Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Grembosiowo 15:47, 16 gru 2014

Do góry
Ładnie wyglądaja te krzesełka pomalowane na szary, niezwykle eleganckie zestawienie stworzyłaś... Wianek na bramce i przy wejściu też - piekny, bardzo naturalny - w ogóle masz strasznie żurnalowo
Ogród w budowie - nieustającej 12:55, 16 gru 2014

Do góry
Piękne różyczkowe bombeczki! Może zwierzęta czują nadchodzące zimno i najadają się póki można?

Czekam na Twój wianek drzwiowy.
Pszczelarnia 10:55, 16 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Te pierniki miały znajdować się na podkładzie bukowym - ale nie wyglądało to dobrze. Na razie przymiarki do derenia - weny na wianek brak. Może dojdzie koronka bawełniana?

Ale wzorem ogrodowiskowym powiesiłam serca na magnolii w tarasie - poruszane wiatrem wydają dźwięczny dźwięk.

Uniwersalny spinacz; raz wiszą rękawiczki, raz zawiadomienie z poczty, czasami jakiś obrazek:

I ponownie serca, tym razem szklane miodowe:

Ładne dekoracje, nie jest źle jak piszesz, czasami mniej znaczy lepiej a do pierniczków dodalabym trochę zielonego i biało złotą wstązkę świateczną kiedy Ty masz na to wszystko czas, kopanie, pielenie, ozdoby...pozdrówka
Ogród w budowie - nieustającej 10:51, 16 gru 2014

Do góry
Ewa, stawiam dolary przeciwko orzechom, że ptaki zdziobią katarzynki jeszcze szybciej niż jabłka. Więc wianek z tymi pierniczkami tylko do środka.
Gwiazdki anyżkowe pewnie zostawią, chociaż kto je tam wie.
W tym roku ptaszyska idą na łatwiznę. Zeżarły mi wszystkie owocki ognika, na całym krzaku i nie mam nawet jednej małej kiści do ozdoby.
"Ukrytym ognikożercom mówimy stanowcze NIE". A jest ciepło i wbród innego pożywienia. Caly taras miały i jeszcze mają w winogronach. Ognik znikał jak były śniegi i duży mróz, w tym roku takich zjawisk pogodowych nie odnotowano.
Wspomnienie ognika:

Lawendowy zawrót głowy 10:16, 16 gru 2014

Do góry
Kachani historia sie powtarza zas mnie imprezacominęła pierwszy raz na tarasie, teraz na balkonie flaszki sie walaja i jakas naleweczka hihi dobra juz sprzatam miło, ze wpadliscie

Kable juz pisze. Przed domem wianek , kulki kabelki na baterie zewnetrzne lampki i tyle tajemnicy.

Moje patyki sa podłączone do gnizdka zewnetrznego stoi donica przy gniazdku.

A gora , wczoraj moj chłopina przewiercił sie z jednego z pokoji na zewnatrz i zrobił deugie gnizdko zewnetrzne tym razem na balkonie. Lampki maja 9 metrów miały byc na strzeche na balkon troche sa za długie dlatego taka dyskoteka wyszła hihi. Lamki sa ledowe , białe , zimne efekt takiego mroznego szronu nie wiem skad na fotach ten niebieski .

Bede wieczorkiem dzis mam planowany wyjazd. Miłego dzionka buziolki
Kondziowy ogrod cz II 09:28, 16 gru 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Kondziu ,robi się dla siebie ,musowo zrobić wianek na furtkę i jakiś stroiczek na
stół choćby do ogrodu.
Dla tego nic nie robię i nic nie będę robił hi hi hi
Makowo na Kociewiu 09:18, 16 gru 2014

Do góry
wianek z 2013 roku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:12, 16 gru 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Gabi - widziałem u Ciebie na blogu, że też już działasz świątecznie Mimo wszystko lubię tą świąteczną bieganinę, choć zakupy robię wieczorem, bo kolejki są gigantyczne... Z drugiej strony nie narzekam, bo Silesia CC to mój sklep osiedlowy Jak to ładnie nazwała Ela Gierczusia

Sebuś, działam, ale tylko troszkę
Ja też lubię tą bieganinę, pod warunkiem, że mam "czystą głowę" i mogę skupić się na tym jedynie. A w tym roku coś mnie co chwilę rozprasza.
Twój wianek grabowy to mój hit!
Jest piękny i myślę, że spokojnie może być całoroczny.
Kondziowy ogrod cz II 08:02, 16 gru 2014

Do góry
Kondziu ,robi się dla siebie ,musowo zrobić wianek na furtkę i jakiś stroiczek na
stół choćby do ogrodu.
Ogród w budowie - nieustającej 23:56, 15 gru 2014

Do góry
Ja miałam tę viburnum tinus - tak na próbę raz. Ostatni raz.

Gabrysiu, a takie katarzynki na wianek? Gwiazdki anyżowe i coś tam? Jabłka i cytrusy ptaki mi zdziobały na amen.
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 22:36, 15 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Wianek z czapeczek żołędzi i sznurka.

Przepiękny wianek , taki elegancki i ze smakiem. Z czego jest zrobiona podstawa wianka z wikliny czy styropianu? Pytam bo te czapeczki tak ładnie rowniutko leżą.
Pszczelarnia 22:10, 15 gru 2014

Do góry
piękny ten wianek z derenia...i podzielam zdanie Marty....delikatne dekoracje, coby go całego nie zakryć

pozdrawiam Pszczółko
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:05, 15 gru 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Wianek z jodły kaukaskiej, zdjęcia nie oddadzą jego uroku

Ale cudne wianki i dekoracje aż śniegu by się chciało na święta
Pszczelarnia 21:58, 15 gru 2014

Do góry
Ewo - ja do Twojego wianka bym dodała len... takie niby-kwiatuchy ugniecione ze skrawków lnu... Robiłam takie na kiermasz szkolny... ale fotki nie mam... Ty jednak masz wyobraźnię, więc może mnie "odczytasz" Pomiędzy len przytulić pierniczki...

edit: ale nie na całym wianku, żeby go nie przykryć, bo ma piękny splot Może 3 małe pierniczki w lnie... tylko w dolnej lewej lub prawej części wianka...

Wybacz, że się tak rozpisałam, ale aż mnie naszła ochota na taki wianek dla siebie, kiedy pokazałaś swoje materiały
Pszczelarnia 21:50, 15 gru 2014

Do góry
Te pierniki miały znajdować się na podkładzie bukowym - ale nie wyglądało to dobrze. Na razie przymiarki do derenia - weny na wianek brak. Może dojdzie koronka bawełniana?

Ale wzorem ogrodowiskowym powiesiłam serca na magnolii w tarasie - poruszane wiatrem wydają dźwięczny dźwięk.

Uniwersalny spinacz; raz wiszą rękawiczki, raz zawiadomienie z poczty, czasami jakiś obrazek:

I ponownie serca, tym razem szklane miodowe:

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:47, 15 gru 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Wianek z zeszłego roku bardzo pomysłowy ale roboty bylo trochę z tymi czapeczkami, żeby to wszystko pomalować a bombki tegoroczne pokażesz coś kupiła?

Ania nie było roboty, bo to wszystko przyklejone i na koniec całość dopiero malowana, ja cierpliwa, ale chyba nie chciałoby mi się każdego łepka malować oddzielnie, a tak to łatwe
Bombki pokażę zaraz, tylko zdjęcia moje takie poglądowe, nie artystyczne, ale co tam
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 20:26, 15 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Wianek z czapeczek żołędzi i sznurka.

Ewa,bardzo fajny pomysł
Co z tym ogródeczkiem począć 19:46, 15 gru 2014

Do góry
Ewcia

Mam zaległości na forum, ale wpadłam na waciki.

Boskie!

W ubiegłym roku robiłam taki wacikowy wianek na styropianowym kółku. Ta sama technika. Waciki, szpilki i styropian. Ale Twoje kulki bardziej mi się podobają. Moja znajoma utrwaliła waciki mocząc wianek w roztopionym wosku. Tylko trzeba suszyć "do góry nogami".

Wiesz co... Ty tylko tak ściemniasz, że pomysłów nie masz, a tak naprawdę furorę zrobiłaś
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:44, 15 gru 2014

Do góry
Aniu... przesadzasz (czyli jesteś w swoim żywiole ) ze swoim brakiem umiejętności dekorowania - Twój wianek jest przeuroczy i wrzuciłam sobie go do worka z inspiracjami na przyszły rok - a nuż widelec na furtce wianek powieszę (bo na drzwiach nie dam się namówić )

Fakt może powinno być więcej o świątecznej dekoracji ogrodu niż domu, ale no cóż c'est la vie ... każdy na swój sposób próbuje zapełnić tę zimową lukę w ogrodzie. Ty masz rewelacyjne zdjęcia ze wszystkich pór roku od 5 lat, i świetne robisz porównania rabat (uwielbiam je oglądać i robię sobie notatki ) inni poddali się nastrojowi świąt i plotą .... wianki

Też zastanawiam się nad sensem podawania potraw wigilijnych - masz rację mają specyficzny smak i faktycznie my dorośli zjemy wszystko, ale moje dziecko tego wieczoru jest najnormalniej w świecie głodne
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:43, 15 gru 2014

Do góry
Justi - bo Ty masz talent do ozdób.... Twój wianek wielkanocny do dziś mam i już 3 święta przewisiał na "drzwiach"... sławny zając z jajami... muszę go wrzucić na wątek do Gierczusi.. tam są same jaja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies