Moje enkianty chyba dostaly dobra miejscowke, bo maja ładny przyrost jak na nie

Iza gdzie go kupilas?
Dostalam dzis sadzonki tarczownicy i serduszki z Florini - kurcze cudo, albamar powinien sie od nich uczyc. Wypasione, zdrowe upakowane z duza brylą korzeniowa. Z Sadzawki kirengeszomy tez bardzo ladne polecam. A z all lokalnie knautie, serduszki, dzwonki i inne cudenka takie sadzonki, ze mi szczeka zleciala i do tego przemily liscik z instrukcja sadzenia.
Jola, jutro przyjda Blue Birdy, Candybelle i Debolistna, uzupelnie nasadzenie na misowej. Ale juz dzis jest pieknie. Dosadzilam pod rynna wiazowki, brunnery, tarczownice, kirengeszomy, swierka Inversa, Geische drobna, tiarelle z tymi ciemnymi liścmi. Jutro uzupelnie hortkami, zawilcami jesiennymi i juz na sam koniec na domkniecie smialki darniowe i ewentualnie 2 trzcinniki brachytricha. Powiedz mi jak wrzucilas do misy pistie to nie "zwapnila" sie woda? U mnie jakas biala.
Chce mi sie jeszcze robic. Dzis ze 20 doniczek posadzilam, jak grunt przygotowany to szybko idzie, najdluzej trwa rozplanowywanie na rabacie i ciagle przekladanie.
Musze cos posadzic kolo ambrowca, niskie i na kijku. Cos co lubi slonce i polcien i dosc mokra miejscowe. Ale nie deren (to bedzie w zamian zdechlaka skretolistnego). I chodze po ogrodzie i szukam i nic nie pasuje. Cis tam nie da rady bo za ciezka gleba.