Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 08:47, 24 wrz 2015

Do góry
Witam. Bukszpan sadzony na wiosnę. Końcówki ma jakieś przeschnięte. Pani w szkółce powiedziała że to jakiś grzyb i mam popryskać amistarem. Zgadzacie się a może jakieś inne zalecenia macie.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 08:30, 24 wrz 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Daj zanać jak znajdziesz i pokaz u siebie na fotce

u siebie już wstawiała

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:26, 24 wrz 2015

Do góry
Jeśli znajdziesz chwilkę to cyknij fotkę tego miejsca gdzie rosną Morning light i chyba rozchodniki - no właśnie co tam w ogóle rośnie? Wygląda to cudnie. Lubię takie różowości.

Zaczątek ogrodu 08:11, 24 wrz 2015

Do góry
as226 napisał(a)
Kilka fotek (tu gdzie doniczki mają być brzozy)

Asiu jeśli mogę doradzić to zainwestuj w brzozy pożyteczne. Myślę , że warto zapłacić więcej.
Mają bieluśkie pnie i rozgałęziają się ładnie. Uważam,że cały rok wyglądają urokliwie.
Nie jestem pewna, ale też sprawdź odległości pomiędzy nimi. Mam wrażenie, że zaplanowałaś je zbyt blisko siebie
Pozdrawiam
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 07:57, 24 wrz 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Początek jesieni, a u mnie znowu kwitnie ...... bratek Miłego dnia

a na dodatek jaki piękny ma kolor czyżby zwiastun, że jeszcze długo będzie ciepło?
Małymi kroczkami do celu... 07:53, 24 wrz 2015

Do góry
Nie ja już jestem nakręcona na Pęchcin mają tyle odmian hortensji że nigdzie tyle nie widziałam w dodatku chcę kupić trochę większe rośliny. Ja już mam i tak 33 hortensje w ogordzie także w przyszłym roku posadzę gdzieś około 10/15 krzaczków także nie opłaca mi się przez allegro kupować.
Chociaż może strong annabel bym kupiła bo jej nigdzie nie widziałam w rozsądnej cenie, nie wiesz czy mają?
Pokaże ci jakie kupiłam piękne sadzonki w Pęchcinie hortensje magical moonlight pierwsza za 30 zł druga za 60 zł
Mój ogród - trudne początki - Paula 07:20, 24 wrz 2015

Do góry
paula23 napisał(a)
Cały dzień walczyliśmy z drzewkami i "świniem" dopiero skończyliśmy ale zobaczcie Panowie się nie obijali

ależ słodka fotka no śliczny misiaczek
W samym słońcu 06:28, 24 wrz 2015

Do góry
Hej!
Tak to z czasem jest, że jak.się pracuje to go bardzo brakuje.
Trawa posiana dopiero 2 dni temu bo nie było czasu po prostu wiec nic się nie zieleni jeszcze,ale mam nadzieję, że wzejdzie

Rabate zdążyłam poszerzyć. Gdyby nie to,że godzina 19 i juz ciemno to można byłbyłoby ją wcześniej posiac.

Dajcie mi znać proszę kiedy sadzic cebulki będziecie.
Przede mną nadal zamówienie kory- b ktoś musi być w domu jak ja przywioza, a wracamy późno to odkłada się to w czasie.

Musze dokupić jeszcze 3 Danice i zurawki,choć jak poszerzyłam rabate to teraz nie rosną na środku :/
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:24, 24 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Noo kochana dwa razy przeczytałam Twojego posta ... takie miłe rzeczy mi tu napisałaś, że nie mogłam sobie odmówić Cieszę się bardzo, że Ci się podoba u mnie. Przyjemne są takie pochwały. Muszę się przyznać, że rzadko cofam się w swoim wątku a Ty to zrobiłaś I oczywiście nie masz powodu wpadać w zły nastrój z powodu moich poczynań ... widzisz ja dzisiaj też będę zmieniać i przesadzać Czytam, że nie udało Ci się zdobyć krwawnika terrakotta - w tej sprawie napiszę Ci wieczorem na priv. A z cięciem to chodzi o graby? - nie wiem jeszcze jak się do tego zabrać, ale się dowiem
Oj dałaś mi dzisiaj kopa do pracy

Pochwały są mocno uzasadnione
Może być Pani z siebie dumna!!!! za ogrom pracy no i efekt który chyba wynagradza trud

te zdjęcia są tego dowodem

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 01:22, 24 wrz 2015

Do góry
I 2 z3 Giganteum też są obkrojone...czy one wyjdą ? Jak myślisz?

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 01:13, 24 wrz 2015

Do góry
Karolcia ty dzwonilas czy mailowałaś do tego B.w sprawie cebul prawda? A możesz ich zapytać czemu wszystkie cebule czosnków Gladiatorów są takie odkrojone jakby w połowie??? Kupowłam czosnki już wcześniej w innych źródłach ale zawsze to były całe cebule a nie poodkrawane. Czy one wyrosną? A może były zapleśniałe albo nadgniłe i żeby sprzedać je obkroili? Co o tym myśleć?
Na Łowieckiej 00:41, 24 wrz 2015

Do góry
Sabina76 napisał(a)

Skąd wiesz? Gdzie chowasz tę szklaną kulę? Przyjdę i Ci ukradnę

No wiedziałam, że tak jest!
Metamorfozy ogrodowe 00:38, 24 wrz 2015

Do góry
wiosna 2014

2015

2013

2014
Metamorfozy ogrodowe 00:28, 24 wrz 2015

Do góry
Wiosna 2015

Jesień 2015

Na Łowieckiej 00:26, 24 wrz 2015

Do góry
inag napisał(a)
Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić Wyobrażam sobie Ciebie jako typowego chudzielca. Niech zgadnę - rozmiar zero - jak z manekina z wystawy???

Skąd wiesz? Gdzie chowasz tę szklaną kulę? Przyjdę i Ci ukradnę

Kuba napisał(a)

to ja biorę białą, a oddam mleczną i gorzką

dobra, stoi

inag napisał(a)
A ja biorę wszystko!

Metamorfozy ogrodowe 00:25, 24 wrz 2015

Do góry

wiosna 2015

jesień 2015

Ogród - Moje spełnione marzenie 00:22, 24 wrz 2015

Do góry
Witam.
Ogród zostawiony samemu sobie, dał radę. Już z miesiąc działam w nim czynnie i zaległości nadrobiłam.
Do Was wpadałam od czasu do czasu.
Zmian u mnie troszkę, zarówno w ogrodzie, jak i w życiu. Ot, bywa. A my musimy dalej do przodu i do przodu, aż do końca.

Jesień zawitała do naszych zielonych miejsc, ale ciepło jest jeszcze i ogród podlany. Z tego podlanego ogrodu, to cieszę się najbardziej.
A wracając do jesieni, zdobi ogród kolorami, jeszcze nie jest złota, jeszcze dużo zieleni. Jednak czuć, że jest.

Ale dosyć o mnie, zapraszam do ogrodu.

Trawy zaczęły dominować nad innymi roślinami. Dla mnie są niesamowite. Ten szum, ten zachwycający widok ich kłosów.

Miłka okazała

Kwitnąca NN z widokiem.

Rozplenica japońska.

Miskanty i Miłka.

I Zośka w trawach.

W lipcu było tak. Mimo suszy, ogród dał radę.

Wiśniowa panienka.

To mały sad, którym idziemy do nowszej cześci ogrodu, ale o tym innym razem.
Hortensjada 00:18, 24 wrz 2015

Do góry
bozga napisał(a)

A tu Diamant Rouge ( przebarwia się najpiękniej ze wszystkich hortensji)

Ale tutaj jest pięknie!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies