Agata mi się zyje dobrze w Polsce. A wszystko co mam zawdzięczam mojej i M cięzkiej pracy, zapalowi i ambicji, bez korupcji
Jak obserwuj moją córkę to ona źyje w zupelnie innym kraju.... no mi się na pierwszym roku studiow ekonomia polityczna socjalizmu na mikro- i makroekonomię przemieniła. A ona urodziła sie już po wolnych wyborach i jak jej opowiadam o kartkach na cukier i słodycze to za każdym razem mówi, że to niemożliwe ....
I jestem patriotką i nie chcialam po stypendium w Niemczech zostać za granicą bo mi w Polsce jest dobrze i cieszę się , że tak wiele w ciągu 20 lat się zmieniło I jestem dumna z naszego kraju i Polaków.
Sorki za te wtręty ale nie lubię narzekania na Polskę
I dodam tylko, że absolutnie nie przeszkadzają mi beże w domach, kolory na ścianach i rustykalne ogrody. Popieram Pszczołkę uwielbiam różnorodność i popieram GabiK przeciętny obywatel potrzebuje wzorca. Nie będę przytaczać typologi konsumenta ale jesteśmy różni i to jest najwspanialsze!! ale nudna byłaby moja robota gdyby wszyscy konsumenci byli jadnakowi, chyba bym przeszła na emeryturę
Dość już ch politycznych wkrętów !!!
Przyłączam się do próśb A jak już tą Nike dostaniesz lub kasowy serial nakręcą w oparciu o Twój scenariusz to my fanki z ogrodowiska po autograf się zgłosimy
Pisz kochana! Pisz bo Chmielewskiej rośnie konkurencja
Irenko wpadam do Ciebie po jednym dniu i 5 stroniczek do czytania !
Jesli nie wygrasz konkursu (chyba niemożliwe) to wszystkie zalogowane ogrodowiczanki oprotestują werdykt jury !!!
Ale u Ciebie ogrod tyran wybujał, wszystko takie wykarmione i olbrzymie i piękne, aż strach się bać jak zacznie kwitnąć piwonia i lawenda
Sucho we Wrocławiu strasznie, ja zgodnie z wytycznymi Boźenki codziennie leję Przed zmrokiem nie wracam do domu. Lecę dzisiaj podlać bok i tyły
Dobrze, że mam tylko 900 m bo bym się pochlastała ....
Ślicznie ujęłaś goździki
Chcialam Ci się pochwalić, źe jedną sosnę varella sobie kupiłam Moźe Shrekol zdobędzie mi w dobrej cenie jeszcze kilka, bo za tę jedną to majątek zapłaciłam...
Widziałam właśnie w Twoim wątku ten nowy nabytek. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona. W ogóle u mnie ciężko jest dostać tę odmianę, a jak już sosenka jest ładna to baardzo droga. No ale ma ładny kształt bez formowania, no i kolor.
Domi Shrekol mi dokupil 3 szt w cenie 92 zł, dzisiaj będą zdjęcia zakochałam się w tych sosnach i dziekuję Ci za informacje o nich gdyż dzięki Tobie sosny wróciły na swoje miejsce na rabacie Tylko muszą do mnie dojechać ze Zgierza
Mój prezent z okazji Dnia Matki....
wie co mamusia lubi....i w jakim kolorze....
tylko mamusia......choć te kwiatki uwielbia...nic o nich nie wie ???
Co one lubią ?
Kwaśno, mokro, słonecznie...., a może na odwrót ?
Dokładnie to nawet nie wiem jak jest z tą drewutnią....ale mam nadzieję, że mnie nikt nie zakapuje
Sąsiada z tamtej strony nie mam, to nikomu nie powinno przeszkadzać
Nasz pan forumowicz ma Ogrody Traw, a trawki.pl to co innego
Trudno by było te przepisy zachować. Każdy satwia jak najbliżej garaźe, domy od ogrodzenia (min odległość od płotu) więc jeśli się potem przytula do tych budynków drewutnię to się tych przepisów nie da przestrzegać... U mnie tak samo....
Mam nadzieję,że się odezwała ...???
Głupio jak plusiki się popierniczają !
Dzięki,a niech rośnie wolno tylko chciałam wiedzieć jaką wysokość osiągają ,dziękuję
Nie odezwała sie
Katalog roślin podaje że rośnie na 0,5m.... ale ja już książkom nie wierzę...
Wiadomości chyba też nie działają????
Aldona na pewno się odezwie !!!
dzięki Aniu, Celino, Bogdziu ( też się cieszę na to spotkanie ), Myszorku, Elfiku, Aniu asc i Danusiu
ta nowa rabata to mój pomysł aby zrobić kółko a' la rabata francuska ... w moim dużym ogrodzie jest możliwe zastosowanie różnorodności, nie muszę trzymać się jednolitego stylu...
na razie tak to wygląda... kółko ma średnicę 5,5 m, posadziłam 440 bukszpaników ukorzenionych przez siebie( po cieciu bukszpanów w ubiegłym roku) w podwójnych szeregach w takim oto układzie ...
...całość otoczona ekobordem, trzeba było wyznaczać te ścieżki i kółeczko wewnętrzne...było sporo pracy... w centrum na postumencie, który już mam ( podoba mi sie ) umieszczę donicę/wazę ze zwisajacymi roslinami ... a ścieżki mam zamiar żwirem wysypać
a w tych czterech kwaterach chcę posadzić róże okrywowe... ale chyba teraz za późno i zrobie to jesienią... jak radzicie ?
ale sie opisałam o tym...
Będzie jak w Wersalu, zachwycająco !!! Ja już dawno nie nadązam, ale zaglądam do Ciebie z ogromną przyjemnością. Widoki i kopozycje są znakomite!