Mam arkusz w excelu, gdzie, co, ile i po ile kupilam. szczegolnie pomocne w zakupach internetowych, nie musze pamietac skad ladne sadzonki, bo zaznaczam w uwagach.
Dzis po drodze z jeziorka zahaczylam o ogrodniczy i kupilam 2 rozowe hortensje i jedna Daiamantino. jakos tak mi w oko wpadla.
Tyle lat mi się podoba ta roża, i jeszcze jej nie mam, jest przepiękna
Trzyma długo kwiaty? Mam podobną do niej, Pat Austin, ale ona kwiat trzyma tylko jeden dzień, może gdybym posadziła ją w chłodniejsze miejsce to byłyby dłużej.
Piękna ta Lady, dobrze komponuje się z kocimiętką, może spróbujesz?
Stawem też można się zachwycić, zarośnięty liliami wodnymi
Można by było tak zrobić w sumie, a o różach myślałam o tu, między jabłonkami (to te łyse drzewka przy ogrodzeniu). A tak btw nie wiecie co mogło zeżreć jabłonki? Nie mają ani liści ani owoców. W mieście też widzę takie łyse ozdobne jabłonie.
Też się nimi bardzo cieszę. Mają ładny kolor, są niskie, kompaktowe, będą kwitły całe lato i rzeczywiście są atrakcyjne dla motyli
Dzisiaj upolowałam rusałkę admirał.
Coraz bardziej skłaniam się do tego, by sięgnąć do szafy po aparat fotograficzny i w końcu zacząć robić porządne fotki makro Ale gdy pomyślę, że trzeba będzie je przegrywać z karty na laptopa, to... mi się odechciewa Szybciej, prościej pisać posty i wysyłać zdjęcia bezpośrednio z telefonu.
Im starsza jestem, tym bardziej staję się wygodna. Też tak macie? Czy muszę w tej kwestii zasięgnąć opinii lekarza lub farmaceuty?
Witaj Jolcia tak tak masz rację dostałam od koleżanki i pierwszy rok miała jeden kwiat a drugi rok już więcej zadziwiła mnie ale nic dziwnego bo to nowość dla mnie zawsze mi się podobała z lawendą faajnie się zgrała ...teraz już kwiat suchy lawendy nie obcięłam tym razem i Trytoma też już przekwitła
To źle przeczytałem, wybacz
O tej oczywiście, ta opaska była by w kilku takich kawałkach ziemi, w sumie 15,5 mb wzdłuż ogrodzenia.
Wcześniej zmyliło mnie to, gdy pisałaś o rozchodnikach i szałwiach. Ale dopiero po czasie załapałem, że nie chodziło o przedpłocie, tylko rabatę na moim froncie.
Jak u Was z deszczem? U mnie lało wczoraj cały dzień, przedwczoraj też, a poniedziałek była burza z wielką ulewą. Nawodniło ogród na cacy.
To są Anabellki, które chcę przenieść na nową rabatę przy ścianie garażu, no ale pasowałoby coś w ich miejsce dać bo mam na tą rabatkę widok z okna, macie jakiś pomysł?
Rabatę z heptakodium planuję, chcę wykorzystać rośliny które mam. Wybór padł na stipę, jeżówki i szałwię Caradonnę. Coś dodać, ująć, zmienić?
Na wizce śś bo heptakodium brak w bazie roślin.
U mnie nadal akcja przetwory. Pytaliście jak sobie radzę z dziecięciem. Polecam wieżę kuchenną/kitchen helpera. U mnie wersja DIY z taboretu i stołka połączonego wkrętami.
Działa też zniżanie się do poziomu podłogi. Etapy przygotowań gdzie trzeba umyć warzywo lub owoc budzą największe zainteresowanie. Do tego podjadanie obierek z ogórków, owoców.