Dlatego dla naszych Fanów na Facebooku ostatnio wykonałam galerię tulipanów. Miała bardzo dużo komentarzy i sporą oglądalność. Dla osób na FB podaję link, to w kwestii uzupełnienia pozdrowień dla Roberta
Witam i w takim razie zapraszam do tworzenia swojego pamiętnika ogrodowego. Mój ma już tysiące stron, zapraszam, link jest w podpisie. Tobie też pomogę to zrobić.
Pisanie dużymi literami oznacz "krzyk" uśmieszkami można wyrażać emocje Starajmy się jednak nie popadać w przesadę wykrzyknikową !!!!! Ja się boję takich postów. Zobacz sama. Ronin ma rację.
Wczoraj w telewizorni było o opryskiwaniu host i innych roślin wyciągiem z czosnku, że podobno ślimaki nie lubią tego zapachu.
Trzeba ząbki rozgnieść, zalać wodą i gotować, tylko zapomniałam ile czasu, ale niedługo, kilka minut, przecedzić, odstawić i można opryskiwać i podlewać, Sprawdzę, bo nie sypałam ostatnio niebieskich granulek
Winobluszcz pięciolistkowy, ale on jak już zacznie rosnąć to da się we znaki i trzeba będzie z nim walczyć. Ja bym zaryzykowała najpierw z bluszczem.
Może długo nie będzie takich zim jak byłą w zeszłym roku.
Cudownych specyfików nie ma, wszystko zależy od tego ile pracy wkładasz w przygotowanie gleby, opiekę nad roślinami. Sam cud specyfik nie załatwi sprawy Tak to już jest w ogrodnictwie.