Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Diana 09:03, 28 maj 2012

przychodzę się przywitać i podpytać o nawóz do bukszpanów......
Czytałam u Juzia_G o jakimś fantastycznym nawozie do bukszpanów o którym wspominałaś.Ja mam wielkie bukszpany od mojej babci i kolorek tracą, mało przyrostów jakoś mają.Pomysłałam że może jakiś lepszy nawóz dałby im kopa Bardzo proszę o nazwę może uda mi się gdzieś u nas kupić,ewentualnie w niemczech ...plisssss
AniaDS 14:18, 28 maj 2012

Agatko, ale Ci wyszła idealna kulka, mogłabym się uczyć od Ciebie .
Pszczelarnia 14:26, 28 maj 2012

GabiK napisał(a)
Agatko trzymam kciuki za cięcie.

Z tym "każdy inaczej" to masz rację i nie. Domy rzeczywiście każdy stawia inne, w różną stronę, ale jednak bardzo podobne i w kolorystyce też.
A w środku to już każdy ma prawie tak samo. Pokaż mi kogoś w Polsce, kto sobie nie zrobił beżowej łazienki. I ściany trzeba koniecznie mieć beżowe i skórzane jasne kanapy.

A w ogródkach nie mam zbytniego powrównania. Na razie jedni sąsiedzi się złamali i coś sadzą. Tak nie po ogrodowiskowemu - pojedyncze drzewka w trawie.

Są ludzie bez beżowych łazienek i kanap. W Naturze panuje wielka różnorodność.
agata_chrosc... 17:17, 28 maj 2012

Diana napisał(a)
przychodzę się przywitać i podpytać o nawóz do bukszpanów......
Czytałam u Juzia_G o jakimś fantastycznym nawozie do bukszpanów o którym wspominałaś.Ja mam wielkie bukszpany od mojej babci i kolorek tracą, mało przyrostów jakoś mają.Pomysłałam że może jakiś lepszy nawóz dałby im kopa Bardzo proszę o nazwę może uda mi się gdzieś u nas kupić,ewentualnie w niemczech ...plisssss

Witaj Diana,
tu masz produkty firmy Ecostyle: http://www.ecostyle.be/productenbuxus
Ja używam takiego Buxus A-Z z Rhiza-Max. To jest jakieś wzmocnienie dla korzeni, ale o szczegóły mnie nie pytaj. W każdym razie u mnie działa. Do tego od czasu do czasu daje im też Ecostyle nawóz na liście.
Powodzenia!
agata_chrosc... 17:17, 28 maj 2012

AniaDS napisał(a)
Agatko, ale Ci wyszła idealna kulka, mogłabym się uczyć od Ciebie .

Aniu! No juz większego komplementu nie można wymyślić! Ależ mi miło!
agata_chrosc... 17:19, 28 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Agatko trzymam kciuki za cięcie.

Z tym "każdy inaczej" to masz rację i nie. Domy rzeczywiście każdy stawia inne, w różną stronę, ale jednak bardzo podobne i w kolorystyce też.
A w środku to już każdy ma prawie tak samo. Pokaż mi kogoś w Polsce, kto sobie nie zrobił beżowej łazienki. I ściany trzeba koniecznie mieć beżowe i skórzane jasne kanapy.

A w ogródkach nie mam zbytniego powrównania. Na razie jedni sąsiedzi się złamali i coś sadzą. Tak nie po ogrodowiskowemu - pojedyncze drzewka w trawie.

Są ludzie bez beżowych łazienek i kanap. W Naturze panuje wielka różnorodność.

Zapewne. ALe też i pęd do zachowań stadnych
agata_chrosc... 17:20, 28 maj 2012

Juzia_G napisał(a)
Zaznaczam do powiadomienia....bo mi wcięło

Juzia, no nic nie rozumiem!
Milka 17:25, 28 maj 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Marzena, Ty to jednak jestes optymistka!

Agatko, poprę Marzenke, bo myślę tak samo, a ja na pewno jestem typem optymistki
GabiK 18:41, 28 maj 2012

Muszą być zachowania stadne, bo by nie było zorganizowanego społeczeństwa. I nikt nie byłby oryginalny wśród samych nietypowych. Musi być jakiś wzorzec, żeby móc odstawać.

A Ty Marzenko chyba nie jesteś typowa. I nie dążysz do wpasowania się w szablon posiadacza podmiejskiego domu z klasy średniej. Wybudowałaś swój dom, a nie dworek.
Ale biel, czerń i szarość i minimalizm to typowe dla tych nietypowych.

A poza tym szarość to nowy beż. I w tynkach, dachach, kostce i w środku.
Jak zejdzie od tych nowatorskich, do tych zachowawczych i lubiących bezpieczne, to niepokorni wymyślą coś innego. Może zieleń lub granat?
Madzenka 18:52, 28 maj 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Marzena, Ty to jednak jestes optymistka!

Agata mi się zyje dobrze w Polsce. A wszystko co mam zawdzięczam mojej i M cięzkiej pracy, zapalowi i ambicji, bez korupcji
Jak obserwuj moją córkę to ona źyje w zupelnie innym kraju.... no mi się na pierwszym roku studiow ekonomia polityczna socjalizmu na mikro- i makroekonomię przemieniła. A ona urodziła sie już po wolnych wyborach i jak jej opowiadam o kartkach na cukier i słodycze to za każdym razem mówi, że to niemożliwe ....
I jestem patriotką i nie chcialam po stypendium w Niemczech zostać za granicą bo mi w Polsce jest dobrze i cieszę się , że tak wiele w ciągu 20 lat się zmieniło I jestem dumna z naszego kraju i Polaków.
Sorki za te wtręty ale nie lubię narzekania na Polskę

I dodam tylko, że absolutnie nie przeszkadzają mi beże w domach, kolory na ścianach i rustykalne ogrody. Popieram Pszczołkę uwielbiam różnorodność i popieram GabiK przeciętny obywatel potrzebuje wzorca. Nie będę przytaczać typologi konsumenta ale jesteśmy różni i to jest najwspanialsze!! ale nudna byłaby moja robota gdyby wszyscy konsumenci byli jadnakowi, chyba bym przeszła na emeryturę
Dość już ch politycznych wkrętów !!!