Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

Mala_Mi 14:07, 26 maj 2012

O, już tydzień u Ciebie nie byłam... na szczęście u Ciebie wątek idzie w jakość a nie ilość.... jakosć zdjęć powala na kolana, rozkłada na łopatki..... mi też jak Celince nie udaje sie nigdy zrobić ładnie białych kwiatów....
Ja też nie radzę sobie z czytaniem wszystkeigo..bo nie czytam wszystkiego... mam kilak wątków ulubionych które w miarę staram się czytać w całości.... kilka wątków gdzie lubię zajrzeć gościnie.... jak cośzaintryguje to wpadam z wizytą do wątku w któym nie byłam...... Doba ma 24 godziny..... i tu nic nie zmienimy. Barezo żałuję, że nie mogę wiecej pooglądać i poczytać.... ale póki nie przejdę na emeryturę.... musi być jak jest Fajnie , że nawet ktoś do nas zajrzy i z wizytą z doskoku..
Ciebie czytam w miarę w całosci Bo nie pędzisz jak Orient Expres... a masz łądne zdjecia..miłe dla oka.... a na len pan mnie tak namawiałw szkółce bym kupiłą i nie zrobiłąm tego...to był bład..... ale jeszcze gdzieś go wcisnę
danuta_ 15:54, 26 maj 2012

żółta tojeść rozesłana i fiolet irysa syberyjskiego oraz bratków

Marzenko - och jak ja lubię te Twoje kamienne cudności z tym przepięknym widokiem
marzena 23:17, 27 maj 2012

dzięki Aniu, Celino, Bogdziu ( też się cieszę na to spotkanie ), Myszorku, Elfiku, Aniu asc i Danusiu

ta nowa rabata to mój pomysł aby zrobić kółko a' la rabata francuska ... w moim dużym ogrodzie jest możliwe zastosowanie różnorodności, nie muszę trzymać się jednolitego stylu...

na razie tak to wygląda... kółko ma średnicę 5,5 m, posadziłam 440 bukszpaników ukorzenionych przez siebie( po cieciu bukszpanów w ubiegłym roku) w podwójnych szeregach w takim oto układzie ...
...całość otoczona ekobordem, trzeba było wyznaczać te ścieżki i kółeczko wewnętrzne...było sporo pracy... w centrum na postumencie, który już mam ( podoba mi sie ) umieszczę donicę/wazę ze zwisajacymi roslinami ... a ścieżki mam zamiar żwirem wysypać
a w tych czterech kwaterach chcę posadzić róże okrywowe... ale chyba teraz za późno i zrobie to jesienią... jak radzicie ?
ale sie opisałam o tym...
Richie 23:37, 27 maj 2012

Będzie ładne, reprezentacyjne miejsce w ogrodzie
Madzenka 00:03, 28 maj 2012

marzena napisał(a)
dzięki Aniu, Celino, Bogdziu ( też się cieszę na to spotkanie ), Myszorku, Elfiku, Aniu asc i Danusiu

ta nowa rabata to mój pomysł aby zrobić kółko a' la rabata francuska ... w moim dużym ogrodzie jest możliwe zastosowanie różnorodności, nie muszę trzymać się jednolitego stylu...

na razie tak to wygląda... kółko ma średnicę 5,5 m, posadziłam 440 bukszpaników ukorzenionych przez siebie( po cieciu bukszpanów w ubiegłym roku) w podwójnych szeregach w takim oto układzie ...
...całość otoczona ekobordem, trzeba było wyznaczać te ścieżki i kółeczko wewnętrzne...było sporo pracy... w centrum na postumencie, który już mam ( podoba mi sie ) umieszczę donicę/wazę ze zwisajacymi roslinami ... a ścieżki mam zamiar żwirem wysypać
a w tych czterech kwaterach chcę posadzić róże okrywowe... ale chyba teraz za późno i zrobie to jesienią... jak radzicie ?
ale sie opisałam o tym...

Będzie jak w Wersalu, zachwycająco !!! Ja już dawno nie nadązam, ale zaglądam do Ciebie z ogromną przyjemnością. Widoki i kopozycje są znakomite!
Mala_Mi 01:50, 28 maj 2012

Piszą i móiąmądrzy, że róże z doniczek można sadzić przez cały rok...... cena ich jest o ok. 3zł większaq nizz o=gołym korzonkiem..ja bym nie wytrzymała i kupiła chociaż trochę teraz..jeszcze oko pocieszą do zimy W Rosarium napewno sprzedaja w doniczkach
Ewa 08:12, 28 maj 2012

Mnie też się to bardzo podoba
jotka 09:06, 28 maj 2012

Sadź Marzenko róże na to "lądowisko kosmitów" i pokazuj zdjęcia

Pięknie wykorzystujesz tą ogromna przestrzeń u siebie
Milka 12:41, 28 maj 2012

Rewelacja! nie dośc, że tyle bukszpanów, to jeszcze własnoręcznie wyhodowanych
AniaDS 12:44, 28 maj 2012

Będzie pięknie!
Uwielbiam takie rabaty, u mnie nie ma na takie miejsca niestety.
Róże można kupować, jak radzą dziewczyny w doniczkach, już kwitnące, odchowane .
Po co czekać do jesieni .