Danica przed Smaragdami to chyba za mały kontrast, no może chociaź Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea Nana' ? będzie żółto, to go zobaczysz. Danica zginie w zieleni
Aaa, dałeś żółtą zurawkę na dole? No to może żurawkę zamienić na inną, np. Berry Smoothie?
Będzie pasowała do szałwii omszonej, która jest dalej
Berberys "Atropurpurea" zbyt pospolity i zbyt wielki, i zbyt smutny niestety - zamień na lepszą odmianę np Admiration
Wajgela w środku zawijaska - niedobrze, zamień na pienną trzmielinę i wtedy za zawijaskiem zamiast Citronelki też daj trzmielinę, tylko już płożącą.
Jałowca z rogu wywal, a dal cis Elegantissima lub Farmen zielony.
Na hortensjach nie bardzo się znam (ups... ) Chociaż mam, mam - żeby nie było Mam dwie ogrodowe - i faktycznie trzeba przyznać, że nie zawsze kwitną - nie przemarzły nigdy do zera ale czasem zdarza się że nie kwitną.
Natomiast u Agnieszki z "moje marzenia ogrodowe" znalazłam taką poradę Szefowej:
Z hortensji polecam "Limelight", Vanile Fraise, Silver Dollar, Phantom, Dart's Little Dot.
Danusiu...ale super wygląda ten bluszcz
A jak długo on rośnie?
I chyba sporo będę musiała posadzić.
Tylko zmartwiłaś mnie z tą siatką hmm...
Nie mam możliwości posadzić tam nic innego,za mało miejsca.
A może jakieś sznurki pociągnę co?
...choć nie wiem,czy to coś da?
Moje dwa koty zawinęły się w tydzień, musi tak być Musisz się pogodzić.
Wiem nie mogę spać czytam twoje wszystkie artykuły po nocach nie mam jakoś czytać wątków jak wszyscy przygotowują się do wiosny nie wiem jak to będzie najwyżej kupie gotowe sadzonki ale to już nie to ale co tam mam straszny kryzys a jeszcze się nie rozpoczęła wiosna