnie...a taki badylek był
Ogród z łezką 13:36, 06 cze 2013

Do góry
Kasia, hakuro już można strzyc ?, bo moje tez w kolejce czekają tawuły to widziałam, że Rysio z Tarnowa już golił, bukszpany czekają na koniec czerwca, a hakuro teraz?
Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:36, 06 cze 2013

Do góry
renatamama3 napisał(a)

Asiu ,w końcu dziś nie pada ,ale bez słoneczka.pozdrawiam

Renatko, u nas też nie pada ale słoneczko też gdzieś za chmurami.
Wczoraj też nie było źle, padało przed wieczorkiem delikatnie i krótko, ok. godziny.
Tak że powodu do narzekania nie ma
Udało mi się wczoraj obciąć moje hakuro bo strasznie wybujały, wzięłam się za kulkowanie tawuły ale ten maleńki deszcz mi przeszkodził.Może dzisiaj dokończę jak aura będzie łaskawa.
Chwasty szaleją jak szalały, lawenda w pąkach ale uśpiona bo słoneczka potrzeba. Ładnie rosną róże, lada chwila zakwitną bo pączki już pękają.
Pozdrawiam i upragnionego słoneczka życzę

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:28, 06 cze 2013

Do góry
Witam.

Proszę o radę w zagospodarowaniu tej rabaty. Zdjęcie przedstawia jedynie 4 z 7 fal. Cała rabata ma ok 16m długości. Z tyłu zasadzony jest żywopłot z ligustru pospolitego.
Widoczne żylistki i berberysy mo zliwe do przesadzenia.

Chciałabym umieścić na niej tawuły "golden princess" (mam 6szt) oraz wierzbę "hakuro nishiki" (mam 3szt)

Ogród z łezką 08:57, 06 cze 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Pokazałam mojemu i powiedział że za delikatny do tych naszych żywopłotowych, trzeba spalinową, bo akumulatorek nie dał by rady... szkoda, a taki śliczny i tak by mi pasował do mojej rączki
Na pociechę mam moje nożyczki akumulatorowe do podcinania trawki nimi też bukszpanki i tawuły strzygę.
Czekam w takim razie na spalinówkę

Czyli ta robota Ci odpadnie Elu. Spalinówki ciężkie bardzo, dla chłopa ręki przystosowane
Tobie zostaje artystyczna część
Te są pode mnie kupione, ja ciacham w ogrodzie.
Ogród... reni 23:09, 05 cze 2013

Do góry
Tawuły powinny się różnic ale tylko szczytowymi listkami bo najwieksza róznica jest wczesną wiosna a potem juz mało się różnią.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:27, 05 cze 2013

Do góry
Grażynko orliki w ogrodzie musowo mieć to taka biżuteria ogrodowa - ja nie mam takich starych zwykłych i te będę poszukiwać

Danusiu - dzięki za mile słowa
ja całą zimę dumałam co posadzić pod sosnami i w końcu nic nie zdecydowałam - dosadziłam jedynie hosty jak na razie - paprocie są tam bez mojej pomocy i nie wiem jak sie tam znalazły - a z tyłu jest żywopłot czyli plecy mojego ogrodu z tawuły wczesnej - właśnie powinna być już scięta i nie jest ! martwię się bo leje i nic robić się nie da - trudno
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:03, 05 cze 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Marzenko, szybko zaglądam, czasu mało...

Z listy roślin do przycięcia - tylko tawuły trzasnełam...., ale pocieszam się, ze wiekszości nie posiadam.. Bukszpany i cisy u mnie tez czekaja...

A drewno na podjeździe też mi tak mokło - ale w marcu-kwietniu, bo zima sie ociągała z odejściem..

Twoja ulubiona rabata jest tez moją

M odgruzował tylko przejazd... Z resztą czeka a codziennie po pracy pada.... Kiedyś pozbiera....

Na tej rabacie nie chce mi zakwitnąć piwonia drzewiasta !!! Wnerwia mnie już drugi rok... A w poprzednim ogrodzie kwitała.... Po przeprowadzce ma focha

Z cieciem bukszpanów i cisów nie musimy się spieszyć, jeszcze mamy cały czerwiec.
Ogród... reni 21:54, 05 cze 2013

Do góry
pagap napisał(a)

hej Renia a możesz mi na priv napisać od jakiego sprzedawcy kupowałaś i po ile? bo wyglądają bardzo ładnie, pozdr

tawuły po 5,50 a perovską po 9,- resztę wyślę na prv
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:48, 05 cze 2013

Do góry
I ja sie łączę w bólu... - wczoraj ciachałam tawuły i znalazłam parę tłuściochów - nie miałam kija co by je nabijac na pal jak Ania, ale miałam przeciez sekator....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:40, 05 cze 2013

Do góry
Marzenko, szybko zaglądam, czasu mało...

Z listy roślin do przycięcia - tylko tawuły trzasnełam...., ale pocieszam się, ze wiekszości nie posiadam.. Bukszpany i cisy u mnie tez czekaja...

A drewno na podjeździe też mi tak mokło - ale w marcu-kwietniu, bo zima sie ociągała z odejściem..

Twoja ulubiona rabata jest tez moją
Ogród z łezką 21:04, 05 cze 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Też byś miała co ciachać
Trochę koło nich chodziłam...cena mi się nie bardzo podoba

Pokazałam mojemu i powiedział że za delikatny do tych naszych żywopłotowych, trzeba spalinową, bo akumulatorek nie dał by rady... szkoda, a taki śliczny i tak by mi pasował do mojej rączki
Na pociechę mam moje nożyczki akumulatorowe do podcinania trawki nimi też bukszpanki i tawuły strzygę.
Czekam w takim razie na spalinówkę
Ogród... reni 19:50, 05 cze 2013

Do góry
reni napisał(a)
Oj, dziewczyny dzisiaj cały dzień bez deszczu...
Przyszły moje zamówione tawuły i Perorvska jej kupiłam tylko 2szt.jak się sprawdzi dokupię.
Rośliny super zapakowane...tylko... zamawiałam dwa rodzaje tawuł, a mam wrażenie że wszystkie są jednakowe choć etykietki mówią co innego sama nie wiem...
W kartonie tawuły Goldmound, a przed Goldflame te drugie powinny być chyba bardziej wybarwione na miedziany kolor jak myślicie? A może się mylę

hej Renia a możesz mi na priv napisać od jakiego sprzedawcy kupowałaś i po ile? bo wyglądają bardzo ładnie, pozdr
Ogród... reni 19:45, 05 cze 2013

Do góry
Oj, dziewczyny dzisiaj cały dzień bez deszczu...
Przyszły moje zamówione tawuły i Perorvska jej kupiłam tylko 2szt.jak się sprawdzi dokupię.
Rośliny super zapakowane...tylko... zamawiałam dwa rodzaje tawuł, a mam wrażenie że wszystkie są jednakowe choć etykietki mówią co innego sama nie wiem...
W kartonie tawuły Goldmound, a przed Goldflame te drugie powinny być chyba bardziej wybarwione na miedziany kolor jak myślicie? A może się mylę

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:12, 05 cze 2013

Do góry
Przejrzałam moją ściągę z cięcia..... Jst baaaardzo długa...
Więc może co teraz tniemy czyli po wiosennym kwitnięciu:

-kalikarpa,pięknotka /Callicarpa bodineri/
-leszczyna /Corylus/
-żylistek /Deutzia/
-forsycja/Forsythia/
-kolkwicja /Kolkwitzia/
-wiciokrzew /Lonicera/
-jaśminowiec /Philadephus/
-pęcherznica /Physocarpus/
-porzeczka ozdobna /Ribes/
-tawuły kwitnące wiosną /Spiraea xarguta,S.xvan Houtte'a,S.xcinerea/
-śnieguliczka /Symphoricarpos/
-kalina /Viburnum/
-krzewuszka /Weigelia/
-trzmielina /Euonymus europaeus/
-kielichowiec /Calycanthus/
-irga gat.zrzucajace liście /Cotoneaster/
-złotlin /Kerria/
-lilak /Syringa/
-obiela /Exochorda/
-żarnowiec / Cytisus/
- wrzośce/Erica/

Powinnam przyciąc już moje laurowiśnie (ale jak skoro pada) i niedługo bukszpany i cisy ....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:27, 04 cze 2013

Do góry
A ja właśnie zamówiłam sobie Perovską ... kupowałam na allegro tawuły i przy okazji skusiłam się na nią
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies