Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 20:43, 09 paź 2015

leon60 napisał(a)
Bardzo podoba mi się lawenda ze stipą

Ale w sensie to co nasadziłam ??
A co powiesz Olu na wypełnienie reszty gazonu takim zestawem jak u Syli ?
mateuszmichn 20:45, 09 paź 2015

babka napisał(a)

Czad prawda ??
Zastanawiam się co to za trawka jest, czy to turzyca włosista Bronze czy może Buchanani ? bo ona jednak dość wysoka jest a brozne raczej niska chyba ?

No mega jest. Biere bez zastanowienia
A jeśli chodzi o nazwy a tym bardziej o trawki to mnie nie pytaj, bo jakoś się na tym nie znam
kosolka 20:45, 09 paź 2015

Bronze jest niska i się przewiesza, to raczej buchanana.
kosolka 20:46, 09 paź 2015

Się zdublowalo. Pozdrawiam Olu
07_Rene 20:52, 09 paź 2015

babka napisał(a)
Pokażę wam to z czym walczyłam od kilku dni. Fotki jeszcze mocno robocze ale mniej więcej widać już co udało mi się zrobić. Czekam na krytykę i sugestie
Zostało mi 6 stip. Jutro chcę zrobić przymiarkę czy będą dobrze wyglądały bezpośrednio za lawendami ... ??

Wyszło miodzio Ja bym szła w tą inspirkę, lawenda super kontrastuje z brązową trawą, ale ja nie mieszałabym ... albo rozplenice, albo stipy. (+ta brązowa_
leon60 20:55, 09 paź 2015

babka napisał(a)

Ale w sensie to co nasadziłam ??
A co powiesz Olu na wypełnienie reszty gazonu takim zestawem jak u Syli ?

tak
wydaje mi się brązowa trawa plus rozchodnik będą dobrym towarzystwem, wyższa i fontannowa może być Milk Chocolate
babka 20:57, 09 paź 2015

kosolka napisał(a)
Bronze jest niska i się przewiesza, to raczej buchanana.

No też mi sie tak wydaje
babka 21:00, 09 paź 2015

07_Rene napisał(a)

Wyszło miodzio Ja bym szła w tą inspirkę, lawenda super kontrastuje z brązową trawą, ale ja nie mieszałabym ... albo rozplenice, albo stipy. (+ta brązowa_

Mówisz ?
No nie zamierzam właśnie mieszać z rozplenicą, chyba nie będzie pasować do całości.
A co powiecie na to drzewko, może zostać ?
Nie wiem czy zauważyliście że zlikwidowałam tę niby donicę z końca gazonu. Według mnie jest o niebo lepiej. Gracek w tym miejscu może zostać ??
babka 21:03, 09 paź 2015

leon60 napisał(a)

tak
wydaje mi się brązowa trawa plus rozchodnik będą dobrym towarzystwem, wyższa i fontannowa może być Milk Chocolate

Oluś, myślisz, ze taka fontannowa będzei odpowiednia ? Spodobało mi się u Sylwii to że trawka jest taka stercząca, jak myślisz czy to jest buchnanii ?
leon60 21:06, 09 paź 2015

babka napisał(a)

Oluś, myślisz, ze taka fontannowa będzei odpowiednia ? Spodobało mi się u Sylwii to że trawka jest taka stercząca, jak myślisz czy to jest buchnanii ?

Pytałaś Sylwii ? mnie to na buchananii nie wygląda