Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 11:55, 09 kwi 2012

Pola napisał(a)
Marzenko witam Cię, widzę że pogaduchy sobie urządzacie, a Ja obchód ogrodu z moim M zrobiłam bo wczoraj gości miałam, kawkę na mojej werandzie wypiliśmy i dalsze prace ogrodowe omówiliśmy

Dlatego złożyłam wniosek racjonalizatorski u Danusi aby życzenia przy okazji następnych świąt składać w oddzielnym watku. Co ja sie wczoraj nabiegałam aby cokolwiek poczytać a tam wszędzie pod powiadomieniami kolejne życzenia...
Fajnie z M kolejne zmiany omawiać. Mój chce aby było ładnie ale do roboty ostatni!!! No cóż skoro lubi gotować to ja muszę tyrać sama w ogrodzie z łopatą Z dwojga złego wybieram łopatę
Madzenka 11:58, 09 kwi 2012

Wczoraj wieczorem szukalam nowoczenych mebli technorattanowych. Chcialabym kupić zestaw do "jedzenia" czyli z wysokim stołem i jakiś maly zestaw na drugi taras do wypoczynku.
I powiem wam, że jestem zdruzgotana. Bo jak fajne to nie ma w moich kolorach a jak są to w straszliwych cenach....
Macie namiary na jakieś fajne strony z dobrą oferta bo od przeglądania allegor mi się wzrok pogorszył
Milka 12:13, 09 kwi 2012

Zachwycają mnie te graby będzie pięknie! musisz zmienić nazwę wątku, na ,,tu jest pięknie"
bociek 12:41, 09 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Wczoraj wieczorem szukalam nowoczenych mebli technorattanowych. Chcialabym kupić zestaw do "jedzenia" czyli z wysokim stołem i jakiś maly zestaw na drugi taras do wypoczynku.
I powiem wam, że jestem zdruzgotana. Bo jak fajne to nie ma w moich kolorach a jak są to w straszliwych cenach....
Macie namiary na jakieś fajne strony z dobrą oferta bo od przeglądania allegor mi się wzrok pogorszył

Marzenko, ja na razie odpuscilam, bo tez sie napalilam na technorattan jak szczerbaty na suchary. Ale, po pierwsze kolor, no wlasnie, ja potrzebuje rudy braz, a wiekszosc jest czarna, wiec odpada, po drugie ceny na plastic fantastic sa ponad moje mozliwosci na razie (nie mozna miec wszystkiego, chociaz chceeeeeeeeeeeeeeeeeeem - tu tupanie noga i wielki foch) a po trzecie boje sie, ze moje futro zrobi z nich sieczke pazurami, bo to w koncu takie fajne drapaki
Moze na jesieni, jak beda wyprzedaze?

A co do jednego watku z zyczeniami, jest na Pogaduszkach, a i tak wszyscy biegaja i robia to indywidualnie. No chyba, ze Danusia zarzadzi dyscypline
agata_chrosc... 12:53, 09 kwi 2012

A ja takie drzewa szpalerowe pierwszy raz w Holandii właśnie zobaczyłam i przyznam, że zrobiły na mnie okropne wrażenie. Miałam tylko jedno skojarzenie - kto i po co ukrzyzował drzewa? Faktycznie lepiej wyglądają jak już liście mają, ale takie łyse, rozpięte na tych stelażach bardzo mnie przygnębiły. Ale co kto lubi. No i na tego typu zakupy to na pewno lepiej do Holandii przyjechać bo tu takie drzewa są bardzo popularne. Taki 2m platan formowany w szpaler w szkólce kosztuje ok.50 euro. Jak kupisz więcej to zazwyczaj dostajesz upust. To jednak nie 600 euro!!!! Podsyłam Ci link: https://www.bomenenzo.nl/bomen/Leibomen
Mala_Mi 12:53, 09 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)

Oj dziewczyny ubawiło mnie to ,,jak się wyklujesz", dobre pasuje jak ulał do świąt!

Irenko Monika to bardzo trafnie ujęła. A ja jak to Ania ASC pisze w myślach mam tylko ogrodowisko...... I o tych grabach już myśle, ktore po świętach trzeba wsadzić do ziemi

Jak o mnie mowa to pocieszę Cię, ja myślę o sadzeniu moich rh...a nie tyle o sadzeniu co o robieniu podwyższonych rabat pod nie............ ależ mam sajgon w ogrodzie.......pół roku bedzie sie regenerował, a drugie pół bedę jeszcze robić te rabaty....... Wczoraj omawialismy zabiegi taktyczne co do ziemi na te rabaty (u mnie taka syfioza, że ziemi nie kupi na ciężarówki, bo albo piach, albo glina) i zabiegi taktyczne do moich kamyczków. Wszystko byłoby proste, gdyby ogrodu jeszcze nie byo, a tak każdy manewr to demolka...... Te moje pomysły mnie samą straszą...... Mam na siebie tylko jedno okreslenei -Stara-Głupia
Milka 12:58, 09 kwi 2012

Ania, no nie ty jedna!! Ja też robie rewolucje i zmieniam tyle rzeczy na raz, tak to jest po dołączeniu do Ogrodowiska

a to meble, które mnie się podobają, może i ty tu cos znajdziesz
http://www.internetowy-sklep-meblowy.pl/ogrodowe/zestawy/zestaw-brittany.html
Sebek 13:04, 09 kwi 2012

Co do mebli to dostałaś katalog Obi? Tam jest ich dużo, ale ceny niektóre są zabójcze

A co do życzeń - w sumie dobry pomysł - na razie klikam w tym dziale oznacz wątki jako przeczytane, bo pewnie z nowych rzeczy to tylko życzenia - Ty tez tak zrób
Madzenka 14:27, 09 kwi 2012

agata_chroscicka napisał(a)
A ja takie drzewa szpalerowe pierwszy raz w Holandii właśnie zobaczyłam i przyznam, że zrobiły na mnie okropne wrażenie. Miałam tylko jedno skojarzenie - kto i po co ukrzyzował drzewa? Faktycznie lepiej wyglądają jak już liście mają, ale takie łyse, rozpięte na tych stelażach bardzo mnie przygnębiły. Ale co kto lubi. No i na tego typu zakupy to na pewno lepiej do Holandii przyjechać bo tu takie drzewa są bardzo popularne. Taki 2m platan formowany w szpaler w szkólce kosztuje ok.50 euro. Jak kupisz więcej to zazwyczaj dostajesz upust. To jednak nie 600 euro!!!! Podsyłam Ci link: https://www.bomenenzo.nl/bomen/Leibomen

Agatko ja nie będę krzyżować moich grabów przeciez juz kończy się Wielkanoc
Moje tylko będą strzyżone w geometryczne formy i będą sadzone co 4 m w przewy między gabiony. Zatem będzie widok z okna: gabion z brzozą, cisy z grabami i tak na przemian na 16 m
Chcę sobie ekran z roślin zrobić, bo mi sie za dwa -trzy lata w pobliżu obwodnica zrobi i potrzebuję osłony od szumu i może mi autobus pod domem puszczą.... Takie są plany.
Madzenka 14:31, 09 kwi 2012

Ania i Irenko ja tak samo o osobie mówie stara i głupia. Co posadziłam to przy robieniu gabionów i ściany wodnej to zniszczone. Najbardziej mi żal pluskwicy, ktorą mi zadeptano. Nie wspomnę ile za ten oryginal zapłaciłam..

Ale za te zmiany to uwielbiam ogród. Bo jak sobei kuchnie w domu albo kanapy kupisz to wielkiego manewru nie ma, co najwyżej kolorami ścian można poszaleć. A w ogrodzie co chwilę można ciągle coś zmieniać.
Ania u Ciebie Rh będa miały super warunki na tej podniesionej rabacie. Po kilku latach będziemy u Ciebie robić zdjecia pod takimi olbrzymimi RH
Irenko fascynują mnie u ciebie wyciete koła pod dzrewami pod hosty. Zadam pytanie u ciebie