Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ja i mój ogródek, a może ogród 22:05, 03 paź 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Dobrze, że masz takiego pomocnika, bo powierzchni do koszenia też "ciut" masz. Drzewa w kamieniach super....nie myślałaś o dodaniu do nich rozplenic albo innych, wysokich traw....taki areał....rewelka
Moja działka na Dębowym Lesie 22:04, 03 paź 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
jakie kompleksy, co ty za głupoty gadasz

Oj tam,Bo ja wiem, ile jeszcze mam nie zrobionych rzeczy( w ogrodzie tez ) i kasy na to mi brak .Trudno,powolutku, pomalutku,, do celu kiedyś tam

a takie tez jest piękne teraz
Ranczo Edy 21:59, 03 paź 2015

Do góry
Gryla gryla ale jeszcze coś tam kombinuje mój eMuś może ?

Moje małe wielkie marzenie 21:59, 03 paź 2015

Do góry
alis napisał(a)
Wszystkie rabaty do poprawy, wiem o tym.

Może ktoś zechciałby zernąć na mój watek i podpowiedzieć mi, czy taki układ roślin na tej rabacie jest w miarę dobry? Mam troche kupionych roślin i musze je posadzić, szkoda byłoby żeby się zmarnowaly, a nie chce ich sadzić jak popadnie.

Nie bardzo mam pomysł czym obsadzić nóżke tej magnolii. A może za dużo tych traw?

witaj Alice,
Wg mnie te zurawki bedą tu pasowały, ale niekoniecznie z tymi wrzosami. Albo jedno albo drugie. Trawę dałabym tylko jeden rodzaj i pewnie ta w odcieniu jasnozielonym. Ale ja tez jestem początkująca.

Ciekawa jestem co tam skrywasz za tymi siatkami bo widzę ze tez masz tam już cos posadzone
Ogród wśród pól i wiatrów 21:57, 03 paź 2015

Do góry
Atena napisał(a)
Joluś fotki zachwycające! Wszystko pięknie się rozrosło i kwitnie nadal. Ale czemuż tu się dziwić - u Ciebie zawsze wszystko wzorcowo, przemyślanie i bardzo elegancko. Pozdrawiam

Strasznie miło się czyta takie słowa, choć wiem, że do wzorcowego ideału droga długa, daleka, kręta, kamienisto-gliniasta z wieloma potknięciami Ale przynajmniej się staram. Słoneczna różyczka dla Ciebie i buziaki
Moja działka na Dębowym Lesie 21:56, 03 paź 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
przeglądnęłam Twoją wizytówkę - zresztą nie pierwszy raz - bjuti

O to miłe.A myślałam,że nikt tam nie zagląda, tylko ja do innych i w kompleksy wpadam , jak inni maja pięknie.
A mi ciągle coś brakuje .a najbardziej ostatnio to kasy

Skąpana w słońcu 21:55, 03 paź 2015

Do góry
piękne
bold text
ewsyg napisał(a)

Miałam dzisiaj bardzo sympatycznego gościa, ale trudny do uchwycenia na zdjęciu

Lawendowy zawrót głowy 21:55, 03 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Cudnie!!! Piękne te jeżóweczki w rozplenicach. Wszystkie ujęcia super i te wcześniejsze również. Gratuluję udanego spotkania i pozdrawiam
Mój ogród - trudne początki - Paula 21:55, 03 paź 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
toś sporo zrobiła

Moim największym osiągnięciem dziś było przekonanie M żeby sprzątnął stertę desek sprzed okna (przed nowym domem, koło derenia) bo psują mi cały efekt i dał się przekonać, po niedzieli bierze się za nie więc może zdążę jeszcze obsadzić tamtą rabatkę właśnie zastanawiam się nad hortensjami jakie tam dać Wizja jest taka że będzie tam mieszkał dereń, 2 hortensje ogrodowe może wcisnę pomiędzy miskanta albo ze 3 przed tym jeden z pniaczków i na pierwszym planie albo żurawki albo turzyca aurea...

Jak na złość nie mam dobrego zdjęcia tego fragmentu tylko takie częściowe:

To miejsce za winogronem (na dniach będziemy go przesadzać):

I o tym pniaczku mowa :

Hm a może żurawki na pierwszy plan a turzyce wsadzić do pnia ?
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 21:54, 03 paź 2015

Do góry
L00zak napisał(a)

Ten widok mnie powala
Piękna trawa i do tego te drewniane budynki. No i balustrady "X", które kocham Kiedyś i u mnie takie będą...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:53, 03 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kasia jest zawsze miłym gościem.. razem z eM tworzą bardzo sympatyczną parę.. Obracanie się wśród pozytywnych emocji zawsze nastraja pozytywnie

Życie codzienne jest coraz cięższe... takie fajne epizody dają trochę energii na zaś..
Dziś ładowałam akumulatory w pozytywną energię.. od jeszcze młodszych....

Ładny dzień, więc robiła lekkie przemeblowanie... brakowało mi ogrodu.. i miałam pomocnika.. pomocnik w cudzysłowu, ale ma dobre zadatki. praca w ogrodzie jest najlepszą zabawą. Jak na FB Eda słusznie zauważyła.. nawet trzymanie narzędzi mamy takie same

tak tak wypisz wymaluj buziaki Aniu ja też dzisiaj troszkę poszalałam i w końcu dobrze się czuję praca w ogrodzie jest nie oceniona nic tak nie koi ...wszystkiego
Ogrodowe przygody 21:48, 03 paź 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
To tym bardziej apetyczna

Czerwone to nie moja bajka, ale ta mi się podoba
Lawendowy zawrót głowy 21:48, 03 paź 2015

Do góry
Dziewczyny ja o tej mini rozplenicy mowie ta mi wymarzła ...była w gruncie i w doniczkach u mamy na balkonie

Moja działka na Dębowym Lesie 21:47, 03 paź 2015

Do góry
rozark napisał(a)
zdjęcia jak zwykle zachwycające

Reniu - buziaczki ;-(
własne jabłuszka smakują najbardziej , jak każde własne owoce,prawda??
Pogubiłam się po drodze... 21:47, 03 paź 2015

Do góry
ledwo odratowane po upałach, i tylko jeden został do podziwiania

Murek fe sąsiadów wycięłam

zawilec daje rade

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 21:46, 03 paź 2015

Do góry
Pinki
Moja działka na Dębowym Lesie 21:46, 03 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Wszystko jest cudne ......

Dzięki,
To natura i rośliny, kwiaty są cudne tyle radości sprawiają, energii nam dodają, choć siły i czasu deko zabierają

Czas z niektórymi roślinkami sie żegnać, przekwitają :cry:

Ranczo Edy 21:43, 03 paź 2015

Do góry
w piątek i dziś zaszalałam sobie i jednak klona dałam do ziemi mam jeszcze hortkę małą w donicy i medytuję gdzie ją wsadzić chciałabym koło domu a nie gdzieś w polu ale koło domu miejsca brak i o jeszcze myślę ...
ale za to cieszem siem bo przeniosłam cyprysiki bliżej bo były na drugiej części ogrodu a teraz pod grylem będą moje oko cieszyć
wszystko miało biedne korzonki bo oplątane przez tuje wsadziłam tam trawy i pyrowską przeniosłam z pod róż bo ciasno się tam zrobiło i zobaczymy...
efektu po wsadzeniu pyrowskiej sama nie widziałam bo ciemnica już była i musiałam jeszcze jabłuszka pilnować na patyku przy ognisku oczywiście Lencia Pusio -wyjadał nam wafle ryżowe Fionka czekała na ogryzki uwielbia ale tylko do zmroku jak tylko się zacznie zciemniać to już jej nie zobaczy nikt tylko buda i ja pomiędzy trawami i szpadlem i ciemnicą...przy ognisku jasno było i zaraz lampy zapaliły się ale my już do domku bo zimno chyba po 19 tej było...jutro efekt trza zobaczyć hi hi

teraz szklanka mleka i wafle ryżowe bo kotek jeszcze wszystkich nie zdążył chapnąć
wczorajsze przy grylu zmiany a jutro jak się uda dzisiejsze wstawię
Przy grylu bardzo mi się podoba a Wam ?

było

jest teraz

Moja bajka 21:41, 03 paź 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudne drzewko a skarby od Ani wypasione fakt

I drzewko i skarby full wypas . A jeszcze zapomniałam się pochwalić, że takie dwie jeżówki kupiłam

Ja oczywiście łapnęłam te, które miały najwięcej kwiatów, a Ania mówi: prrrrr, ląduj, weź te, które mają jeszcze pąki . No prawie tak, bez prrrr i ląduj
Moja działka. 21:40, 03 paź 2015

Do góry
Miłej niedzieli życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies