Raz dziennie przylatuje chmara szpaków i siada na drutach elektrycznych. Później obsiadają winobluszcz. Trudno im zrobić zdjęcie, bo szybko z niego uciekają.
Kasiu ogród wydaje mi się po ubiegłotygodniowych przymrozkach smutny. Na to jeszcze nałożył się trudny tydzień w pracy i ogród widziałam tylko przez chwilę rano, gdy wychodziłam po sałatę dla chomika . Spróbuję w tym tygodniu trochę więcej w nim być
Z twojego ogrodu wszystkie widoczki piękne
Jeśli któreś mniej to sprawia aparatu lub fotografa
Chciałabym mieć jeszcze tyle zielonego terenu na realizacje nowych pomysłów
Ewciaaaa.
A myślisz, że ja mam takie ranczo jak Ty i jeszcze parę hektarów lasu?
Na upartego to wszystko co mam zmieściłbym w jednej dużej donicy.
Proszę. Poczęstuj się pomidorkiem.
To jeszcze mi powiedz co robisz, że ci myszowate host nie zjadają? Nie ma u ciebie nornic lub innych małych futerkowców? U mnie w tamtym roku zrobiły pogrom. Nędzne resztki siedzą w donicach i zastanawiam się co z nimi zrobić.
Danusiu z ogromnym zainteresowaniem będę śledzić kolejne poczynania w tym ogrodzie. Tym bardziej, że u mnie też do aranżacji staw.
Co do plaży po powiedz mi proszę czy pod piaskiem jest jakaś geowłóknina ?
Serial to relacja z kolejnego przedsięwzięcia Szefowej. Człek biegnie codziennie z wypiekami na twarzy do komputera w nadziei na kolejny odcinek czyli kolejną odsłoną ogrodowych rewolucji.
Tak na szybko narysowałam o co mi chodzi. Perola będzie nad całością aż do płotu ale listewki zacieniające będą tylko nad częścią stołową i ew nad minirabatką z tatarakiem. Proporcje nie są tu zachowane ale placyk z betonem jest dość spory.
I kolejne plany się zmieniły Część która miała być na mini sadzik jednak zostanie podpięta pod ogród a drzewka owocowe zamieszkają tutaj:
Chcemy je prowadzić w płaskie szpalery albo wzdłuż tujek albo pomiędzy chodnikiem a przejazdem (które kiedyś powstaną )
Jak myślicie która opcja będzie ładniejsza?
Być może na dniach jak pojedziemy po trawy to kupimy od razu drzewka owocowe bo narazie mamy tylko jabłonkę.
Oj jaki tu ruch
Ja tam amator jestem ale red baron z kulami bukszpanowymi ładnie by tu wyglądał i widziałabym do tego jeszcze tojeść rozesłaną tak wypływającą:
Super
Bardzo mi się podoba. Rzut z góry też wyglada ciekawie, choć nie rozpoznaje wszystkich roślin. Jak Ci się kosi trawę pod wierzbą?
Marzy mi się taka chustawka jak masz Ty