Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 15:28, 27 lip 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Należy się cieszyć jak takie strumienie płyną z nieba.
U nas prawie od miesiąca nie padało duża bardzo duża susza. Podlewam 2 razy w tygodniu.
Wczoraj od godz 18 zaczęło padać do dzisiejszego ranka więc rośliny odżyły.

Współczuję braku opadów u nas na szczęście deszcz się pojawia w miarę regularnie.
DariaB 15:29, 27 lip 2023

MagdaLenka napisał(a)

Dereń Ivory Halo. Jest kompaktowy i będzie pięknie odznaczał się na tle ciemnozielonej ściany z cisa.

Witaj Magdalenko! Wiesz, że nawet myślałam o dereniu? Skoro jest nas więcej to, to nie może być zły pomysł
Wiolka5_7 15:37, 27 lip 2023

U mnie padło prawie 20h w 2 dni, więc też podlane Extra ,ale się cieszę!
Spokój z podlewaniem na dłużej

Fajny plan na rabatę
anuska2507 15:42, 27 lip 2023

DariaB napisał(a)

Aniu myślisz, żeby go aż za buka pociągnąć? Tam mam teraz róże białe ale one docelowo do przesadzenia. Stworzyłby się podwójny żywopłot, cisowy i dereniowy.

Myślałam, że właśnie tak chcesz zrobić nie przyjrzałam się dokładnie, że hortensje za bukiem nie rosną.
A gdzie chcesz przesadzić róże?

Edit: może w miejscu róż derenie, a róże w miejsce hortensji?
DariaB 15:47, 27 lip 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
U mnie padło prawie 20h w 2 dni, więc też podlane Extra ,ale się cieszę!
Spokój z podlewaniem na dłużej

Fajny plan na rabatę

Wiola cieszę się razem z Tobą z deszczu!
DariaB 15:52, 27 lip 2023

anuska2507 napisał(a)

Myślałam, że właśnie tak chcesz zrobić nie przyjrzałam się dokładnie, że hortensje za bukiem nie rosną.
A gdzie chcesz przesadzić róże?

Edit: może w miejscu róż derenie, a róże w miejsce hortensji?

Można by było tak zrobić w sumie, a o różach myślałam o tu, między jabłonkami (to te łyse drzewka przy ogrodzeniu). A tak btw nie wiecie co mogło zeżreć jabłonki? Nie mają ani liści ani owoców. W mieście też widzę takie łyse ozdobne jabłonie.
LIDKA 16:59, 27 lip 2023

A musisz ruszać tw anabelki? Ładne są. Jak potrzebujesz gdzie indziej to posadź kolejne. Hortensji nigdy dość.

Projekt rabaty z heptakpdium fajny. Jeszcze tulipany bym tam wcisneła.
MagdaLenka 13:16, 28 lip 2023

DariaB napisał(a)

Witaj Magdalenko! Wiesz, że nawet myślałam o dereniu? Skoro jest nas więcej to, to nie może być zły pomysł

Dzień dobry.
Cieszę się, że mogłam pomóc. Mam u siebie derenie i będę dosadzać, bo są bardzo dekoracyjne. Te nowe będą w towarzystwie śliwy Pissardii. Widziałam takie zestawienie w pobliskim ogrodzie i faktycznie dereń bardzo dobrze komponuje się z kolorem bordowym.
DariaB 10:11, 31 lip 2023

LIDKA napisał(a)
A musisz ruszać tw anabelki? Ładne są. Jak potrzebujesz gdzie indziej to posadź kolejne. Hortensji nigdy dość.

Projekt rabaty z heptakpdium fajny. Jeszcze tulipany bym tam wcisneła.

Lidzia zasiałaś we mnie wątpliwości i pomyślałam, że może faktycznie zostawić te hortensje, ale dać je z drugiej strony, wtedy byłaby kontynuacja hortensji z rabaty grabowej i też dałyby trochę osłony od tego pustego pola. Lewa strona rabaty zrobi się pusta i może rzeczywiście te niskie derenie tam dać. Tylko wtedy braknie mi hortensji na rabatę przy ścianie garażu. Cebulowe na wiosnę to wiadomka, jeszcze czosnki główkowate tam wcisnę
DariaB 10:12, 31 lip 2023

MagdaLenka napisał(a)

Dzień dobry.
Cieszę się, że mogłam pomóc. Mam u siebie derenie i będę dosadzać, bo są bardzo dekoracyjne. Te nowe będą w towarzystwie śliwy Pissardii. Widziałam takie zestawienie w pobliskim ogrodzie i faktycznie dereń bardzo dobrze komponuje się z kolorem bordowym.

Zawsze się cieszę jak ktoś do mnie zagląda i ma świeże spojrzenie na mój ogród i rabaty. Masz swój wątek?