Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Ogród Rudej pod lasem :) 13:27, 20 maj 2013

Do góry
ruda napisał(a)
renatamama3, fajnie, w takim razie pozdrów męża od krajanki. A do jakiej szkoły chodził?

popcarol, dzięki za komplementa
wiem, że gdyby był inny płot to pewnie nie sadziłabym żywopłotu ale jak słusznie zauważyłaś za bardzo kontrastuje z lasem. Może jako doświadczony forumowicz doradzisz coś? Myślałam o irdze błyszczącej albo o ligustrze..

dokładnie to nie wiem ale to technikum jakiś zespół szkół związana z samolotami (budowa płatowców).
A je śli ,chodzi o tawuły obsadziłabym w po długości jako obrzeże ,azalie w środek ,dokupiłabym do środka np. berberysy .
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:51, 20 maj 2013

Do góry
i Kajtek we własnej osobie

kwitna moje azalie japońskie w towarzystwie tawuły Gold Carpet i bluszczu o takim kolorze

na skalniaku kolorow

porozstawiałam łózka, nawet nie dotarłam aby poleżeć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:37, 20 maj 2013

Do góry
a teraz ciut więcej zdjęć ze spotkania
gościem był również Kajtek, uroczy piesek, taka maskotka i jak się swietnie bawił swoim legowiskiem, aż mu uszy falowały

koniecznie muszę wykopać z tego miejsca tawuły i runianki i tulipany, bo dostęp do tronu utrudniony, jak widać, Jurek się męczy
Ogród z łezką 09:08, 20 maj 2013

Do góry
W piątek, po drodze do Pszczyny, wstąpiliśmy jeszcze do Elizy. Jak zawsze u Nich, jest bardzo miło i bardzo długo się od Nich wychodzi. Trudno się rozstać...

Wyjechaliśmy z pierwiosnkami, białymi floksami, malutkimi siewkami tawuły i jeszcze coś razy dwa...nie pamiętam. Muszę Eli zapytać...

Tawułeczki

tu miejsce na derenia, obok floksy i jedno małe od Elizy, nie wiem co...na biało kwitnie

i zdjęcia z cyklu przed i po

posadzone trzy pnące New Dawn i między słupem Louise Odier

między pnącymi różami została kępka konwalii. To jest wolne miejsce do obsadzenia. Wymiary mogę podać później...
Lecę w kulki... 07:48, 20 maj 2013

Do góry
Aniu wpadłam zobaczyć bajzelek - no i nie zawiodłam się - cudny

a tawuły w moim typie poczochrane

pozdrawiam
Mój ogród przydomowy 21:46, 18 maj 2013

Do góry
Berberysy pośród tawuły japońskiej
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:49, 17 maj 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Rh w tym roku nie będzie tak obficie kwitł jak w ubiegłym, ale to mój pierwszy (nawet nie znam nazwy), bardzo go lubię, a w kulkowaniu dopiero się szkolę
Tawuły faktycznie się sieją, jak się w porę nie przytnie, więc pójdę za Twoim przykładem i będę traktować je jak chwasty

Elu .. A czy w ubiegłym roku ukręciłaś przekwitłe kwiatostany rodkowi ??

Bo to podobno sprzyja kwitnieniu ... Ale ze mnie żaden ekspert

Rodek śliczny i to jeszcze taki wielkolud
A kulka tawułowa.. Matko ... Ja Ciem bedem kciała wynająć jako profesjonalnego glacoka roślinnego ... Buziam
Ogród Ewy :) 03:32, 17 maj 2013

Do góry
Eve napisał(a)
tawuły dla rozjaśnienia szmaragdów, chciałam zrobić taki żywopłocik, ale zdecydowałam się na kulki, bo to chyba nie za bardzo żywopłot pod żywopłotem
modrzew już ma podpórkę,bo jakiś taki sparaliżowany tu wygląda

Mam takie tawułki i uwielbiam ich cytrynowy kolor, moje to Golden Princess Będą świetnie wyglądały na tle żywopłotu
Ale najbardziej zachwyciła mnie brama zapraszająca do wejścia do czarodziejskiego ogrodu...
... i to drugie ujęcie - pełna perfekcja formy i treści
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:05, 17 maj 2013

Do góry
I jeszcze kilka zbliżeń
Tawuły

Żurawki

Iglaki

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:27, 15 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Eliza, jaki cudny i wielki okaz rh! a kuleczki wspaniale ci wychodzą
tawuły bardzo się sieją, ja w kilku miejscach walczę jak z chwastem!
i cudna gęsta trawa

Rh w tym roku nie będzie tak obficie kwitł jak w ubiegłym, ale to mój pierwszy (nawet nie znam nazwy), bardzo go lubię, a w kulkowaniu dopiero się szkolę
Tawuły faktycznie się sieją, jak się w porę nie przytnie, więc pójdę za Twoim przykładem i będę traktować je jak chwasty
Kwiatki i rabatki u Elizy 17:11, 15 maj 2013

Do góry
Eliza, jaki cudny i wielki okaz rh! a kuleczki wspaniale ci wychodzą
tawuły bardzo się sieją, ja w kilku miejscach walczę jak z chwastem!
i cudna gęsta trawa
Ogród Ewy :) 15:26, 15 maj 2013

Do góry
tawuły dla rozjaśnienia szmaragdów, chciałam zrobić taki żywopłocik, ale zdecydowałam się na kulki, bo to chyba nie za bardzo żywopłot pod żywopłotem

modrzew już ma podpórkę,bo jakiś taki sparaliżowany tu wygląda

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:10, 14 maj 2013

Do góry
Haniu, zapisuję się na jedną sadzonkę tawuły o pomarańczowych pędach
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:06, 14 maj 2013

Do góry
Bożenko,Robercie, dziękuję za regularne odwiedziny, U Bożenki byłam, a do Ciebie Robercie lecę. Bo dopiero po powrocie z ogrodu w domu się ogarnęłam. Jutro idę do szwagierki Zosi na kawę, ogród beze mnie wytrzyma 1 dzień, no nie?
Dziś uwalniałam borówkę amerykańską od mlecza i szczawiku zajęczego. Cały dzień mi w ogrodzie zeszedł, bo jeszcze podlewanie, dosypywanie torfu pod borówkę, i takie tam. Wór zielska niechcianego na kompost- mam do wywiezienia, a na koniec sąsiadka jeszcze mi podrzuciła rozsadę kapusty wczesnej, trzeba było posadzić. Przykryłam włókniną, bielinki może nie zauważą?
Odkryłam w pobliżu domu krzewy tawuły, o pomarańczowych pędach, Będą sadzonki.
Miłego wieczoru.
Mój kawałek raju II 22:44, 14 maj 2013

Do góry
Megi napisał(a)
Te nowe tawułki są przesliczne, już się nimi zachwycałam, patrząc na zdjęcia Danusi, mus mieć, gdy się lubi tawuły jak ja

może się skusisz na sierpień do Szmitów?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:47, 14 maj 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Spotkanie u Szmitów udane a i zakupy niczego sobie
Kupiłam brunery i tawuły brzozolistne 'Tor Gold'o jaskrawo żółtych listkach dla moich dziewczyn, czyli córki i synowej a dla siebie też tawułę, pęcherznicę, żylistka, tymianek i trzy powojniki

wspaniale było cię oglądać na spotkaniu zakupy cudowne i wielkie gratki z okazji nowego wątku

Mój kawałek raju II 12:28, 14 maj 2013

Do góry
Te nowe tawułki są przesliczne, już się nimi zachwycałam, patrząc na zdjęcia Danusi, mus mieć, gdy się lubi tawuły jak ja
Ogród przy lesie początek 2012/2013 09:30, 14 maj 2013

Do góry
Renatko, ale jakie wszystko bujne to tych deszczach.
A chwasty, ja ich nie widzę, czyściutko, wypielęgnowane. Piękne tawuły, uwielbiam je szczególnie wiosną.
Pozdrawiam serdecznie i słoneczka życzę
Bajkowy ogród Weroniki 20:59, 13 maj 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Weroniko zobacz, z czym skojarzył mi się ten krzew tawuły

Basiu, rozczochraniec po przycięciu po prostu. Czy coś gorszego?
Jak Ci się nie spodobał, to dla Ciebie amarylis, właśnie zakwitł.

I jeszcze skromna niezapominajka.
Bajkowy ogród Weroniki 20:39, 13 maj 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Weroniko z dużą przyjemnością pospacerowałam po Twoich wiosennych rabatkach. Tawuły imponujące, też należą do moich ulubionych krzewów. Floksy- poduszkowce coraz piękniejsze.
Pozdrawiam.

Tawuły lubię i mam w kilku miejscach, floksy powinny być jeszcze w pełniejszej odsłonie jak pokaże się słoneczko i przestanie padać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies