Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:29, 12 maj 2012

Do góry
Alfred przy tarasie kuchennym kwitnie. Ma ponad metr wysokosci na zdjęciu tego wzrostu nie widać.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:28, 12 maj 2012

Do góry
Zdjęcie dla Ani WN, Gabik I Boćka
Jakieś potwory wielkie tym razem ukopali....

Gabik uprzedzam pstre są mniejsze i brzydsze. Ale u mnie obserwuję, ze zdecydwanie są gęściejsze.
Dolina Tęczy 15:05, 12 maj 2012

Do góry
Marto piękne kule w kompozycji z kaloszkami konweniującymi z bratkami MIODZIO
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:00, 12 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Holcus mollis "Jackdaws Cream"

Urokliwa biel i czerń

z zielenią

Danusiu Twoja wyobraźnia architektoniczna jest niesamowita. Połączeni holcus mollis z cisem niesamowite. Z przyjemnością skopiuję takie zestawienie.
CUDOWNIE jest w Twoim ogrodzie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:52, 12 maj 2012

Do góry
Irenko nie dodalam, że takiego berberysa to ja nigdy nie widziałam!!!!
Ogrodnik mimo woli 14:50, 12 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
Zaraz zacznie padać deszcz.... ale zdążyłam jeszcze poprosić M by zrobił kilka fotek w celu zobrazowanai wielkości roślin.
W ogrodzie brakuje architektury ogrodowej, zrobiłam przy okazji przymiarkę do jakiejś figury.....jaskółka by pasowała Kolor spodni do azalii też pasuje
Jednak na stałe musze zmienić rodzaj obuwia, rozlatujące się kapcie są niezbyt wygodne .....

Ania Ty masz chyba najlepsze zdjęcia na grodowisku albo na slupie 200 m, skok na nartach albo jaskółka REWELKA!! o ogrodzie nie wspomnę bo mnie zachwyca. Ja moja Droga mam do Cieie prośbę. Cyknę fotkę mojej częśći skalniaczka , który jest jak na patelni, cały czas w słońcu a Ty mi powiesz co mi tam najlepiej urośnie coby było ładnie.
Rozwala mnie Twoja różnorodność w ogrodzie, Twoje chomikowanie jest wspaniałe
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:33, 12 maj 2012

Do góry
malkul napisał(a)
Oststnio zaprosiłam kilku Panów na wycenę założenia trawnika.
I jedna wycena jest dziwnie niska ale tez niezwykle kusząca.
Pan bardzo młody, ale ja zwsze na wszystko pisze sama umowy i się zabezpieczam z każdej strony. Koszt na gotowo wykonania trawnika wycenił mi na 4zł za metr kwadratowy ( w tym: wyrównanie i spulchnienie terenu,grabienie,nawożenie (nawóz), wałowanie , przegrabienie,zasianie trawy,wałowanie) wraz z nasionami trawy dekoracyjnej. Gdyby chodziło o przywiezienie czarnej ziemi pod trawnik,to dodatkowo koszt w granicach 30 zł kubik.
Jak myślicie zaryzykować?

A referencje jakieś może podać? Bo albo wariant, że jest młody i zdobywa dopiero kłientow! albo na niczym się nie zna... Niech poda referencje
Ja też mam umowy i co, procesować się będziesz z czlowiekiem , ktory ci się ulotni???
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:29, 12 maj 2012

Do góry
Zazdroszczę laurowiśni. U mnie na wygwizdowie wymarzły wszystkie liscie i żywopłot straszy suchymi badylami. Na 10 szt 5 zgubiło liście a 5 sadzonych wiosną padlo. Ale dosadzę kolejne, bo żywopłot z laurowiśni jest piękny.
Mimo okrywania na zimę wymarzły, zatem u Justynki na Mazurach chyba nie dadzą rady..
Ae powtarzam ma. Wygwizdów i mroźne wiatry ją wyniszczają.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:56, 12 maj 2012

Do góry
Oj Aga ostro przygotowuje się do Komunii. Pogoda niestety wg zapowiedzi zmusi was do siedzenia w domu...
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 11:49, 12 maj 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Marzenko - to skrzyp jest wskaźnikiem kwasowości gleby? Bo ja mam go peeeełno

Podobno jeśli rośnie intensywnie to tak. Ale przekonam się jak zrobię test kwasowości gleby
U Oci ... 11:47, 12 maj 2012

Do góry
ocia79 napisał(a)
Sa i one.
Moje kule.
Jak na razie , bez otoczenia zieleni - ale jeszcze chwila i wyrosna.

Ocia kupiłam 4 szt. Wyglądaja świetnie. Dzięki za pomysł i namiary na sprzedawcę. Podobno sa takie w OBI (wg relacji mojego sąsiada) , trzeba zobaczyć czy takie same bo podobno poniżej 40 zł...
U Oci ... 11:45, 12 maj 2012

Do góry
Ocia trawy będą super. U mnie moskanty i niktóre rozplenice też ruszyły. Ale w najwazniejszym miejscu 6 szt rozplenic black beauty nie daje oznak życia. Sadziłam w kwietniu i chyba je ususzyłam....
i carex frosted curls też zdechł!!!! Kurcze znów koszty

Ocia czy na pewno tę agrowłókninę chcesz zostawić? Bo na ogrodowisku jest napiętnowana
Był u mnie specjalista od chorób roślin i też powiedział, że agrowłóknina nie zapewnia roślinom odpowieniej cyrkulacji powietrza... Jak przysypiesz żwirkiem to i tak chwasciory nie będą rosły intensywnie, wyskubiesz je.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:39, 12 maj 2012

Do góry
mira68 napisał(a)
Marzenko piękne rh widze że cały czas robisz nowe nasadzenia

Kończę nasadzenia Mira w tym miejscu mialy być zawilce japońskie (ktorych mam pełno w innych miejscach)
Deneruwje mnie, zę jest tam łyso zimą i modyfikację w projekcie zrobiłam ....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:38, 12 maj 2012

Do góry
Paulownia wiem cudowna będzie. Dobrze, że mina nią zwróciłaś uwagę w ogrodzie botanicznym.
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:34, 12 maj 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Dzisiejsze zakupy

Zakupy miodzio i prosze o relacje co jest na tym zdjeciu. Jaka to odmiana laurowiśni (chyba że nie dowidzę ?) Gaja? T durze żółte to pęcherznica? A małe żółte półkule???
A to żółte duże i małe ???
Trzmielina japońska nawet u mnie nie wytrzymuje, moje w tym roku przechowywalam w oranżerii..... A aktulnie stanowią kompozyjcę z jednorocznymi w donicach. Nie ryzyku, zadołuj w donicach i jesli nie bedzie śniegu to je przechowaj w garażu.
Japońska o duzych liściach tez u mnie nie wyrrzymała mimo zabepieczania agrowłókniną, niestety polska zima to nie holenderska...
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:30, 12 maj 2012

Do góry
Monika pierwszy raz czytam o hydrosiewie. Niesamowite. Co oni wytryskują z tej rury oprócz nasion, jakieś podłoże ???? A jak zabepieczają nasianie pod igalakami, rozpryskuje się to wszędzie dookoła????
Ale rzeczywiście taka trawa z hydrosiewu to chyba będzie zupelnie inna niż siana tradycyjnie. Więc masz racje z tą kasą na makowce to nie było sensu
Wstążkę czerowną na patyku zawiąż aby nas czarownice przepędzić z zazdrosnymi spojrzeniami. KONIECZNIE !!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:22, 12 maj 2012

Do góry
Irenko po pierwsze zapraszam!!! Może po spotkaniu u Bogdzi kontynuacja u mnie ????
Mi trytomy posadzone jesienią 15 szt wszystkie! wymarzły. Ale moja wina, wielka wina, ze ich nie zabepieczyłam Najpierw było tak ciepło w grudniu a potem o nich zapomniałam bo były jeszcze malutkie..... Jak już będą mialy kilka lat to nie są takie wrażliwe i wystraczyło kopczykowanie torfem podobnie jak róże i związywanie puropuszy z liści
Jesienia musze pustynnika posadzić tylko muszę mu dobre miejsce znaleźć bo wody nie lubi....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:18, 12 maj 2012

Do góry
Irenko ale u Ciebie egzotyka!!!!
Kawał ciężkiej roboty odwaliliście a nasadzenia z rh, bukszpnami, hostami, hortensjami i magnolią miodzio. Jak to wszystko podrośnie to jak w ogrodzie btanicznym będzie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:05, 12 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Poczytałam u Poli o maturze, bidula, ale miałaś stres!!!

całe szczęście już ok i teraz jeszcze tylko wtorek trzymam kciuki

Irenko mialam stres chyba zdecydowanie większy niż przy moje maturze i strasznie było mi jej żal tak się bidua wystraszyła.
Ale wieczorkiem po odparowaniu ze stresu posadziłam swoje RH. Umocowałam lampy solarne, białe kulej jak u Oci79 i wieczorem siedzialam długo na tarasie na kanapach wsłuchani w rechot żab
Czekaliśmy na nadchodzący deszcz aby podlał ogród i sie nie doczekaliśmy ale rano cały czas pada...

Tak to z rodzicami jest, zawsze martwią się o swoje pociechy ale już wszystko dobrze i przy okazji kawał pracy zrobiłaś, a koncertu żab tylko zazdrościć
musi być pięknie z tymi kulami, też chyba się skuszę jakie światło?
u nas leje i zimno, ale ja zaraz idę sadzić!

Irenko wiesz cos na temat stresu bo dwojkę dzieiciaków wychowałaś
Kule za tę cen fajne. Raczej trudno mówić że oświetlają miejsce, bardziej mówię o efekcie dekoracyjnym, takie fajne białe akcenty w ciemnym ogrodzie. Świetliki nocą Do bialych kanap, donic i podświetlonej białej ściany efekt był miodzio Siedziałam i się gapiłam jakbym co najmniej arcydzielo sztuki malarskiej oglądała. A rechot żab uwielbiam, siedzą w rowie melioracyjnym około 500 m od naszego domu więc słychać ich muzykę a nie drażnią nasileniem dźwięku
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:01, 12 maj 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Piękne RH. Pokaż nam te kule, jeżeli oczywiście zrobiłaś zdjęcia wczoraj, bo w tym deszczu sprzętu szkoda Pozdrowienia dla maturzystki. Trzymam kciuki

No właśnie M mi aparatu na deszcz nie da wynieść a komórką będą słabiutkie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies