Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Cięcie hortensji 00:48, 03 lut 2013

Do góry
Hortensje bukietowe tniemy jak śnieg stopnieje, czyli w marcu.
Naparstnica purpurowa - Digitalis purpurea 00:46, 03 lut 2013

Do góry
Posieję je w namiocie u Babci Jasi, ona tam grzebie więc mi też podleje
Blokersi planują 00:32, 03 lut 2013

Do góry
Przed bukszpanami pod budynkiem gospodarczym posadź po kilka sztuk rządkiem żurawki Citronelle, carex Evergold, hosta Fire & Ice.
Blokersi planują 00:30, 03 lut 2013

Do góry
Tutaj przerywaną linią zaznaczyłam inną linię trawnika, żeby było go więcej

Blokersi planują 00:26, 03 lut 2013

Do góry
A mnie się wydaje, że najpierw trzeba wytyczyć linię trawnika, żeby było wiadomo gdzie jest granica nasadzeń, a gdzie ma być trawnik i od tego trzeba zacząć.

Dopiero potem w ramach rabat czyli teren wolny od trawy - planować poszczególne miejsca czyli warzywnik i krzewy w sadzie.

Twoja propozycja na czerwono wprowadza dalej coraz więcej chaosu, zrób jakąś spójność, Ja tak na szybko, wrysowałam Ci np. propozycję trawnika i warzywnika oraz kratka czerwona to płyty czy kostka (nie wiem z czego są tarasy) - musi być jakaś komunikacja między tarasami.

Bukszpanów wcale nie trzeba przesadzać, trzeba ich dokupić żeby otoczyć nimi okrągły placyk w głębi ogrodu, trójkątne rabaty. Na froncie posadź coś piennego np, trzmielinę, hortensję, pod nimi obwódka trójkątna z bukszpanu i w środku jeszcze mogą być hosty o białych liściach np. Patriot.

Rabaty można pomniejszyć, ale trawnik musi być trawnikiem z konkretną linią i kancikami.

Zielonym do góry :) 00:00, 03 lut 2013

Do góry
Możesz rabaty przesunąć, miejsca jest dosyć dla psa też znajdzie się miejsce jak musi
Potem on sobie wyznaczy ścieżki, a ty usuniesz stamtąd rośliny i każdy będzie zadowolony.

Żeby psa oduczyć biegania po rabatach należy rozciągnąć drucik na wysokości wzroku psa i otoczyć rabaty nim.
Zielonym do góry :) 23:58, 02 lut 2013

Do góry
emka napisał(a)
Danusiu ten mój pies nie jest taki zły potrzebuje tylko troche miejsca przy płocie.Jakoś szczęśliwie nie kopie już dołów , ucywilizował się trochę, także rośliny są bezpieczne.
Będę musiała przesunąć całość bardziej wgłąb ogródka... a w sumie i tak nie mogę sadzić żywopłotu tuż przy ogrodzeniu, bo muszę je co pewien czas malować, także potrzebuję dojścia. Postaram się wkopać krawężnik, na pewno nie zrezygnuję z roślin

Doły są najgorsze, ja mam malutką suczkę, jest tak grzeczna, nic nie robi i tylko za kotem obcym ja wypuszczam, żeby mi nie oblewały bukszpanów i nie ...no wiesz co robią kociska obce.
Zielonym do góry :) 23:57, 02 lut 2013

Do góry
Bukszpany tej wielkości nie dadzą efektu od razu, i chyba na metr to trzeba z 10 sztuk. Może znajdziesz większe i gęściejsze?

Ale gdyby udało się kupić gęste to wystarczy, tylko te jałowce skup do środka, i potem je ograniczaj ucinając przewodniki, żeby na bukszpan nie właziły
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:56, 02 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Popaczyłam, poczytałam o kochaniu weekendu, ale o hortensji nie pojęłam o co chodzi, czy już wielka jest? A moje Pilgrimy w garażu już niezadługo będą kwitnąć.

Chodzi mi o to czy zmarznie to zielone co wypuściła Ale znając życie i tak znów będą rosnąć od ziemi

A z Pilgrimami fajnie - zetniesz sobie do wazonu i będzie jak w maju
A moje lidlowe hiacynty powinny też niedługo zakwitnąć - gorzej jak wybujają i będą leżeć....Chyba wybiorę się po gałązki dla nich
Zielonym do góry :) 23:55, 02 lut 2013

Do góry
emka napisał(a)
w kwestii ekranów- jak powinna być mniej więcej ich długość? odległość między drzewkami liściastymi byłaby ok. 4,5 m, to może takie 2,5 metrowe dać przed każdym drzewkiem?
w jakiej odległości od pni drzew sadzić cisy?

Ekrany to między drzewkami ale za, czyli bliżej płotu, a nie przed drzewkami
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:50, 02 lut 2013

Do góry
Popaczyłam, poczytałam o kochaniu weekendu, ale o hortensji nie pojęłam o co chodzi, czy już wielka jest? A moje Pilgrimy w garażu już niezadługo będą kwitnąć.
Szafirki (Muscari macrocarpum) 23:47, 02 lut 2013

Do góry
Ania dobrze radzi, a może masz skrzyneczki, bo 100 sztuk to już coś.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:52, 02 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

ciemierniki upchane w nowe buty...

Buty siedmiomilowe
Jesli będą mrozy schowaj ciemierniki do garażu, bo one pędzone w szklarni i mogą być wrażliwe. Wiosną do ogrodu. Uwielbiam ciemierniki.

Buciory dla Waligóry Ależ szaleństwo, a ja się czaję na giełdę i nic i nic, cholercia niech mnie ktoś porwie o 6 rano

Jutro???
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:23, 02 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Buty siedmiomilowe
Jesli będą mrozy schowaj ciemierniki do garażu, bo one pędzone w szklarni i mogą być wrażliwe. Wiosną do ogrodu. Uwielbiam ciemierniki.

Buciory dla Waligóry Ależ szaleństwo, a ja się czaję na giełdę i nic i nic, cholercia niech mnie ktoś porwie o 6 rano

a dopiero do Gosi napisałam, że jak nic dla Waligóry

Danusia, cos ty..nie możesz wyrwać się!! to do ciebie niepodobne, ja już 5.11 wstałam, 6.40 na giełdzie!
dawaj , wsiadaj w samolot i lecimy na giełdę

baty!!!!
Brzoza - Betula 20:19, 02 lut 2013

Do góry
Bardzo mi trudno, chciałabym pomóc ale porażka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:17, 02 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Buty siedmiomilowe

Ogród w budowie - nieustającej 19:58, 02 lut 2013

Do góry
U nas z oczarami gorzej, przyglądałam się ale nic jeszcze nie pęka. A notes bardzo ładny i jaki obrazek
Brzoza - Betula 19:41, 02 lut 2013

Do góry
Kikuty na pewno na dole obetnij, a reszta zaczęłam zaznaczać i po prostu z rysunku nie wiem, bo nie widac gałązek, tak się po prostu nie da podpowiedzieć. Na żywo na pewno bym wiedziała ale rysunek nie jest trójwymiarowy i nie chcę Cię wprowadzić w błąd. Kilka gałęzi zaznaczyłam, ale środkowej nie wiem gdzie jest rozgałęzienie.

Najwyżej zetnij wyżej w wyraźnym miejscu które obniży drzewo, ale będzie na rozgałęzieniu.

Tylko tyle mogę pomóc.
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 18:56, 02 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pomarańczowa pufa zupełnie jak na CHFS identico.

Identico Danusiu dlatego musi być kuklik w ogrodzie
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 18:51, 02 lut 2013

Do góry
Pomarańczowa pufa zupełnie jak na CHFS identico.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies