Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 14:33, 09 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Ania, no nie ty jedna!! Ja też robie rewolucje i zmieniam tyle rzeczy na raz, tak to jest po dołączeniu do Ogrodowiska

a to meble, które mnie się podobają, może i ty tu cos znajdziesz
http://www.internetowy-sklep-meblowy.pl/ogrodowe/zestawy/zestaw-brittany.html

Irenko ja szukam szarych, ale te co mnie powaliły wyglądem ( i w dobrej cenie) już nie ma szarych są tylko czarne
I ja musze mieć takie geometryczne bo mnie znow Justynka obsztorcuje, że do mojego stylu domu nie pasuje
Madzenka 14:37, 09 kwi 2012

bociek napisał(a)

Wczoraj wieczorem szukalam nowoczenych mebli technorattanowych. Chcialabym kupić zestaw do "jedzenia" czyli z wysokim stołem i jakiś maly zestaw na drugi taras do wypoczynku.
I powiem wam, że jestem zdruzgotana. Bo jak fajne to nie ma w moich kolorach a jak są to w straszliwych cenach....
Macie namiary na jakieś fajne strony z dobrą oferta bo od przeglądania allegor mi się wzrok pogorszył

Marzenko, ja na razie odpuscilam, bo tez sie napalilam na technorattan jak szczerbaty na suchary. Ale, po pierwsze kolor, no wlasnie, ja potrzebuje rudy braz, a wiekszosc jest czarna, wiec odpada, po drugie ceny na plastic fantastic sa ponad moje mozliwosci na razie (nie mozna miec wszystkiego, chociaz chceeeeeeeeeeeeeeeeeeem - tu tupanie noga i wielki foch) a po trzecie boje sie, ze moje futro zrobi z nich sieczke pazurami, bo to w koncu takie fajne drapaki
Moze na jesieni, jak beda wyprzedaze?

A co do jednego watku z zyczeniami, jest na Pogaduszkach, a i tak wszyscy biegaja i robia to indywidualnie. No chyba, ze Danusia zarzadzi dyscypline

Boćku podaj mi na prive do jakiej ceny moźesz kupic. Widziałam kilka fajnych kompletów w necie w kolorze brązowym. Napisz w jakim stylu szukasz? Podeśle ci lonki, zawsze możesz sobie na allegro obserować ceny. Jesienia na pewno w sklepach będą w dobrych cenach ale w necie niekoniecznie. Tańsze bywają raczej te najdroższe zestawy poza mim zasiegiem finansowym np. Z 10 tys na 7 ... Ale jak coś kosztuje 1000 zł to już niekoniecznie obniżą.
Madzenka 14:39, 09 kwi 2012

Sebek napisał(a)
Co do mebli to dostałaś katalog Obi? Tam jest ich dużo, ale ceny niektóre są zabójcze

A co do życzeń - w sumie dobry pomysł - na razie klikam w tym dziale oznacz wątki jako przeczytane, bo pewnie z nowych rzeczy to tylko życzenia - Ty tez tak zrób

Sebku widziałam tylko chciałabym trochę niestandardowy zestaw wypoczynkowy kupić a w OBI takich nie ma. Poza tym muszę obejrzeć z jakiego materialu wykonane, bo czasami nawet w obi jest przepaść jakościowa pomiędzy różnymi zestawami. Podjadę zobaczyć bo sie sezon zaczyna pewnie coś nowego sie pojawi.
Juzia 15:01, 09 kwi 2012

No z jakością trzeba uważać... Ja kupiłam komplet mebli w tamtym roku w tesco...za niecały 1000zł.
Po większym deszczu rdzawa woda wypływała z nóżek, a i zakończenia splotów nienajlepiej zrobione.
Takie meble mogą zimą stać pod chmurką, a ja swoje musiałam schować

Sąsiedzi mają szare do obiadu...w sensie stół i cztery fotele. Kupione chyba właśnie w obi....lepsza jakość i nie były mocno drogie.
Madzenka 15:39, 09 kwi 2012

Juzia_G napisał(a)
No z jakością trzeba uważać... Ja kupiłam komplet mebli w tamtym roku w tesco...za niecały 1000zł.
Po większym deszczu rdzawa woda wypływała z nóżek, a i zakończenia splotów nienajlepiej zrobione.
Takie meble mogą zimą stać pod chmurką, a ja swoje musiałam schować

Sąsiedzi mają szare do obiadu...w sensie stół i cztery fotele. Kupione chyba właśnie w obi....lepsza jakość i nie były mocno drogie.

Właśnie o tym mówie. Już jedne meble wygladającena solidne w firmie na J kupiłam i mi sie po zimie szczebelki wyłamują. Niezawodne były meble ogrodowe z IKEA, stały zima na tarasie i tylko je olejowałam wiosną.
Pola 15:47, 09 kwi 2012

O mebelki wybieracie, fajnie. Godzine mnie nie było a tu tyle stronek
Złożyłam zamówienie w sklepach internetowych żurawki, trawki, konwalnik, goździki, dzwoneczki hihih
na dziś wystarczy wydawania forsy
Madzenka 16:40, 09 kwi 2012

Ponieważ zrobiła się piękna pogoda to kilka fotek świątecznych kwiatków
Nie mogłam sobie odmówić zapachu hiacyntów

i oczywiście hortensji

I rododendron postanowił w pełni rozkwitnąc na święta

i wiosenne kwiatki przed domem
Madzenka 16:42, 09 kwi 2012

A ponieważ mało ptaszków do mnie przylatuje zwabiłam sztuczne
Sebek 16:42, 09 kwi 2012

Cudne te kompozycje
kwiatholandii 16:56, 09 kwi 2012

agata_chroscicka napisał(a)
A ja takie drzewa szpalerowe pierwszy raz w Holandii właśnie zobaczyłam i przyznam, że zrobiły na mnie okropne wrażenie. Miałam tylko jedno skojarzenie - kto i po co ukrzyzował drzewa? Faktycznie lepiej wyglądają jak już liście mają, ale takie łyse, rozpięte na tych stelażach bardzo mnie przygnębiły. Ale co kto lubi. No i na tego typu zakupy to na pewno lepiej do Holandii przyjechać bo tu takie drzewa są bardzo popularne. Taki 2m platan formowany w szpaler w szkólce kosztuje ok.50 euro. Jak kupisz więcej to zazwyczaj dostajesz upust. To jednak nie 600 euro!!!! Podsyłam Ci link: https://www.bomenenzo.nl/bomen/Leibomen

Rzeczywiście bardzo tanie. W ofercie, którą widział mój M. ceny również zaczynały się od 50 Euro, tylko, że im miały grubszy pień i były wyższe takie 3-4 metry i rozpościerały się na kilku poziomach, kosztowały niestety od 450 Euro w zwyż Te za 50 Euro niestety nie sa takie piękne jak na zdjęciach. To małe drzewko z odnogami po 30 cm w bok. Ja kierowałam się wielkościami, któr robią szybki efekt. Widziałam, że Marzenka u siebie nie ma maluszków, tylko te na szpalery już są okazami