Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

kwiatholandii 02:24, 12 maj 2012

No właśnie oberwanie chmury. Na chwilę ptrzestało padać i byliśmy zobaczyć szkody. Część się zmyła. Teraz znowu leje. szkody duże
Juzia 06:10, 12 maj 2012

U nas lało całą noc.....a u Was ?
Dużo spłynęło???

Trzymam kciuki!!!
kwiatholandii 09:44, 12 maj 2012

Juzia_G napisał(a)
U nas lało całą noc.....a u Was ?
Dużo spłynęło???

Trzymam kciuki!!!

Na szczęście hydrosiew naprawdę jest wytrzymały na ulewy. Spłynęło tylko trochę w niektórych miejscach, a lało całą noc prawie. Dziś Pan ma przyjechać dokończyć pracę i wypełnić ubytki, także mam nadzieję, że będziejuż ok.
Madzenka 11:30, 12 maj 2012

Monika pierwszy raz czytam o hydrosiewie. Niesamowite. Co oni wytryskują z tej rury oprócz nasion, jakieś podłoże ???? A jak zabepieczają nasianie pod igalakami, rozpryskuje się to wszędzie dookoła????
Ale rzeczywiście taka trawa z hydrosiewu to chyba będzie zupelnie inna niż siana tradycyjnie. Więc masz racje z tą kasą na makowce to nie było sensu
Wstążkę czerowną na patyku zawiąż aby nas czarownice przepędzić z zazdrosnymi spojrzeniami. KONIECZNIE !!!
Madzenka 11:34, 12 maj 2012

kwiatholandii napisał(a)
Dzisiejsze zakupy

Zakupy miodzio i prosze o relacje co jest na tym zdjeciu. Jaka to odmiana laurowiśni (chyba że nie dowidzę ?) Gaja? T durze żółte to pęcherznica? A małe żółte półkule???
A to żółte duże i małe ???
Trzmielina japońska nawet u mnie nie wytrzymuje, moje w tym roku przechowywalam w oranżerii..... A aktulnie stanowią kompozyjcę z jednorocznymi w donicach. Nie ryzyku, zadołuj w donicach i jesli nie bedzie śniegu to je przechowaj w garażu.
Japońska o duzych liściach tez u mnie nie wyrrzymała mimo zabepieczania agrowłókniną, niestety polska zima to nie holenderska...
kwiatholandii 20:04, 12 maj 2012

Kupiliśmy Klony Drummandii. Już rosną

Posadzone 5 szt choiny kanadyjskiej. Będą jeszcze 3 szt więcej, bo okazało się, że musi być 8 jednak. Dziś zrobiliśmy kawał dobraj roboty i na koniec wysypaliśmy korę. Jeszcze trochę brakuje roślin. Musimy dokupić w narożnik po prawej brzozy pożyteczne i lawendę, oraz coś w narożnik po lewej stronie. Miskanty, etc..

Już późno, i nie za bardzo widać

Zaczyna robić się czysto Bardzo się cieszę

Na koniec przyszli nowi lokatorzy. Ciekawe kto będzie pierwszy One czy Ja

Joanka 20:08, 12 maj 2012

kwiatholandii napisał(a)

Zaczyna robić się czysto Bardzo się cieszę

Na koniec przyszli nowi lokatorzy. Ciekawe kto będzie pierwszy One czy Ja

agata_chrosc... 21:14, 12 maj 2012

Wow! A wiesz co to za lokatorzy?
kwiatholandii 21:15, 12 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Dzisiejsze zakupy

Zakupy miodzio i prosze o relacje co jest na tym zdjeciu. Jaka to odmiana laurowiśni (chyba że nie dowidzę ?) Gaja? T durze żółte to pęcherznica? A małe żółte półkule???
A to żółte duże i małe ???
Trzmielina japońska nawet u mnie nie wytrzymuje, moje w tym roku przechowywalam w oranżerii..... A aktulnie stanowią kompozyjcę z jednorocznymi w donicach. Nie ryzyku, zadołuj w donicach i jesli nie bedzie śniegu to je przechowaj w garażu.
Japońska o duzych liściach tez u mnie nie wyrrzymała mimo zabepieczania agrowłókniną, niestety polska zima to nie holenderska...

Marzenko, a więc tak.

Laurowiśnia wschodnia Otto Luyken
2 Pecherznice

Zółte duże i małe
Tawuła japońska Golden Princes dorasta do 60cm
Tawuła japońska Green Carpet (mała okrywowa do 20cm)
Madzenka 21:21, 12 maj 2012

A moja otto lucken ma jakieś większe liście a takie malutkie ma Gaja....
A tawula green carpet śliczna, zapisuję. Pęcherznicę mam diabolo coby adekwatna do mojego charakteru byla
Ja wcześniej tych wielkich kul bukszpanowych nie widziałam czy już z wiekiem nie dowidzę????
Monika ogród jest piękny. Trawka urosnie i już będziesz miala czyściutko i pięknie!
Ciekawe z tymi jajeczkami będzie, kto pierwszy