Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

anetanka 22:09, 09 kwi 2012

Hmmm, nie wiem jak bardzo drobiazgową osobą jesteś ale z własnego doświadczenia wiem, że jak coś kupować, szczególnie coś drogiego, to warto poczekać, a mieć wymarzone, wyczekane, takie, na które sie popatrzy i powie: właśnie takie chciałam i nie trzeba sobie tłumaczyć, że "te też są fajne". Ja bym szukała do skutku
Wieloszka 22:10, 09 kwi 2012

Marzenko, ja mam takie zwyczajne z Obi, żadne cudo, i w dodatku w niepasującym Tobie kolorze - ciemny brąz... Są teraz podobne, w nowym katalogu na ostatniej stronie - duży stół z 4 fotelami. Jest to o tyle wygodne, że poduchy się chowają razem z krzesłami pod stołem i żaden deszcz im nie zagraża. Ale podczas wichur - jakich ostatnio nie brakuje - meble fruwają po całym ogrodzie . Ale to właściwie jedyna wada technorattanu - jak dla mnie. Przed zakupem swojego kompletu też mi się marzyła sofa ze stolikiem, bo mam duży taras. Ale jak pomyślałam, że całymi dniami będzie to stało na widoku, przykryte pokrowcem, to zrezygnowałam...
Wieloszka 22:11, 09 kwi 2012

anetanka napisał(a)
Hmmm, nie wiem jak bardzo drobiazgową osobą jesteś ale z własnego doświadczenia wiem, że jak coś kupować, szczególnie coś drogiego, to warto poczekać, a mieć wymarzone, wyczekane, takie, na które sie popatrzy i powie: właśnie takie chciałam i nie trzeba sobie tłumaczyć, że "te też są fajne". Ja bym szukała do skutku

Dobrze to ujęłaś !!!
Madzenka 22:11, 09 kwi 2012

Hmmm będę szukać i będę wdzięczna za rady.
Problem polega na tym że naprawdę dobre meble z techrattanu kosztuja od 6 do (brak górnej granicy) tys zł. A te znalezione przeze mnie maja inny kształt i są w dobrej cenie.
Madzenka 22:13, 09 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)
Marzenko, ja mam takie zwyczajne z Obi, żadne cudo, i w dodatku w niepasującym Tobie kolorze - ciemny brąz... Są teraz podobne, w nowym katalogu na ostatniej stronie - duży stół z 4 fotelami. Jest to o tyle wygodne, że poduchy się chowają razem z krzesłami pod stołem i żaden deszcz im nie zagraża. Ale podczas wichur - jakich ostatnio nie brakuje - meble fruwają po całym ogrodzie . Ale to właściwie jedyna wada technorattanu - jak dla mnie. Przed zakupem swojego kompletu też mi się marzyła sofa ze stolikiem, bo mam duży taras. Ale jak pomyślałam, że całymi dniami będzie to stało na widoku, przykryte pokrowcem, to zrezygnowałam...

Agnieszka taki komplet planuję na taras przy kuchni własnie super pomysłowe rozwiązanie. Ale na taras południowy myślalam o takim komplecie do wypoczynku.. Ae może kupię dwa ekstra leżaki ???
kwiatholandii 22:22, 09 kwi 2012

Meble mówisz? Poszperam w moich ulubionych linkach. Z tego co się orientowałam , masz rację, że ceny dobrej jakości mebli w odcieniach szarości bez udziwnień, pasujące do Twojego stylu nie są tanie. A muszą być z tego tworzywa akurat?
Madzenka 22:26, 09 kwi 2012

kwiatholandii napisał(a)
Meble mówisz? Poszperam w moich ulubionych linkach. Z tego co się orientowałam , masz rację, że ceny dobrej jakości mebli w odcieniach szarości bez udziwnień, pasujące do Twojego stylu nie są tanie. A muszą być z tego tworzywa akurat?

Moniko wszędzie mam już drewno, taras, elewacje. Kolejny komplet mebli drewnianych, ktory sie rozpada jakoś mi nie pasuje.... A z aluminium jakoś teź do mnie nie przemawiają? a masz inną koncepcje?
Juzia 22:30, 09 kwi 2012

Szukaj szarych
Madzenka 22:32, 09 kwi 2012

Juzia_G napisał(a)
Szukaj szarych

No masz babo placek, szukam od dwóch tygodni i albo są za duże, za drogie lub w innym kolorze....
Bogdzia 22:38, 09 kwi 2012

Matko kochana , ze siedem stron musiałam przeczytac i nie wiem jakie maja byc.Czarne nie. szukaj dalej .Dobrze że moja emerytura nie wystarcza na takie zakupy to i zmartwień mniej.