Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Elfik 10:39, 27 maj 2012

Martek napisał(a)
Mam rabaty wycięte nazywam je 1,2 ,3 )))))))))))Bardzo wyszukane nazwy ,tak wiem

Martusiu, Ty masz takie teksty, że albo się zamgławiam ze wzruszenia, albo ryczę ze śmiechu... Jak rabatki będą gotowe, to je ochrzcimy...
A co do "rycia po cebulkach", to ja mam odwieczny problem i często ciacham łopatką jakieś cebule, bo nie pamietam, że tam są. I wiesz, co wreszcie wymyśliłam? Założyłam sobie katalog "Co-gdzie". I pstrykam wszystko co kwitnie, bez artyzmu. I wmawiam sobie, że jestem fenomenalna! Dopóki się nie okaże, że to psu na budę
U mnie też mnóstwo cebul pogniło, a przecież piachy mam.
bociek 12:39, 27 maj 2012

Martek napisał(a)

Marzenko, fajne zdjecie mrowek na piwonii
Co do miskanta niec Ci nie powiem. U mnie na slonecznej rabacie poginely

Dziękuję Boćku
Martek jestem nie Marzenka )))))))))

Uuuuuuuups, Martek, wybacz Gamon jestem ot co

Ten rh slicznie Ci sie odwdzieczyl za opieke.
Martek 16:03, 27 maj 2012

Elfik napisał(a)

Mam rabaty wycięte nazywam je 1,2 ,3 )))))))))))Bardzo wyszukane nazwy ,tak wiem

Martusiu, Ty masz takie teksty, że albo się zamgławiam ze wzruszenia, albo ryczę ze śmiechu... Jak rabatki będą gotowe, to je ochrzcimy...
A co do "rycia po cebulkach", to ja mam odwieczny problem i często ciacham łopatką jakieś cebule, bo nie pamietam, że tam są. I wiesz, co wreszcie wymyśliłam? Założyłam sobie katalog "Co-gdzie". I pstrykam wszystko co kwitnie, bez artyzmu. I wmawiam sobie, że jestem fenomenalna! Dopóki się nie okaże, że to psu na budę
U mnie też mnóstwo cebul pogniło, a przecież piachy mam.

Zamgławianie i ryk ze śmiechu świadczy tylko o twoim człowieczeństwie Elfiku ,którego po drodze nie zatraciłaś .To drugie dobrze wpływa na na wygląd cery więc życzę ci dużo powodów do śmiechu

Liczę na chrzciny,ale jeszcze za nim to na pomoc w decyzjach,które są trudne kiedy przychodzi mi zmierzyć się z konsekwencją Elfiku ...))))))))

Ja Elu również robię zdjęcia po to,żeby pamiętać,gdzie co jest ,ale w sumie do tej pory wkładałam np.tulipany do koszy .To jest jednak dobra sprawa,odczuwam to teraz kiedy muszę czekać,aż tulipanom uschną liście Gdybym była mądrzejsza już bym mogła kończyć rabaty,a tak czekam bo szkoda mi tych odmian co siedzą na rabacie nr 2 i 1
Kosz wyciąga się łatwo, owszem jakaś część korzeni obrywa się,ale to nie "krzywdzi"roślin.Kładzie się w cień i one sobie spokojnie "zasypiają "Spokojnie można je nadal podlewać i jeszcze z raz nawieźć

Ściskam niedzielnie

Martek 16:05, 27 maj 2012

bociek napisał(a)

Marzenko, fajne zdjecie mrowek na piwonii
Co do miskanta niec Ci nie powiem. U mnie na slonecznej rabacie poginely

Dziękuję Boćku
Martek jestem nie Marzenka )))))))))

Uuuuuuuups, Martek, wybacz Gamon jestem ot co

Ten rh slicznie Ci sie odwdzieczyl za opieke.

Zaraz gamońJa sama się już gubię.

Najciekawiej się robi jak się pisze nie to co trzeba do nie tego adresata ...
Zdarzyło mi się i to nie raz
Martek 16:09, 27 maj 2012

Pozdrawiam Wszystkich Gości ,tych Cieni co zaglądają i nie zostawiają nawet niewidzialnego tekstu
również ciepło i uciekam śpiewać o Duchu co go pragnę
Miłego popołudnia
Madzenka 00:05, 28 maj 2012

Marto forum nie umarlo, powiadomienia sie popsuły
Mala_Mi 01:57, 28 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Marto forum nie umarlo, powiadomienia sie popsuły

Nie umarło...dajemy radę
Ja takiego rh zdechlaka z samych patyków też reanimuję..... mój jak twój... może będzei za rok też taki jak Twój...
Pszczelarnia 09:41, 28 maj 2012

asc napisał(a)
I jak widać..trawy trudno zabić..nawet trupy się reanimują.... Moje przesadzane trawy piękne, a te nieprzesadzane dużo gorsze....... to nowa obserwacja..... więc sie dzielę.

Tak, ja też zauważyłam, że te trawy "zdechłe" po zimie a przesadzone mają wigor, podczas gdy kępy nieruszone stoją rachitycznie zaschnięte.
EPODLAS 10:18, 28 maj 2012

To ja moją rozplenicę "zdechłą" po zimie zaraz jak pojadę przesadzę. Zmuszę ją żeby ruszyła, a przy okazji postraszę ją że jak będzie taka leniwa to skończy w kompostowniku.
Milka 11:02, 28 maj 2012

Śliczny ten twój rh, ma taki pokrój drzewa
miłego dzionka