A mnie się wydaje, że najpierw trzeba wytyczyć linię trawnika, żeby było wiadomo gdzie jest granica nasadzeń, a gdzie ma być trawnik i od tego trzeba zacząć.
Dopiero potem w ramach rabat czyli teren wolny od trawy - planować poszczególne miejsca czyli warzywnik i krzewy w sadzie.
Twoja propozycja na czerwono wprowadza dalej coraz więcej chaosu, zrób jakąś spójność, Ja tak na szybko, wrysowałam Ci np. propozycję trawnika i warzywnika oraz kratka czerwona to płyty czy kostka (nie wiem z czego są tarasy) - musi być jakaś komunikacja między tarasami.
Bukszpanów wcale nie trzeba przesadzać, trzeba ich dokupić żeby otoczyć nimi okrągły placyk w głębi ogrodu, trójkątne rabaty. Na froncie posadź coś piennego np, trzmielinę, hortensję, pod nimi obwódka trójkątna z bukszpanu i w środku jeszcze mogą być hosty o białych liściach np. Patriot.
Rabaty można pomniejszyć, ale trawnik musi być trawnikiem z konkretną linią i kancikami.
Możesz rabaty przesunąć, miejsca jest dosyć dla psa też znajdzie się miejsce jak musi
Potem on sobie wyznaczy ścieżki, a ty usuniesz stamtąd rośliny i każdy będzie zadowolony.
Żeby psa oduczyć biegania po rabatach należy rozciągnąć drucik na wysokości wzroku psa i otoczyć rabaty nim.
Doły są najgorsze, ja mam malutką suczkę, jest tak grzeczna, nic nie robi i tylko za kotem obcym ja wypuszczam, żeby mi nie oblewały bukszpanów i nie ...no wiesz co robią kociska obce.
Bukszpany tej wielkości nie dadzą efektu od razu, i chyba na metr to trzeba z 10 sztuk. Może znajdziesz większe i gęściejsze?
Ale gdyby udało się kupić gęste to wystarczy, tylko te jałowce skup do środka, i potem je ograniczaj ucinając przewodniki, żeby na bukszpan nie właziły
Chodzi mi o to czy zmarznie to zielone co wypuściła Ale znając życie i tak znów będą rosnąć od ziemi
A z Pilgrimami fajnie - zetniesz sobie do wazonu i będzie jak w maju
A moje lidlowe hiacynty powinny też niedługo zakwitnąć - gorzej jak wybujają i będą leżeć....Chyba wybiorę się po gałązki dla nich
Popaczyłam, poczytałam o kochaniu weekendu, ale o hortensji nie pojęłam o co chodzi, czy już wielka jest? A moje Pilgrimy w garażu już niezadługo będą kwitnąć.
Buty siedmiomilowe
Jesli będą mrozy schowaj ciemierniki do garażu, bo one pędzone w szklarni i mogą być wrażliwe. Wiosną do ogrodu. Uwielbiam ciemierniki.
Buciory dla Waligóry Ależ szaleństwo, a ja się czaję na giełdę i nic i nic, cholercia niech mnie ktoś porwie o 6 rano
a dopiero do Gosi napisałam, że jak nic dla Waligóry
Danusia, cos ty..nie możesz wyrwać się!! to do ciebie niepodobne, ja już 5.11 wstałam, 6.40 na giełdzie!
dawaj , wsiadaj w samolot i lecimy na giełdę
Buty siedmiomilowe
Jesli będą mrozy schowaj ciemierniki do garażu, bo one pędzone w szklarni i mogą być wrażliwe. Wiosną do ogrodu. Uwielbiam ciemierniki.
Buciory dla Waligóry Ależ szaleństwo, a ja się czaję na giełdę i nic i nic, cholercia niech mnie ktoś porwie o 6 rano
Kikuty na pewno na dole obetnij, a reszta zaczęłam zaznaczać i po prostu z rysunku nie wiem, bo nie widac gałązek, tak się po prostu nie da podpowiedzieć. Na żywo na pewno bym wiedziała ale rysunek nie jest trójwymiarowy i nie chcę Cię wprowadzić w błąd. Kilka gałęzi zaznaczyłam, ale środkowej nie wiem gdzie jest rozgałęzienie.
Najwyżej zetnij wyżej w wyraźnym miejscu które obniży drzewo, ale będzie na rozgałęzieniu.