Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 12:39, 09 kwi 2012

Ale najciekawsza jest tutejsza czapla. Jak wiadomo, w Polsce gatunek ten za ludźmi nie przepada i rzadko udaje się czaplę zobaczyć w jakichś odludnych zakątkach nad wodą. Natomiast tutejsza czapla uznała widać, że jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma i spokojnie poluje na ryby w kanałach przy autostradach na przykład. U mnie w ogródku już dwa razy była, a u sąsiadów, którzy mają małe oczko wodne, jest stałym gościem. Ale przyznam, że czaplę leśną to widziałam pierwszy raz. Zamiast stać nad wodą, urządziła sobie spacerek po lesie. Oto czapla, która lubi leśne ostępy.

Milka 13:02, 09 kwi 2012

Urocza a i poprzednie ptactwo też one czują już wiosnę, gorzej z nami
Madzenka 14:06, 09 kwi 2012

Agata nie zachęcaj do pielgrzymowania bo się od nas nie opędzisz
Ptactwa zazdraszczam u mnie na prządku dziennym bażanty.....
agata_chrosc... 14:30, 09 kwi 2012

Ptactwo to już wiosenne całkiem. Tylko patrzeć jak znowu młode, głupie kosy będą mi do domu wlatywały przez taras.
Marzena - ja bym bardzo chciała się nie móc opędzić, ale wiadomo jak to jest - żeby się zebrać, pojechać, dojechać - to trochę czasu i mobilizacji trzeba. ALe trwam w nadziei, że w końcu przyjedziecie
Madzenka 14:43, 09 kwi 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Ptactwo to już wiosenne całkiem. Tylko patrzeć jak znowu młode, głupie kosy będą mi do domu wlatywały przez taras.
Marzena - ja bym bardzo chciała się nie móc opędzić, ale wiadomo jak to jest - żeby się zebrać, pojechać, dojechać - to trochę czasu i mobilizacji trzeba. ALe trwam w nadziei, że w końcu przyjedziecie

Agatko ja akurat podrożnik jestem a w Holandii jeszcze nie byłam, może M na Amsterdam namówie a już na pewno na Keukenhoff, bo juz mi w tym roku proponował, ale przez to zakładanie ogrodu zarobiona jestem + matura córki to odpuściłam...
A moze Danusie namówimy na ogranizacje wycieczki po holenderskich ogrodach ?
agata_chrosc... 15:52, 09 kwi 2012

Super pomysł! Na dodatek w tym roku jest wielka wystawa ogrodnicza, która odbywa się tylko raz na 10 lat! Będzie trwała do jesieni (chyba do października) i jest niedaleko Teściów Moniki. To może jak córka już tę maturę zda, to dasz się namówić. Żeby mnie tak M wyjazdy proponował!
A i ogrodów do oglądania jest tu dostatek. Keukenhof jeszcze przemyśl, bo w tym roku tematem jest Polska to chyba warto zobaczyć? Ja się wybieram tak ok. 20 kwietnia bo wtedy powinno być najwięcej kwitnących odmian.
Madzenka 17:01, 09 kwi 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Super pomysł! Na dodatek w tym roku jest wielka wystawa ogrodnicza, która odbywa się tylko raz na 10 lat! Będzie trwała do jesieni (chyba do października) i jest niedaleko Teściów Moniki. To może jak córka już tę maturę zda, to dasz się namówić. Żeby mnie tak M wyjazdy proponował!
A i ogrodów do oglądania jest tu dostatek. Keukenhof jeszcze przemyśl, bo w tym roku tematem jest Polska to chyba warto zobaczyć? Ja się wybieram tak ok. 20 kwietnia bo wtedy powinno być najwięcej kwitnących odmian.

Agatko ale Monika się dopiero będzie wykluwać więc możemy w tym roku nie zdążyć
kwiatholandii 17:21, 09 kwi 2012

Na tą wystawę to pewnie pojadę jakoś pod koniec sierpnia jak będę w Holandii. Możemy się więc jakoś spotkać Jak się nie mylę to jest ona blisko Venlo.
Joanka 17:43, 09 kwi 2012

Cóż za urocze ptactwo....
agata_chrosc... 18:09, 09 kwi 2012

Marzena, Monika - tak, właśnie blisko Venlo. Byłoby super! Dla mnie sierpień też jest bardzo ok. Mam nadzieję, że uda nam się spotkać
Joanko - prawda, że urocze? Jeszcze mam kilka gatunków do obfotografowania.