Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Filomena 14:53, 10 lis 2015

Gocha napisał(a)

Witaj Gosiu
nie wiem co Ty robisz, że taka piękna jesień u Ciebie, u mnie szaro-buro.
Szalenie podobają mi się te strzeliste trawy - zdradzisz cóż one za jedne ?
pozdrawiam
Gocha 15:01, 10 lis 2015

Filomena napisał(a)

Witaj Gosiu
nie wiem co Ty robisz, że taka piękna jesień u Ciebie, u mnie szaro-buro.
Szalenie podobają mi się te strzeliste trawy - zdradzisz cóż one za jedne ?
pozdrawiam

Filomeno to jest trzcinnik ale jaki dokładnie to nie wiem bo mam go już bardzo długo przed ogrodowiskiem. Jak chcesz i odwiedzisz mnie na wiosnę to mogę Ci dać go trochę. A taka ładna jesień to była tylko w niedzielę i to z przerwami na deszcz i wichurę. Pozdrawiam
Gocha 15:05, 10 lis 2015

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, nawet takie brązowe hortensje są śliczne Trawki masz wielgaśne i piękne Buziaki

Ewuś mnie też się podobają takie brązowe hortensje. Ale w tym roku nie miałam wybarwionych ładnie bo upał mi je spalił i jeszcze moje nieumiejętne podlewanie z góry roślin też się do tego przyczyniło. Trawki bardzo lubię i będę sadziła więcej. Muszę swoje porozdzielać. Buziaki PS. Chór nagrałam i Was widziałam- super że tak we trójkę razem tam jesteście. Ale dla mnie za mało Was pokazywali.
Gocha 15:09, 10 lis 2015

Kindzia napisał(a)

Już sobie zobaczyłam tego armeńskiego. Dziękuję. To admirałki??? Mam takie na salonowej, słonecznej rabacie, ale nie świecą czerwienią tak bardzo jak Twoje.

Ale to chyba jednak lepszy wybór do mojej łezki niż bagatelki. Bardziej intensywny kolor mają. Mam trochę czasu, muszę się zastanowić jeszcze co wybrać.

Jaka ta młodzież interesowna teraz Ale dobry sposób do zachęcenia do pracy dla młodego

Kasiu ja mam te berberysy na pełnym słońcu . A tak ładnie wybarwiają się oczywiście jesienią ale w pełni sezonu też ładnie wyglądają i nie rosną zbyt szybko więc mniej jest przycinania czyli mniej rąk pokłutych. A co do wykorzystywania młodzieży to w planach na jutro miałam wykorzystanie obydwu syniów do grabienia liści orzecha włoskiego na części teściowej ale jakoś pogoda niezbyt ładna się zapowiada więc zobaczymy co wyjdzie z moich planów.
Filomena 18:28, 10 lis 2015

Gocha napisał(a)

Filomeno to jest trzcinnik (...)Jak chcesz i odwiedzisz mnie na wiosnę to mogę Ci dać go trochę.

Czuję się zaproszona, a na Twoje odwiedziny u mnie mogę liczyć? muszę podzielić się czymś w zamian
Gocha 23:11, 10 lis 2015

Filomena napisał(a)

Czuję się zaproszona, a na Twoje odwiedziny u mnie mogę liczyć? muszę podzielić się czymś w zamian

Z przyjemnością do Ciebie zajrzę. Wiosną będzie już znowu można odwiedzać inne ogrody. Czy będziesz mogła się wiosną przypomnieć z trzcinnikiem gdybym zapomniała. Buziaczki
Gocha 23:17, 10 lis 2015

Gocha 23:30, 10 lis 2015

Gocha 23:35, 10 lis 2015

anabuko1 08:12, 14 lis 2015

Cudne bergenie,Gosiu
Moje już listki zgubiły.
I oczywiście jeszcze urokliwy i ogród i zdjątka późno-jesienne.
Może to dzięki trawom, które tak pięknie się prezentują.A ja ich prawie nie mam;(