Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Domi 13:28, 07 maj 2012

Borbetka napisał(a)
Ja się też Wieloszko zgodzę, że wiosenne sadzenie chyba lepsze jest. Posadziłam zeszłej jesieni żurawki i 35% mi padło. Spróbuję teraz posadzić, zobaczymy co w przyszłym roku będzie. A co do obrzeża z kostki to sama bym takie chciała. Kanty wyglądają pięknie, ale mi się podobają przez tydzień. Potem znowu mam trawiaste wąsy i mnie to denerwuje, bo kosiarka tego nie tnie. No i lataj z nożycami bez przerwy. Kurcze, chyba trzeba trochę odpuścić. U mnie za płotami ludzie mają chwaściska i się nie przejmują, a ja nie mogę tego przeżyć, że kupione rośliny, założone rabaty i potem śmietnisko.

borówcowy-raj

My też z M.stwierdziliśmy, że sadzimy większe rośliny tylko wiosną, bo mają cały sezon na przyjęcie się. Jesienne sadzenie to trochę jak wstwianie rośliny do lodówki.I tak ruszy dopiero na wiosnę.
Wieloszka 13:56, 07 maj 2012

Borbetko, czytałaś co Domi napisała - kostka granitowa też niedobra... To juz rzeczywiście lepiej walczyć z kancikami, niż wydać kupę forsy na kostkę, która i tak nie jest idealna... A już w ogóle najlepiej by było sobie odpuścić - tak jak radzisz !!! Tylko szkoda, że MY tak nie umiemy...
Wieloszka 14:01, 07 maj 2012

irena_milek napisał(a)

Agnieszko, bardzo ładnie wkomponowałaś nowe rośliny magnolia jak widzę ma spore listki a czy rh juz kwitnie?
coraz łądniej u ciebie, a twój klonik śliczny perukowca też nie tnę, bo jego kwiatostan jest boski

Dziekuję Irenko! Ze szczerego serca darowane, to nie mają wyjścia - muszą ładnie rosnąć ! Magnolia ma duże listki, a RH duże pąki, ale jeszcze nie kwitnie. Begonie mają takie zbrązowiałe końcówki liści- czy to z powodu zeszłotygodniowych upałów? Podlewałam je codziennie...
Jak rh zakwitnie, to na 100% będzie fotka
anna_studio 21:08, 07 maj 2012

Uwielbiam granit w ogrodzie..., ale u innych
A co do sadzenia, też jestem za wiosną, nawet... latem,byle nie jesienią.
Chyba, że trafi się na łagodną zimę.
Milka 17:15, 08 maj 2012

Wieloszka napisał(a)

Agnieszko, bardzo ładnie wkomponowałaś nowe rośliny magnolia jak widzę ma spore listki a czy rh juz kwitnie?
coraz łądniej u ciebie, a twój klonik śliczny perukowca też nie tnę, bo jego kwiatostan jest boski

Dziekuję Irenko! Ze szczerego serca darowane, to nie mają wyjścia - muszą ładnie rosnąć ! Magnolia ma duże listki, a RH duże pąki, ale jeszcze nie kwitnie. Begonie mają takie zbrązowiałe końcówki liści- czy to z powodu zeszłotygodniowych upałów? Podlewałam je codziennie...
Jak rh zakwitnie, to na 100% będzie fotka

To się cieszę pewnie, że od serca roślinki!
sobie też kupiłam begonie i też z powodu upału lekko brzegi ściemniały, ale podlewam i jest coraz lepiej; ostatnie, solidne lanie było z nieba
Ewa 18:13, 08 maj 2012

Dziś przeczytałam chyba u Ani- lecę w kulki, że jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma

A jak się lubi to co się ma , to ono pięknieje
A u Ciebie tak cudnie.
Mój kwadracik Agnieszko dopiero przekopany, może w sobotę coś zrobimy ( zasadzimy)

noemi 13:02, 09 maj 2012

Cześć Agusia

wklejam Ci info , ale wiem , że masz komunie zdamy Ci relacje

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1840-kiermasz-ogrodniczy-wroclaw?page=1#post_3
Pszczelarnia 09:55, 10 maj 2012

Czy to może być, że miskanty przemarzły (u mnie)? Gracillimus Twój, Wieloszko, żyje?
Madzenka 11:56, 12 maj 2012

Oj Aga ostro przygotowuje się do Komunii. Pogoda niestety wg zapowiedzi zmusi was do siedzenia w domu...
Milka 13:25, 14 maj 2012

I jak tam, żyjesz Agnieszko po komunii? Na pewno wszystko super wyszło, tak jak wszystko u ciebie
Pokaż rh, kwitnie?