Irenko ledwo nadążam za Tobą .. hunterki Fantastiko jeszcze lepiej się na Twoich nóziach prezentują niź solo... A ciemierników uwielbiam niestety moje w ogrodzie jeszcze je zakwitły , choć paki juź widać i ja nie umię się doczekać .,. Zazdraszczam Wam tej tajnej grupy wrocławskiej... U nas tak nie ma , niestety a szkoda ... Bo giełda w Tychach jest ... Bardzo mi się spodobały Twoje donice szczególnie ta dzika na storczyka... Czy on się dobrze czuje , mimo nieprzezroczystej donicy ??
Irenka, broń Boże w marcu do ziemi z tymi jaśminami, bo to będzie ich koniec. Ta odmiana jest najdelikatniejsza i nie zniesie naszego klimatu. U nas można taki jaśmin hodować wyłącznie w domu lub w szklarni. Ja mam białego, pachnie upajająco, jak to jaśmin. Na lato można wynieść oczywiście z domu, ale chować trzeba nawet wcześniej niż pelargonie.
Różowego nie widziałam, koniecznie zrób zdjęcie jak zakwitnie.
Podziwiam zakupy, hiacynty wypasione w donicach, cięte też pięknie, chyba masz niezłą perfumerię w domu
U nas w Krakowie giełda kwiatowa zamyka się już o ósmej rano, więc trzeba się stawić koło szóstej, co o tej porze roku dla mnie jest niewykonalne. Aby do wiosny, pozdrawiam.
Grupa wrocławska jak malowana. A jaśmin naprawdę śliczny, szkoda że taki wrażliwy jak pisze Gabrysia. Ale w sypialni taki upajający zapach jak najbardziej wskazany