Zdjęcie dla Ani WN, Gabik I Boćka
Jakieś potwory wielkie tym razem ukopali....
Gabik uprzedzam pstre są mniejsze i brzydsze. Ale u mnie obserwuję, ze zdecydwanie są gęściejsze.
Danusiu Twoja wyobraźnia architektoniczna jest niesamowita. Połączeni holcus mollis z cisem niesamowite. Z przyjemnością skopiuję takie zestawienie.
CUDOWNIE jest w Twoim ogrodzie.
Ania Ty masz chyba najlepsze zdjęcia na grodowisku albo na slupie 200 m, skok na nartach albo jaskółka REWELKA!! o ogrodzie nie wspomnę bo mnie zachwyca. Ja moja Droga mam do Cieie prośbę. Cyknę fotkę mojej częśći skalniaczka , który jest jak na patelni, cały czas w słońcu a Ty mi powiesz co mi tam najlepiej urośnie coby było ładnie.
Rozwala mnie Twoja różnorodność w ogrodzie, Twoje chomikowanie jest wspaniałe
A referencje jakieś może podać? Bo albo wariant, że jest młody i zdobywa dopiero kłientow! albo na niczym się nie zna... Niech poda referencje
Ja też mam umowy i co, procesować się będziesz z czlowiekiem , ktory ci się ulotni???
Zazdroszczę laurowiśni. U mnie na wygwizdowie wymarzły wszystkie liscie i żywopłot straszy suchymi badylami. Na 10 szt 5 zgubiło liście a 5 sadzonych wiosną padlo. Ale dosadzę kolejne, bo żywopłot z laurowiśni jest piękny.
Mimo okrywania na zimę wymarzły, zatem u Justynki na Mazurach chyba nie dadzą rady..
Ae powtarzam ma. Wygwizdów i mroźne wiatry ją wyniszczają.
Ocia kupiłam 4 szt. Wyglądaja świetnie. Dzięki za pomysł i namiary na sprzedawcę. Podobno sa takie w OBI (wg relacji mojego sąsiada) , trzeba zobaczyć czy takie same bo podobno poniżej 40 zł...
Ocia trawy będą super. U mnie moskanty i niktóre rozplenice też ruszyły. Ale w najwazniejszym miejscu 6 szt rozplenic black beauty nie daje oznak życia. Sadziłam w kwietniu i chyba je ususzyłam....
i carex frosted curls też zdechł!!!! Kurcze znów koszty
Ocia czy na pewno tę agrowłókninę chcesz zostawić? Bo na ogrodowisku jest napiętnowana
Był u mnie specjalista od chorób roślin i też powiedział, że agrowłóknina nie zapewnia roślinom odpowieniej cyrkulacji powietrza... Jak przysypiesz żwirkiem to i tak chwasciory nie będą rosły intensywnie, wyskubiesz je.
Kończę nasadzenia Mira w tym miejscu mialy być zawilce japońskie (ktorych mam pełno w innych miejscach)
Deneruwje mnie, zę jest tam łyso zimą i modyfikację w projekcie zrobiłam ....
Zakupy miodzio i prosze o relacje co jest na tym zdjeciu. Jaka to odmiana laurowiśni (chyba że nie dowidzę ?) Gaja? T durze żółte to pęcherznica? A małe żółte półkule???
A to żółte duże i małe ???
Trzmielina japońska nawet u mnie nie wytrzymuje, moje w tym roku przechowywalam w oranżerii..... A aktulnie stanowią kompozyjcę z jednorocznymi w donicach. Nie ryzyku, zadołuj w donicach i jesli nie bedzie śniegu to je przechowaj w garażu.
Japońska o duzych liściach tez u mnie nie wyrrzymała mimo zabepieczania agrowłókniną, niestety polska zima to nie holenderska...
Monika pierwszy raz czytam o hydrosiewie. Niesamowite. Co oni wytryskują z tej rury oprócz nasion, jakieś podłoże ???? A jak zabepieczają nasianie pod igalakami, rozpryskuje się to wszędzie dookoła????
Ale rzeczywiście taka trawa z hydrosiewu to chyba będzie zupelnie inna niż siana tradycyjnie. Więc masz racje z tą kasą na makowce to nie było sensu
Wstążkę czerowną na patyku zawiąż aby nas czarownice przepędzić z zazdrosnymi spojrzeniami. KONIECZNIE !!!
Irenko po pierwsze zapraszam!!! Może po spotkaniu u Bogdzi kontynuacja u mnie ????
Mi trytomy posadzone jesienią 15 szt wszystkie! wymarzły. Ale moja wina, wielka wina, ze ich nie zabepieczyłam Najpierw było tak ciepło w grudniu a potem o nich zapomniałam bo były jeszcze malutkie..... Jak już będą mialy kilka lat to nie są takie wrażliwe i wystraczyło kopczykowanie torfem podobnie jak róże i związywanie puropuszy z liści
Jesienia musze pustynnika posadzić tylko muszę mu dobre miejsce znaleźć bo wody nie lubi....
Irenko ale u Ciebie egzotyka!!!!
Kawał ciężkiej roboty odwaliliście a nasadzenia z rh, bukszpnami, hostami, hortensjami i magnolią miodzio. Jak to wszystko podrośnie to jak w ogrodzie btanicznym będzie
Irenko wiesz cos na temat stresu bo dwojkę dzieiciaków wychowałaś
Kule za tę cen fajne. Raczej trudno mówić że oświetlają miejsce, bardziej mówię o efekcie dekoracyjnym, takie fajne białe akcenty w ciemnym ogrodzie. Świetliki nocą Do bialych kanap, donic i podświetlonej białej ściany efekt był miodzio Siedziałam i się gapiłam jakbym co najmniej arcydzielo sztuki malarskiej oglądała. A rechot żab uwielbiam, siedzą w rowie melioracyjnym około 500 m od naszego domu więc słychać ich muzykę a nie drażnią nasileniem dźwięku