Klon wciąż piękny, a modrzew i perukowiec już łysole, ale mieli swoje 5 minut
Opadnięte liście odsłaniają zapomniane detale
ślicznie ta tawuła się przebarwia, a miałam głupi pomysł żeby ją stąd przesadzić. Było to wiosną, na szczęście lenistwo zwyciężyło .
hibiskus-kulka uparł się i trzyma jeszcze kiście, podczas gdy krzew-matka już dawno łysy
Mirka, witam, dzięki za miłe słowa, fajnie, że wpadłaś, zapraszam nadal
Rene, , jeżeli chodzi o Twoje pytania...promień 5 m wystarczy z pewnością, moja najstarsza matasekwoja ma ok 6 m średnicy korony, moja metasekwoja ( nie wiem jak inne) nie ogałaca się od dołu, gałęzie zaczynają się od ok 70 cm na pniu, przycięłam ja trochę dopiero niedawno, po śniegu, który trochę powyginał jej gałęzie...
Kasiu, poprawka co do złocienia! mam oba i wciąż się mylę co do nazwy. Sorry
Złocień krzaczasty jest żółty, a ten to Złocień czerwonawy 'Clara Curtis'!
Zdjęcie z motylami gdzieś wcięło, więc wklejam
gdzieniegdzie przykleiłam kolorowe szkiełka. Jak byłam małą dziewczynką to ogromnie podobały mi się domy, które na ścianach miały takie kolorowe, potłuczone szkiełka, więc to trochę takie dziecięce wspomnienie
Kasiu, robimy piernik długodojrzewający, ciasto musi leżakować w chłodzie ok. miesiąca, albo i dłużej. Dlatego teraz czas zacząć.
Opryskać róże można i wiosną. Teraz niekoniecznie, ale ja to robię profilaktycznie przed czarną plamistością. Liściom pozwalam zżółknąć i opaść. Potem je zbieram i ewentualnie palę. Nie obrywam zielonych jeszcze liści, bo w miejscach po nich łatwo dochodzi do infekcji chorób grzybowych.
Rozczarowana jestem Chopinem, taki niby zdrowy miał być a widzę, że sporo dziewczyn narzeka. Ja też - mój czarną plamistość łapie.
Sylwia to może wstaw foto z satelity google, pokaż te 5000 m2. Nie umiem sobie wyobrazić ile dni trwa koszeni trawnika musicie mieć jakiś traktor chyba
Piękne widoki mają sąsiedzi którzy mieszkają za kompostownikiem
Hallo , mam studzienkę głęboko kopaną . Czy pięknie przerobiona? Na pewno znacznie przyjemniejsza. Już samo pomalowanie jej na biało dużo zrobiło. Zobacz
a po pomalowaniu wygląda znacznie estetyczniej i nie tak smutna. Taka świeższa się zrobiła
Daszek wykleiłam zwykłymi, niewielkimi kamyczkami. Wprawdzie muszę jeszcze dokończyć, bo nie cały jest wyklejony, ale zrobi się .
Studnię zdobią zrobione z modeliny ptaszki
a wokół latają kolorowe motyle .
[img size=360x480]
Widziałam Twoją studnię i ma fajowy, taki krasnoludkowy daszek . Można z nią pokombinować