Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 23:19, 09 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)

Wydaje mi się że nigdzie nie spotkałam bardziej zaawansowanej wiosny niż u Ciebie. Wychodzi na to że masz z nas najcieplej i najpiękniej.U mnie tylko jeden krzak żonkili ma paczki a najwczesniejsza z moich forsycja ,,maluch" która zawsze była obsypana kwiatem ma prawie gołe gałęzie i nieliczne kwiatki.

Bożenko, mam forsycję Maluch i skubana od 3 lat ani razu mi nie zakwitła....... w tym roku jak nie zakwitnie to idzie na śmietnik...już mnie wenrwiła na maksa.

A u mnie przez 10lat była obsypana kwiatemi dopiero w tym roku jest byle jak. Moze musze ją odmłodzic?Dziwne że u Ciebie nie kwitła.

Aniu zadam głupie pytanie, czy nie cięłaś forsycji przed kwitnieniem??? Bo to krzaczek dla początkujacych ogrodników c

Od kiedy ją kupiłam - nigdy jej nie cięłam.... i tak sobie wegetuje.....rośnie, liscie ma piekne..... tylko nie kwitnie. Może to nie forsycja..tylko co inne mi sprzedano, ale szkółka sprawdzona, miejscowa i kitu nie wciskają......

Magnolie u nas zaczęły kwitnąć na Wielkanoc..która była 24-25 kwietnia...... ale to zaczęły.... są ładne kolorowe paki, ale kwiaty rozkwitły dopiero 28 kwietnia. Mam fotki poukładane datami
andziulka 23:25, 09 kwi 2012

Aniu, dziś lany poniedziałek i u Ciebie tyyyyyyyyle wody w ogrodzie? w szklaneczkach też? super
monteverde 23:28, 09 kwi 2012

Co znaczy kilka dni ciepła, od razu zaczyna się feeria kwiatowych barw, ślicznie z chęcią bym sobie już popływała, chyba pojadę na basen
Mala_Mi 23:29, 09 kwi 2012

andziulka napisał(a)
Aniu, dziś lany poniedziałek i u Ciebie tyyyyyyyyle wody w ogrodzie? w szklaneczkach też? super

Wreszcie trochę wody polałam Z tego zimna to nawet nikt z nas się nie bawił w oblewania jak zawsze.....
A teraz do spania..jutro do pracy
Mala_Mi 23:30, 09 kwi 2012

monteverde napisał(a)
Co znaczy kilka dni ciepła, od razu zaczyna się feeria kwiatowych barw, ślicznie z chęcią bym sobie już popływała, chyba pojadę na basen

Najlpeiej do mnie ........na innym basenie nei mozna szklaneczek , a ja zakazów nie wprowadzam
andziulka 23:32, 09 kwi 2012

Masz rację, marsz do łóżeczka Dosyć już lania wody Dobrej nocki Aniu
AgnieszkaBK 23:46, 09 kwi 2012

Zanim ja dotarłam na ogrodowisko to wszyscy idą już spać Sama już nie wiem czy jestem leniwa czy niezorganizowana.... zanim wszystko porobię, to już nie mam czasu żeby zajrzeć na ogrodowisko. Aniu, ja normalnie Ciebie podziwiam.... jak Ty to wszystko organizujesz, że ogarniasz tyle rzeczy naraz
Przeglądam jednak cały czas Twój wątek i cieszę się, że masz już tak piękną wiosnę U mnie tak jak u Andziuli ... dwa tygodnie poślizgu
monteverde 23:48, 09 kwi 2012

asc napisał(a)

Najlpeiej do mnie ........na innym basenie nei mozna szklaneczek , a ja zakazów nie wprowadzam

może kiedyś Aniu, dzięki za zaproszenie
Madzenka 00:10, 10 kwi 2012

asc napisał(a)
]
Bożenko, mam forsycję Maluch i skubana od 3 lat ani razu mi nie zakwitła....... w tym roku jak nie zakwitnie to idzie na śmietnik...już mnie wenrwiła na maksa.

A u mnie przez 10lat była obsypana kwiatemi dopiero w tym roku jest byle jak. Moze musze ją odmłodzic?Dziwne że u Ciebie nie kwitła.

Aniu zadam głupie pytanie, czy nie cięłaś forsycji przed kwitnieniem??? Bo to krzaczek dla początkujacych ogrodników c

Od kiedy ją kupiłam - nigdy jej nie cięłam.... i tak sobie wegetuje.....rośnie, liscie ma piekne..... tylko nie kwitnie. Może to nie forsycja..tylko co inne mi sprzedano, ale szkółka sprawdzona, miejscowa i kitu nie wciskają......

Jeśli to rzeczywiwście forsycja to ja bym ją ciachnęła. Moją zawsze po przekwitnięciu formowałam w coś w miarę regularnego a potem jesienią ponownie młode gałęzie skracalam. Forsycja kwitnie na pędach dwuletnich więc z cieciem tzreba uważać i koniecznie należy ją odmladzac bo na starszych pędach słabnie kwitnięcie
Jeśli u Ciebie nie kwitnie to nie jest forsycja
monteverde 00:11, 10 kwi 2012

u mnie też nie kwitnie, a gdzie jest Aniu zdjęcie tej Twojej forsycji?