Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

lojalna_ 19:14, 18 paź 2015

ciepły klimat taka jesien kocham
jona 01:38, 19 paź 2015

Faktycznie dziwna ta Lubelszczyzna, bo patrzę na Twój ogród i myśle sobie, że przymrozki to u Ciebie dużo mniejsze były .
Aniu obserwowałaś funkie pod kątem przechodzenia w sen zimowy? Wydaje mi się, że niektóre są jesienią ładne, a niektóre brzydko się starzeją. A może zależy to od miejsca, w którym rosną; już sama nie wiem.
Ewa777 06:49, 19 paź 2015

To prawda z tymi funkiami. U mnie jedna nawet teraz kwitnie U mnie ostatnio pochmurnie i deszczowo. Deszcz przyda się, bo długo było sucho.
Jak u Ciebie ze zdrówkiem, Aniu?
Kawa 08:27, 19 paź 2015

hej hej słoneczka zazdraszczammmm
Napia 07:23, 20 paź 2015

Pięknie jesiennie u Ciebie u mnie po przymrozkach zrobiło się szaro i brzydko, brrr. I mokro. Deszcz jest jednak bardzo potrzebny, więc nie marudzę
anabuko1 11:23, 20 paź 2015

lojalna_-Jolu,jona-Asiu; Ewa777-Ewuś Witajcie!!
Ja też lubię ciepłą, słoneczną jesień.Ale od wczoraj coś słoneczka nie widać.I od razu chłodniej.
Kolorki też małe.
Deszczu nie ma.Sucho.
Może i mniejsze te przymrozki były, ale i tak niektóre kwiaty już poszły spać. Szkoda.a mogło być jeszcze tak pięknie
To prawda,Asiu,.niektóre funki ładne są i jesienią.A niektóre marnieją brzydko, podsychają.Szkoda,że one takie wrażliwe na przymrozki, na nadmiar słońca, który u mnie jest.Zobaczymy jak w nowym ogrodzie sobie poradzą.
Dużo zależy od miejsca na którym rosną.Oj dużo. Najlepiej im służy półcień. u mnie takowego nie mają.I jest jak jest.
ale w nowym trochę takiego jest i cienistego, też.Ale wszystkie do tego miejsca się nie zmieszczą wiec będą też inne rosły na słońcu, trudno.
Bo zamierzam każdą ( mam ich już 77- podzielić )
Wielkie przesadzanie, dzielenie ich czeka mnie na wiosnę.

Jak zdrówko??.Ano,,,
Wczoraj miałam kolejną kontrolę u ortopedy.Pojechałam już po 9 do przychodni.a wyszłam z stamtąd 15 po 13!!I byłam miesiąc temu zarejestrowana!!
Koszmar ta nasza służba zdrowia.!!
cóż jeszcze 5 zastrzyków mam i przeciwbólowe .ból jeszcze mam w dalszym ciągu mniejszy ale odczuwalny.I to uciążliwe już jest.
I dalej w kołnierzu mam jeszcze chodzić
Następne skierowanie na rezonans teraz .Zapisałam się od razu .wyszło na 9 listopada.A następna wizyta u ortopedy z wynikami 23 listopada.I to jest najbliższy wolny termin.Znowu taka kolejka!
Trudno będę czekała,Nie będę z tym chodziła prywatnie,Tyle płacimy ,i widać jak mamy
Kawa-Kamilciu Od wczoraj słoneczko się schowało.I nijak jest.Zimno niby nie.Ale radości jesienne nie mam.Zwłaszcza po wczorajszym moim dniu w przychodni.
Napia-Agnieszko Jak słoneczka nie ma, to też mi sie wydaje,że jakoś robi się szaro i buro.Owadów nie widać.
Ale i deszczu nie mam.
Ale pochmurno, to może coś te chmurki przyniosą.I oby tak.Bo sucho dalej mam.

coś na poprawę humorku - wspominkowe

i jesiennie

anabuko1 11:56, 20 paź 2015

AnnaCh-Anuś Witaj!
Oj jesiennie , jesienie sie nam robi,cóz taka pora,Szkoda,że przymrozki trochę roślin popsuły.
Pozdrawiam również

Mala_Mi napisał(a)
Jak zwykle z braku czasu zachowałam się niegrzecznie i nie pochwaliłam pięknych fotek i pięknego ogrodu.. ALe co mam pisać, sama wiesz, że masz ładnie I że robisz fajne focie

Przez kilka lat żurawki miałam cudne, dorodne a potem ..jak nie opuchlaki to co inne.. i jestem na etapie fochania się na nie. Wiem jedno, nie kupię już żadnej więcej. Wiec pozachwycam sie Twoimi

Oj Aniu , dzięki.Żadnej niegrzeczności tutaj od ciebie nie czuję.
Dziękuję za tak miłe słowa.Trochę mi uśmiech wraca, bo coś mam nędzny humor dzisiaj.może dlatego,że włączę jeszcze bólem.
Opuchlaków jeszcze nigdy nie miałam.I nie chcę mieć,
A żurawki bardzo lubię. Trochę je na wiosnę podzielę, przemebluje ogrodowo, posadzę nowe w nowe miejsca dołożę do nich trochę trawek .Powinno być inaczej i ładnie,Zobaczymy w co mi z tego wyjdzie

Dominika11 12:02, 20 paź 2015

ależ piekne kolory u Ciebie
anabuko1 17:19, 20 paź 2015

miałam dzisiaj gościa

agnieszka_m 17:23, 20 paź 2015

Jaki fajny jabłuszko dostał