Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik mimo woli 00:16, 10 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
u mnie też nie kwitnie, a gdzie jest Aniu zdjęcie tej Twojej forsycji?

Ania Monte to ja sie poddaję. Forsycja to był jeden z moich pierwszych krzaczkow przed 10 laty, gdy moja wiedza o ogrodach ograniczala sie do trawnika od płotu do płotu.... Ale forsycja nigdy mnie nie zawiodla. Wysatrczyło jej słonce, ani gleba, ani podlewanie ani nawożenie nie było dla niej istotne.. Kwitła zawsze, tylko ja ciachałam systematycznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:13, 10 kwi 2012

Do góry
Anna studio cudownie, że dołączyłaś do ogrodowiska. Takich zielono zakręconych na czele z Szefowa tu multum. Niech Twój mentor pomoże Ci założyć wątek będziemy Cię odwiedzac
Ogrodnik mimo woli 00:10, 10 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
]
Bożenko, mam forsycję Maluch i skubana od 3 lat ani razu mi nie zakwitła....... w tym roku jak nie zakwitnie to idzie na śmietnik...już mnie wenrwiła na maksa.

A u mnie przez 10lat była obsypana kwiatemi dopiero w tym roku jest byle jak. Moze musze ją odmłodzic?Dziwne że u Ciebie nie kwitła.

Aniu zadam głupie pytanie, czy nie cięłaś forsycji przed kwitnieniem??? Bo to krzaczek dla początkujacych ogrodników c

Od kiedy ją kupiłam - nigdy jej nie cięłam.... i tak sobie wegetuje.....rośnie, liscie ma piekne..... tylko nie kwitnie. Może to nie forsycja..tylko co inne mi sprzedano, ale szkółka sprawdzona, miejscowa i kitu nie wciskają......

Jeśli to rzeczywiwście forsycja to ja bym ją ciachnęła. Moją zawsze po przekwitnięciu formowałam w coś w miarę regularnego a potem jesienią ponownie młode gałęzie skracalam. Forsycja kwitnie na pędach dwuletnich więc z cieciem tzreba uważać i koniecznie należy ją odmladzac bo na starszych pędach słabnie kwitnięcie
Jeśli u Ciebie nie kwitnie to nie jest forsycja
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 00:05, 10 kwi 2012

Do góry
Joanko graaaatuluję! Poczestuj nas czymś z szafy Ani ASC
Ogrodnik mimo woli 22:58, 09 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Wydaje mi się że nigdzie nie spotkałam bardziej zaawansowanej wiosny niż u Ciebie. Wychodzi na to że masz z nas najcieplej i najpiękniej.U mnie tylko jeden krzak żonkili ma paczki a najwczesniejsza z moich forsycja ,,maluch" która zawsze była obsypana kwiatem ma prawie gołe gałęzie i nieliczne kwiatki.

Bożenko, mam forsycję Maluch i skubana od 3 lat ani razu mi nie zakwitła....... w tym roku jak nie zakwitnie to idzie na śmietnik...już mnie wenrwiła na maksa.

A u mnie przez 10lat była obsypana kwiatemi dopiero w tym roku jest byle jak. Moze musze ją odmłodzic?Dziwne że u Ciebie nie kwitła.

Aniu zadam głupie pytanie, czy nie cięłaś forsycji przed kwitnieniem??? Bo to krzaczek dla początkujacych ogrodników c
Ogrodnik mimo woli 22:56, 09 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

szukaj szukaj Kochana.............
ale mi narobiłaś smaka tą fotką

Zrobiłam doktorat....i z porównania zeszłej wiosny i tej wychodzi, ze wiosnę mam opóżnioną w tym roku o ok. 5-10 dni. Zależy jakie rośliny...... ogólnie najbardziej terminowe okazały się krokusy. A najmniej brzoskwinia.

A mi się ciągle wydaje, że ubiegloroczna zima dlużej trwała. A magnolie kwitły na wielkanoc 22 kwietnia. Sprawdzę jak będzie w tym roku.
Początki w Kruklandii 22:50, 09 kwi 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Ha... oprócz domu, podjazdu, altany i drewutni to mam sam trawnik Gdzieś 7 arów wyjdzie...
Roundup koniec lata / wczesna jesień. Nawet dwa razy chcę prysnąć. Póżniej przekop i równanie. I po zimie jak ziemia trochę oklapnie, to ewentualna dowózka ziemi i siać.
Takie mam plany...może coś z nich wyjdzie

To wszystko masz teoretycznie przygotowane. Teraz tylko wdrożyć w praktyce ... Perz i tak będzie wyłaził z trawnika.... Ae przy systematycznym koszeniu zaniknie stopniowo.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:46, 09 kwi 2012

Do góry
Ale Wam dzisiaj głowę zawracałam z tymi meblami. Dziękuję wszystkim za pomoc i mam o czym myślec przy sadzeniu roślinek
Mój kawałek raju 22:44, 09 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Sporo roślin się jednak uchroniło przed mrozem. A magnolii szkoda. Trzeba mieć nadzieję, że nie wszystkie pąki przemarzły...

nie nie wszystkie tylko te bardziej popękane

Aniu oby już więcej nie było przymrozków to jeszcze nam magnolie zakwitną
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:41, 09 kwi 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Jeszcze masz czas....i tak za zimno na przesiadywanie z kawą

A może jednak leżaki z technoratanu i jakiś mały stolik ?

Tez taki wariant rozpatruję
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:41, 09 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Matko kochana , ze siedem stron musiałam przeczytac i nie wiem jakie maja byc.Czarne nie. szukaj dalej .Dobrze że moja emerytura nie wystarcza na takie zakupy to i zmartwień mniej.

Bożenko tak jak pisala Agnieszka zakup ma być na kilka lat. Drewniane slabej jakości rozpadają sie i stwierdzilam, że kolejnego kompletu na jeden sezon nie kupie dlatego teraz szukam czegos trwałego, co bedzie kontrastować z tarasem i elewacja drewnianą. Wymyśłiłam, że najlepiej szary technorattan.
Początki w Kruklandii 22:37, 09 kwi 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Tak Marzenko, bo mam perzowisko!!!

Juzia a jaka masz powierzchnię trawnika?
W przypadku perzu tylko widły amerykańśkie i ręczne wybieranie pomogą ...
Ae jak roundap to jesienią ale też nie zbyt późno i reszta działań wiosna.
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:35, 09 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Foteliki przyjechały w całości. Stól i 6 donic czekają na teścia, który zastrzegł sobie, że osobiście chce je skręciś. Muszę więc czekać

Teraz muszę zorganizować ciekawe poduchy, żeby było wygodnie.

Monika podobne z drewna sosonwego widziałam na allegro a Twoje z jakiego drewna?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:32, 09 kwi 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Szukaj szarych

No masz babo placek, szukam od dwóch tygodni i albo są za duże, za drogie lub w innym kolorze....
Ogród w Holandii 22:31, 09 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Chyba w lipcu, ale my z Hanią musimy się zgrać Nie wiem czy tyle osób da się spotkać w jednym czasie.

Hm to na Twoim wątku Agatko sie zbieramy mój M z powodu Euro w Polsce zapowiedział, ze na urlop moze jechać dopiero od licpa. W lipcu moja corka będzie aplikowała na studia, jesli dostanie sie za pierwszysm podejściem to na zwykly urlop moźemy w lipcu pojechać a potem w sierpniu do Holandii ale jeśli nie to wszystko sie zmieni. Standardowo po wielkanocy M będzie szukal ofert na wkacje więc pewnie do maja będę miala plany urlopowe ustalone
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:26, 09 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Meble mówisz? Poszperam w moich ulubionych linkach. Z tego co się orientowałam , masz rację, że ceny dobrej jakości mebli w odcieniach szarości bez udziwnień, pasujące do Twojego stylu nie są tanie. A muszą być z tego tworzywa akurat?

Moniko wszędzie mam już drewno, taras, elewacje. Kolejny komplet mebli drewnianych, ktory sie rozpada jakoś mi nie pasuje.... A z aluminium jakoś teź do mnie nie przemawiają? a masz inną koncepcje?
Ogrodnik mimo woli 22:24, 09 kwi 2012

Do góry
A w rękach to pifko czy malibu ????
Początki w Kruklandii 22:22, 09 kwi 2012

Do góry
Jaką ty chesz chemie użyć? Roundap?
Początki w Kruklandii 22:22, 09 kwi 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Dla kogoś bez grosza przy duszy to i siany drogi Plus glebogryzarka, .

Juzia jak swój trawnik zakładałam to był dylemat nasiona kupić czy korę.....
Potrzebujesz siły męskich mięsni na przekopanie w I połowie wrzesnia, jak Zuzia przetanie się taplać w basenie bo bedzie zimno. Nie używasz żadnej chemii, musisz tylko ewentulanie torfu odkwasznego sypać bo nie wiem jaką masz glebe. walec poźyczysz od ogrodowiczan, jak chcesz przyjedź do mnie a od Ani masz glebogryzarkę.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:13, 09 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Marzenko, ja mam takie zwyczajne z Obi, żadne cudo, i w dodatku w niepasującym Tobie kolorze - ciemny brąz... Są teraz podobne, w nowym katalogu na ostatniej stronie - duży stół z 4 fotelami. Jest to o tyle wygodne, że poduchy się chowają razem z krzesłami pod stołem i żaden deszcz im nie zagraża. Ale podczas wichur - jakich ostatnio nie brakuje - meble fruwają po całym ogrodzie . Ale to właściwie jedyna wada technorattanu - jak dla mnie. Przed zakupem swojego kompletu też mi się marzyła sofa ze stolikiem, bo mam duży taras. Ale jak pomyślałam, że całymi dniami będzie to stało na widoku, przykryte pokrowcem, to zrezygnowałam...

Agnieszka taki komplet planuję na taras przy kuchni własnie super pomysłowe rozwiązanie. Ale na taras południowy myślalam o takim komplecie do wypoczynku.. Ae może kupię dwa ekstra leżaki ???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies