Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik mimo woli 14:46, 09 kwi 2012

Do góry
Ania sprawdziłam z drżeniem serca moje piwonie drzewiaste, wygląda że jest ok.
Natomiast osmanthus, którego kapturkiem agrowlókniny przykryłam ma wymrożone wszystkie młode przyrosty. A taki pięjkny był, a niech to!!!!!
I magnolia mimo okrycia ma brązowe pąki.
Ogród w Holandii 14:43, 09 kwi 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Ptactwo to już wiosenne całkiem. Tylko patrzeć jak znowu młode, głupie kosy będą mi do domu wlatywały przez taras.
Marzena - ja bym bardzo chciała się nie móc opędzić, ale wiadomo jak to jest - żeby się zebrać, pojechać, dojechać - to trochę czasu i mobilizacji trzeba. ALe trwam w nadziei, że w końcu przyjedziecie

Agatko ja akurat podrożnik jestem a w Holandii jeszcze nie byłam, może M na Amsterdam namówie a już na pewno na Keukenhoff, bo juz mi w tym roku proponował, ale przez to zakładanie ogrodu zarobiona jestem + matura córki to odpuściłam...
A moze Danusie namówimy na ogranizacje wycieczki po holenderskich ogrodach ?
Ogród Dominiki 14:41, 09 kwi 2012

Do góry
Dominiko życzę Ci więcej czasu dla Ogrodowiska aby 200 -tka szybciutko zawitała na Twoim wątku
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:39, 09 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Co do mebli to dostałaś katalog Obi? Tam jest ich dużo, ale ceny niektóre są zabójcze

A co do życzeń - w sumie dobry pomysł - na razie klikam w tym dziale oznacz wątki jako przeczytane, bo pewnie z nowych rzeczy to tylko życzenia - Ty tez tak zrób

Sebku widziałam tylko chciałabym trochę niestandardowy zestaw wypoczynkowy kupić a w OBI takich nie ma. Poza tym muszę obejrzeć z jakiego materialu wykonane, bo czasami nawet w obi jest przepaść jakościowa pomiędzy różnymi zestawami. Podjadę zobaczyć bo sie sezon zaczyna pewnie coś nowego sie pojawi.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:37, 09 kwi 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Wczoraj wieczorem szukalam nowoczenych mebli technorattanowych. Chcialabym kupić zestaw do "jedzenia" czyli z wysokim stołem i jakiś maly zestaw na drugi taras do wypoczynku.
I powiem wam, że jestem zdruzgotana. Bo jak fajne to nie ma w moich kolorach a jak są to w straszliwych cenach....
Macie namiary na jakieś fajne strony z dobrą oferta bo od przeglądania allegor mi się wzrok pogorszył

Marzenko, ja na razie odpuscilam, bo tez sie napalilam na technorattan jak szczerbaty na suchary. Ale, po pierwsze kolor, no wlasnie, ja potrzebuje rudy braz, a wiekszosc jest czarna, wiec odpada, po drugie ceny na plastic fantastic sa ponad moje mozliwosci na razie (nie mozna miec wszystkiego, chociaz chceeeeeeeeeeeeeeeeeeem - tu tupanie noga i wielki foch) a po trzecie boje sie, ze moje futro zrobi z nich sieczke pazurami, bo to w koncu takie fajne drapaki
Moze na jesieni, jak beda wyprzedaze?

A co do jednego watku z zyczeniami, jest na Pogaduszkach, a i tak wszyscy biegaja i robia to indywidualnie. No chyba, ze Danusia zarzadzi dyscypline

Boćku podaj mi na prive do jakiej ceny moźesz kupic. Widziałam kilka fajnych kompletów w necie w kolorze brązowym. Napisz w jakim stylu szukasz? Podeśle ci lonki, zawsze możesz sobie na allegro obserować ceny. Jesienia na pewno w sklepach będą w dobrych cenach ale w necie niekoniecznie. Tańsze bywają raczej te najdroższe zestawy poza mim zasiegiem finansowym np. Z 10 tys na 7 ... Ale jak coś kosztuje 1000 zł to już niekoniecznie obniżą.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:33, 09 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ania, no nie ty jedna!! Ja też robie rewolucje i zmieniam tyle rzeczy na raz, tak to jest po dołączeniu do Ogrodowiska

a to meble, które mnie się podobają, może i ty tu cos znajdziesz
http://www.internetowy-sklep-meblowy.pl/ogrodowe/zestawy/zestaw-brittany.html

Irenko ja szukam szarych, ale te co mnie powaliły wyglądem ( i w dobrej cenie) już nie ma szarych są tylko czarne
I ja musze mieć takie geometryczne bo mnie znow Justynka obsztorcuje, że do mojego stylu domu nie pasuje
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:31, 09 kwi 2012

Do góry
Ania i Irenko ja tak samo o osobie mówie stara i głupia. Co posadziłam to przy robieniu gabionów i ściany wodnej to zniszczone. Najbardziej mi żal pluskwicy, ktorą mi zadeptano. Nie wspomnę ile za ten oryginal zapłaciłam..

Ale za te zmiany to uwielbiam ogród. Bo jak sobei kuchnie w domu albo kanapy kupisz to wielkiego manewru nie ma, co najwyżej kolorami ścian można poszaleć. A w ogrodzie co chwilę można ciągle coś zmieniać.
Ania u Ciebie Rh będa miały super warunki na tej podniesionej rabacie. Po kilku latach będziemy u Ciebie robić zdjecia pod takimi olbrzymimi RH
Irenko fascynują mnie u ciebie wyciete koła pod dzrewami pod hosty. Zadam pytanie u ciebie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:27, 09 kwi 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
A ja takie drzewa szpalerowe pierwszy raz w Holandii właśnie zobaczyłam i przyznam, że zrobiły na mnie okropne wrażenie. Miałam tylko jedno skojarzenie - kto i po co ukrzyzował drzewa? Faktycznie lepiej wyglądają jak już liście mają, ale takie łyse, rozpięte na tych stelażach bardzo mnie przygnębiły. Ale co kto lubi. No i na tego typu zakupy to na pewno lepiej do Holandii przyjechać bo tu takie drzewa są bardzo popularne. Taki 2m platan formowany w szpaler w szkólce kosztuje ok.50 euro. Jak kupisz więcej to zazwyczaj dostajesz upust. To jednak nie 600 euro!!!! Podsyłam Ci link: https://www.bomenenzo.nl/bomen/Leibomen

Agatko ja nie będę krzyżować moich grabów przeciez juz kończy się Wielkanoc
Moje tylko będą strzyżone w geometryczne formy i będą sadzone co 4 m w przewy między gabiony. Zatem będzie widok z okna: gabion z brzozą, cisy z grabami i tak na przemian na 16 m
Chcę sobie ekran z roślin zrobić, bo mi sie za dwa -trzy lata w pobliżu obwodnica zrobi i potrzebuję osłony od szumu i może mi autobus pod domem puszczą.... Takie są plany.
Ogród Magdalenka 14:13, 09 kwi 2012

Do góry
Magda super biokominki są na
http://www.momastudio.pl/products/152
Ogród w Holandii 14:06, 09 kwi 2012

Do góry
Agata nie zachęcaj do pielgrzymowania bo się od nas nie opędzisz
Ptactwa zazdraszczam u mnie na prządku dziennym bażanty.....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:04, 09 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

To może faktycznie najlepszy sposób

Wróciłąm z ogrodui co zastałam, wszystkie hortensje, którymi ozdabiałam donice,,,,,,,,przemarzły, do wyrzucenia; bluszczyki pomarzły i stokrotki; na nowo kupowanie i dekorowanie; magnolie Susan i Gwiaździsta żyją, ale te pąki, które odkryły - przemarzły; zakwitną tylko częściow, o rany, same straty!!!

Ło matko....... szkoda....

Powtórzę ło matko......Dlaczego ich nie schowałaś na noc do garażu....zapowadali przymrozki!!!!!!!!!!
Ja wszystko tachałam do garażu....... i na co się dało zarzuciłam agro...... a i tak zapomniałam o piwonii drzewiastej.......i przemarzło wszystko co puściło pąki.....

Buty i torebka...... mmmmmmmm fajne

Jezus maria zapominialam o piwonii drzewiastej.... Nie idę nawet patrzyć.....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:00, 09 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
mój liściasty bonsai, kilka lat i nie wiem co to za drzewo

a tak dla odmiany strzelam butami, nie umiem w nich chodzić!!

Irenko poproszę częściej takie fotki bo mi już bukszpany uszami i oczami wychodzą
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:58, 09 kwi 2012

Do góry
Wczoraj wieczorem szukalam nowoczenych mebli technorattanowych. Chcialabym kupić zestaw do "jedzenia" czyli z wysokim stołem i jakiś maly zestaw na drugi taras do wypoczynku.
I powiem wam, że jestem zdruzgotana. Bo jak fajne to nie ma w moich kolorach a jak są to w straszliwych cenach....
Macie namiary na jakieś fajne strony z dobrą oferta bo od przeglądania allegor mi się wzrok pogorszył
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:55, 09 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Marzenko witam Cię, widzę że pogaduchy sobie urządzacie, a Ja obchód ogrodu z moim M zrobiłam bo wczoraj gości miałam, kawkę na mojej werandzie wypiliśmy i dalsze prace ogrodowe omówiliśmy

Dlatego złożyłam wniosek racjonalizatorski u Danusi aby życzenia przy okazji następnych świąt składać w oddzielnym watku. Co ja sie wczoraj nabiegałam aby cokolwiek poczytać a tam wszędzie pod powiadomieniami kolejne życzenia...
Fajnie z M kolejne zmiany omawiać. Mój chce aby było ładnie ale do roboty ostatni!!! No cóż skoro lubi gotować to ja muszę tyrać sama w ogrodzie z łopatą Z dwojga złego wybieram łopatę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:52, 09 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Oj dziewczyny ubawiło mnie to ,,jak się wyklujesz", dobre pasuje jak ulał do świąt!

Irenko Monika to bardzo trafnie ujęła. A ja jak to Ania ASC pisze w myślach mam tylko ogrodowisko...... I o tych grabach już myśle, ktore po świętach trzeba wsadzić do ziemi
Ogrodnik mimo woli 11:50, 09 kwi 2012

Do góry
U nas o 7:00 było minus 6!!!
Wieczorem biegałam z agrowłókniną okrywać donice i magnolie. Skandaliczny skandal!!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:46, 09 kwi 2012

Do góry
Oj coś mi się wydaje, że przy takiej iłości życzeń serwer na Boże Nraodzenie nie wytrzyma....
A może byśmy na wzór Danusi składali życzenia na oddzielnym wątku????
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:40, 09 kwi 2012

Do góry
Asik napisał(a)
Witaj Wieloszko w ten Dyngusowy poranek! Ja oblałam (delikatnie każdego domownika i gościa) i przybiegłam do Ogrodowiska. Podziwiam Twoje prace i jestem pod wrażeniem serbów. Można wiedzieć gdzie je zdobyłaś i w jakiej cenie?
Ja przymierzam się do zakupu pod Legnicą - 2m po 60zł przy większej ilości. Tylko nie widziałam ich, a twoje są piękne!

60 zl to świetna cena. Asik a odbiór własnym transportem? Tuje droższe widzialam po min 100-140 zł w tej wysokości.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:39, 09 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

I jeszcze na koniec ogrodowych poczynań Wielkiej soboty udało mi się jako tako obsadzić skrzyneczki:

Kawał pracy na ogrodzie zrobiony w realu jeszcze ciekawiej będzie się oglądać
Bardzo ładne dekoracje

Dekoracje śliczne. A ja wczoraj wieczorem biegałam z agrowłókniną i moje donice i magnolie okrywałam. Ale stokrotek nie okryłam i dzisiaj leżą, ciekawe czy się podniosą????
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:37, 09 kwi 2012

Do góry
Ojoj ale się tutaj działo. M sie nie dziwie, że się zdecydowal bo ta wizualizacji Sylwi byla znakomita. Gdyby nie pomoc z ogrodowiska mogłaby być mała sprzeczka przed świętami a tak git i gitara nasadzenia piękne, ogrod optyczne pomniejszony. Ale chłopaki sie napracowali, nie tylko ich karm ale i caly czas motywuj, bo to unikaty na skalę światową
U Madzi są zdjęcia donic, poszukaj dokladnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies