Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bylinowa łąka 17:59, 17 kwi 2023

Do góry
Potem były oczywiście święta. W poniedziałek przy pięknej pogodzie zaliczyliśmy spacer po pięknym lesie 10 km od Rzeszowa. Wróciliśmy zmęczeni, ubłoceni, ale szczęśliwi.
Szkoda, że nie można przekazać na forum ptasich treli. Cudne.

Bylinowa łąka 17:51, 17 kwi 2023

Do góry
Roocika napisał(a)
Część Gosiu, my też działaliśmy, czy u Ciebie też jeszcze chłodno?

Było chłodno, a co gorsza deszczowo, więc wiele nie zrobiłam. Uprzątnęłam suche, większość kosą spalinową, zgrabiłam, a potem jeszcze jeden dzień wykorzystałam na przycięcie róż i hortensji bukietowych. Akurat przed tym ostatnim atakiem zimy.
Ostatni weekend był piękny i trochę poplewiłam. Z brzegu, bo mokro bardzo.

zawitka napisał(a)
Ciekawa jestem co z tym dębem . Ja mam problem z obcięciem gałęzi u dużej sosny,

Halinko rośnie dalej. Nic nie podziałałam. Nie było kiedy. Porządki wiosenne były pilniejsze, bo rośliny ruszyły.
Temat jeszcze wróci - już pewnie jesienią.

Urszulla napisał(a)

Moim zdaniem urok dębu polega na jego rozłożystej koronie. Już bym ucięła go z wysokości bo potem gałęzie mają ogromny ciężar i nie łatwo się tnie. Przy cięciu trzeba zostawić gałęzie tak żeby można było wejść do góry. To przemyślenia z moich ostatnich doświadczeń.

Zerknij na grafikę wpisując słynnego dęba Bartek.

Ula z wysokości nie ma potrzeby, on ma tam miejsce, co najwyżej inne drzewa w pobliżu go ograniczają z jednej strony i dlatego taki rozbudowany w jednym kierunku.

Napia napisał(a)
Na przycinaniu dębów się nie znam niestety, ale uważam, że to wspaniale mieć na swojej działce tak piękne i wielkie drzewo. Trochę zazdroszczę

Ja też lubię drzewa i na pewno pozwolę mu rosnąć w górę ile będzie chciał.

Teraz muszę nadrobić zaległości. Chronologicznie:

W sobotę pierwszego kwietnia byliśmy w Bieszczadach na szlaku do jeziorek Duszatyńskich. Było trochę deszczowo i po drodze parę przeszkód do pokonania.
Kwiatki:
żywiec gruczołowaty

Lepiężnik

Kaczeńce

I samo jeziorko.

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 17:40, 17 kwi 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Jakie duże! Moje stoją ostatnio jak zaklęte ale je dopiero przepikowalam.
Ogród prawie wymarzony … 17:18, 17 kwi 2023

Do góry
O w morde ale wysoko one prowadzone są. Bardzo nisko nieda się już ciąć bo mają grube pędy u podstawy, takie cięcia mocne to tylko u młodych krzaków można przeprowadzić w celu rozkrzewienia a te widać że mają już dobre kilka lat. Z jedną spróbowałabym tak przyciąć mniej więcej.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 17:14, 17 kwi 2023

Do góry
Monika83 napisał(a)
Też mam kilka takich odm późniejszych szafirków co dopiero zaczynają wychodzić. I masz racje codziennie coś nowego pojawia się w ogrodzie. Wczoraj zakwitł taki narcyzik .

Kolor cudo, ale też sam kwiat
Szafirki ładnie już u Ciebie kwitną, moje dopiero pokazują czubek szyszeczki
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:07, 17 kwi 2023

Do góry
Budzi się parocja perska to jej drugi sezon a uwielbiam ją od pierwszego wejrzenia

Mój ogrodowy pamiętnik 16:39, 17 kwi 2023

Do góry

A to mój jedyny rodek. Masakra. Nieźle obżarty.

Ale go coś zeżarło. U mnie też lekko podgryzione
Ogrodowe marzenie Mrokasi 16:30, 17 kwi 2023

Do góry
mrokasia napisał(a)

Magnolia Wada’s Memory w kwiatach. Oby nie było przymrozków!

Toć to ogrodowiskowa Top Model
Śliczna wraz z cała rabatą
Ogród Muszelki 16:10, 17 kwi 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Moje parapetowe papryczki mają zawiązki kwiatowe, a ich korzonki zaczynają zwiedzać świat

Wiecie co? W lutym, marcu zielone maluszki na parapetach mnie rajcują. Ale w kwietniu mam już dosyć tych zapchanych warzywami parapetów. A Wy?

Ciepło przybywaj!

No z jednej strony już by sie chciało wypchnąć okna dalej. Ale tą zieleń otaczającą mnie lubię. Pozostali domownicy mają odmienna zdanie.

Muszelko, teraz do ziemi z nimi? Po jednym pędzie w jakiej wielkości doniczkę?
Ogród prawie wymarzony … 15:56, 17 kwi 2023

Do góry
Monika to te drapaki. Zaznacz jak je ciachnąć żeby były z tego hortki

Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:12, 17 kwi 2023

Do góry

Nie dosyć, że ma piękne kwiaty, to taka z niej filigranowa panna... Jakby kłaniała się światu
Sałatka pokrzywowa 14:46, 17 kwi 2023

Do góry
Tak wygląda dach chałupki - pokryty kwitnącą rzeżuchą włochatą - Martka, specjalnie dla Ciebie - potwór, którego można polubić (jeśli nie ma innego wyjścia)

Bardzo jestem ciekawa, jak to miejsce będzie wyglądało latem i czy będę je obsadzać od nowa. Większość biedaków porzuconych w doniczkach, na które się natknęłam tej wiosny, wylądowała w lasku. A mnóstwa jeszcze nie widać, zaczynają dopiero wychodzić.

Sałatka pokrzywowa 14:37, 17 kwi 2023

Do góry

biała cebulica, śliczności

Sałatka pokrzywowa 14:32, 17 kwi 2023

Do góry

Nie mogłam sobie odmówić przyjemności zwodowania ciemierników, to najlepszy sposób na ich podziwianie

Sałatka pokrzywowa 14:28, 17 kwi 2023

Do góry

Sałatka pokrzywowa 14:27, 17 kwi 2023

Do góry

Sałatka pokrzywowa 14:26, 17 kwi 2023

Do góry

Nie wiem, dlaczego niektóre cebulaki przyjmują pozycję poziomą - tu tulipany

a tu maleńkie szachownice - z zakupionych 15 sztuk, wyszło 6?

Sałatka pokrzywowa 14:22, 17 kwi 2023

Do góry
Chwilowo siedzę w domu z czerwoną, spuchniętą trąbą i czuję się tak jak wyglądam, czyli bywało lepiej. Katar zdecydowanie jest nie na moje zdrowie.
Ale przyroda się nie ogląda na ogrodnika i robi swoje. Wrzucam więc parę fotek domowego przedszkola pomidorowego i wesołego, wiosennego misz-maszu

ciemiernik nn - szkoda, że nie znam jego nazwy, jest niezwykły, bardzo wysoki

Moje EE
Ogród Muszelki 13:28, 17 kwi 2023

Do góry
Moje parapetowe papryczki mają zawiązki kwiatowe, a ich korzonki zaczynają zwiedzać świat

Wiecie co? W lutym, marcu zielone maluszki na parapetach mnie rajcują. Ale w kwietniu mam już dosyć tych zapchanych warzywami parapetów. A Wy?

Ciepło przybywaj!
Choroby i szkodniki cisa, cis - zamieranie pędów cisa 13:17, 17 kwi 2023

Do góry
Witam serdecznie. Moje wygladaja tak. Co sie z nimi moglo stac? W tamtym roku byly piekne. Sasiad z naprzeciwka podlewa swoj ogrodek ze az bagno robi czy to mozliwe, ze ta woda mi to zrobila? Czy jakies opryski zrobic?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies