Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:41, 14 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)
A u mnie tak
Jakos po skosie chywyciło
Sylwia zaraz stopnieje ale nawilzy ziemie choc.

jeju jak to siem stało? ale piękne....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:39, 14 paź 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Jakie roześmiane oczy.
Super foteczka.
Pozdrawiam.

Cudowna dziewczyna nasza co tam Irenko zobaczyłaś ?
Mały ogród Kasi 11:29, 14 paź 2015

Do góry
I wianek nr 2

Remake poprzednego wianka z owocami pigwowca, które po jakimś czasie się pomarszczyły.
Na tym samym podkładzie umiesciłam prawdziwe malutkie dynie i mój ulubiony materiał wiankowy- liście bluszczu, tym razem ogromne.

Mały ogród Kasi 11:28, 14 paź 2015

Do góry
Zrobiłam ostatnio dwa wianuszki.

Wianek 1- z owoców dzikiej róży.
Pomysł podpatrzyłam kiedyś oczywiście na O.
Wianek już taki bardziej świąteczny niż jesienny wyszedł.
ma tylko jedną wadę- już po kilku dniach owoce róży robią się miękie, ale jak na razie się nie marszczą, ani nie eksplodują

Skąpana w słońcu 11:26, 14 paź 2015

Do góry
Róża First Lady, u mnie od wiosny, malutka, rosła zdrowo. mało o niej wiem, więc pokażę kwiaty
Widać, że to jeszcze maleństwo

Stockholm castle, kolejna moja ulubienica. Róża niewysoka, dużo kwiatów, biel z dodatkiem żółci. Dobrze przezimowała, złapała trochę plamistości, ale sama dała sobie radę

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:25, 14 paź 2015

Do góry
Dziewczyny mam taki problem odnośnie rabaty świerkowej.
Świerki(4szt) są małe chciałabym zapełnić miejsce pomiędzy nimi hortensjami (5sztuk) a za nimi dać miskanty podoba mi się Zebrinus jest wysoki a na takim mi zależy ale w wielu kompozycjach widzę miskanty Morning light.

Jak myślicie czy Zebrinus będzie tam pasował czy lepiej dać ML albo Spartyne grzebieniastą?

Przed samymi hortensjami chciałabym dać po kuleczce bukszpanowej i w przodzie rabaty 2 x jałowiec sabiński variegata reszte dopełnić trawami też jeszcze się zastanawiam jakimi. Mam narazie na myśli turzyce aurea, carex the beatles lub coś zupełnie z innej bajki np. Carex buchananii Red rooster lub rozplenice hamlet i black beauty.
Sama nie wiem na co się zdecydować.

Wybaczcie jakoś zdjęcia ale to najaktualniejsze.
5 szt hortensje fioletowe kołka,
3 szt małe zielone to kulki bukszpanowe,
2 szt jałowce na żółto,
3 szt miskanty zielony prostokąt,
czerwone trójkąty to trawy.

Doradźcie coś bo został mi tydzień na ostateczny wybór roślin.
Co się stało kwiatom ... 11:23, 14 paź 2015

Do góry
Przemek, cyklameny to jesienne kwiaty kwitną od września do listopada, z czterech cebul tylko jedna żyje.

Mariken zaczyna się przebarwiać.

Munstead Wood w pąku.

Moja bajka 11:22, 14 paź 2015

Do góry
Kochani poodpisuję później, bo muszę trochę dom odgruzować pókiMała śpi. A to moje wczorajsze zdobycz. No nie mogłam sobie odmówić. Ale wszystko na legalu - róża The Fairy była na liście chciejstw, a berberys Erecta - wyszło w praniu, że potrzebny . Obie roślinki po 7 zł . I to jest okoliczność łagodząca .

W cieniu - zacieniona 11:06, 14 paź 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
to jest piękne
S.Snow kwitł do przymrozków.Teraz na koniec wykwitła Vistula...ale mnóstwo pączków nie zdążyło się rozwinąć...zdecydowanie ta odmiana clematisa jest dla dla mnie za późna.
Skąpana w słońcu 10:47, 14 paź 2015

Do góry
róża Burgundy Ice, jak sama nazwa wskazuje cudny burgundowy kolor kwiatów, do tego ciemne pręciki, kolejna moja ulubiona. U mnie drugi rok, dobrze przezimowała, złapała plamistość i został z niej golas. Sama sobie dała radę i odbudowała się, zawiązała kolejne pąki kwiatowe. Powtarza kwitnienie kilka razy. Nie ma kolców !!!

Nie umiem przejść koło niej obojętnie

Blaski i cienie nowego życia 10:42, 14 paź 2015

Do góry
Wszystkiego Najlepszego Ula, wytrwałosci i dużo sił, Buziaki
Ogródek z futrzakami i kamieniami 10:41, 14 paź 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Nasze maluszki

Ale slodziaki
Piękniejsze niż wszystkie rozyczki...chociaż rozyczkom tez niczego nie brakuje
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 10:30, 14 paź 2015

Do góry
Moje Artemisy nic nie robią sobie z przymrozków. Fakt, rosną przy ścianie budynku, ale mięliśmy już nawet -3 st. a one dalej kwitną

Skąpana w słońcu 10:29, 14 paź 2015

Do góry
Róża Arthur Bell , niewysoka, w słońcu bardzo płowieje jej kolor. U mnie rośnie w półcieniu. Jeżeli ktoś lubi żółte róże to jest godna polecenia. Przesadzałam ja już tyle razy, że sama nie pamiętam ile, a ona jest bardzo dzielna. Kwitła całe lato

Cardinal Hume - świetna róża o ciekawym kolorze kwiatów. Kwiaty nieduże zebrane w bukieciki. Ma też ciekawy pokrój krzaka. Wypuszcza długie, szeroko rozstawione pędy z licznymi bukiecikami kwiatów. Ja moja tnę na jeżyka więc jest raczej niska. W tym roku kulkowałam jej jeden pęd i fajnie to wyszło. Miała trochę plamistości,ale sama sobie poradziła . Kwitła całe lato, jeden bukiecik przekwita, drugi zakwita. Zawiązuje owoce
Kolor trudny do uchwycenia

Typografia ogrodu 10:27, 14 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Napiszcie jak to widzicie: czy zakonczenie ukladania plyt na tym etapie wyglada nienaturalnie? Widok z dalszej perspektywy

Fajnie! Ja bym chyba nic nie zmieniała... Kolor wyszedł fajny...aczkolwiek nie wiem czy nie wolałabym troszkę ciemniejszego. Ale bosko jest...musze się jutro za kule wziąć...muszę..bo potem szybciej za ściane się wezmę
Kolorowy Ogród Geni 10:26, 14 paź 2015

Do góry
Kolorowy Ogród Geni 10:24, 14 paź 2015

Do góry
Jesień już w pełni kwitną już chryzantemy i marcinki

Witam:D 10:22, 14 paź 2015

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:11, 14 paź 2015

Do góry
Gocha napisał(a)

Witaj Renatko. Wydaje mi się że to jest około 4-5 metrów. Posadziłam tam chyba około 400 cebulek, A tutaj zdjecia bardziej rozwinietych kwiatów. Pozdrawiam i zapraszam

łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaał !
Tu ma być ogród :) 10:09, 14 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Rabata po prawej stronie drzwi wejściowych (po lewej stronie będzie bliźniacza): 3 x Miskant Variegatus, 3 x RH Cunningam White, 5x carex Aurea Elata, 6 x kula bukszpanowa, 1 x Miłorząb Mariken.

Myślę jeszcze co ostatecznie pomiędzy te buksy - jest tam po 50 cm wolnej przestrzeni, a pomysłów jest kilka: runianka, konwalnik, Evergold, Ice Cream, ptasie łapki, żurawki limonkowe ... co obstawiacie?

Edytko, zaciekawiła mnie aurera elata. Napiszesz mi o niej coś więcej ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies