Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:53, 10 wrz 2015

Do góry
eda napisał(a)

cudowny misz masz Widziałam w oknie kolekcje storczykową jak Ty kochana dajesz z nimi radę mój się pogniewał wystawia pąki i usycha coś źle robię a tak ładnie kwitł pozdrówka zostawiam

Być może ma za mokro, może stać w przeciągach.

Moje storczyki zostawione na pastwę losu, są beznadziejne.. ale zimą się za nie wezmę. Ale jak część padnie to nie rozpaczam, bo i tak się nie mieszczą na parapetach... i nie che mi się ich moczyć.. Mam jakiegoś lenia.

Zimowity w tym roku beznadziejne.. część nawet nie wyszła z ziemi... za sucho??

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:50, 10 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ee tam oj tak z Heidi będzie pasować

U mnie wszystkie róże takie baty wypuszczają. Ale muszę przyznać, że jak na razie to jest to jedna z fajniejszych róż.. może dlatego, że wystawę ma zachodnią, czyli słoneczko jej nie masakrowało.

Kwitnący dół, góra wystrzeliła i zawiązuje pąki.

Mój mały ogródek 13:45, 10 wrz 2015

Do góry
Tesska napisał(a)

Vanille fraise

kolor niesamowity...aż tak się wybarwia?? ciekawe,co moje pokażą??
Mój ogród - trudne początki - Paula 13:43, 10 wrz 2015

Do góry

W 2015 nasz plac wyglądał tragicznie :

Ale ostro wzięłam się za robotę, rozplanowaliśmy plac który w chwili obecnej można podzielić na 5 części :

Przestawiliśmy ogrodzenie, zaczęłam dbać o tuje które bardzo zmarniały, posprzątaliśmy rozplanowałam rabaty i zaczęłam działać szkielet rabat i główne nasadzenia wyglądają tak:

Mój ogród - trudne początki - Paula 13:42, 10 wrz 2015

Do góry
Witam
Na ogrodowisku bywam odkąd zaczęłam rozmyślać co zrobić z naszym placem 60m x okolo 26 - 16m szeroki warzywnik , szukałam inspiracji jakiegoś stylu który mi się spodoba a w tym roku zaczęłam działać
Wprowadziłam się do męża w 2012, mieszkamy na jurze krakowsko-częstochowskiej na dodatek na terenie byłej huty szkła na początku tak wyglądał nasz plac:

W 2013 roku posadziliśmy tuje i przenieśliśmy warzywnik, zaszłam w ciąże niestety miałam zagrożoną ciąże więc ogród poszedł w zapomnienie:

W 2014 roku zaczęliśmy budowę domu, synuś dawał popalić do tego problemy zdrowotne po ciąży więc dalej nic nie dałam rady zmienić:

Kwitnące skarpy 13:37, 10 wrz 2015

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:20, 10 wrz 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
wedle życzenia proszę i słoiczki

Hahaa a to dobre
Dwa ogrody 13:18, 10 wrz 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Małgosiu, Aniu M, Iwonko, buziaki za zaglądanie i powojnik

Mariolko a co to za powojnik? Ja właśnie u siebie wstawiłam zdjęcie tej roślinki z prośbą o rozszyfrowanie jej- dostałam od sąsiadki i nie wiem co to jest. Czytam że kolejne różyczki zakupiłaś- super. Buziaki
Ranczo Edy 13:16, 10 wrz 2015

Do góry
Irenko wieczorkiem wąchaj tytoń i dziwaczki

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 13:10, 10 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, będziesz w sobotę na targach w Starym Polu?
Nie mogę znaleźć nigdzie informacji o targach.

Prosze Iwonko
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:07, 10 wrz 2015

Do góry

Ja z małym pytankiem Co ile cm sadziliście Smaragdy? I jaką szer. ma rabata od płotu licząc?

Pozdrwiam

Ja i mój ogródek, a może ogród 12:57, 10 wrz 2015

Do góry
wedle życzenia proszę i słoiczki
Jestem NOWY - a to mój ogród - totalny laik 12:51, 10 wrz 2015

Do góry
Kochani słuchajcie,
Ostatnio sadziłem tuje 8 sztuk i chyba jedna coś się nie przyjęła. Możecie zerknąć na zdjęcie i podradzić co sie z nią stało i co zrobić?

pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:18, 10 wrz 2015

Do góry
kreska napisał(a)

Gosiu, ja tu u ciebie nieśmiało się spytam , co to za jarzmianka? Mam u siebie Princesse Sturdza, ale tylko 1 szt., a chyba to zestawieni u siebie powtórzę. Dzięki

to JARZMIANKA (Astrantia) pink prade
Ogród Mirelli 12:14, 10 wrz 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Aśka dziękuję bardzo

Wrzosy piękne, bardzo dorodne

Ja dopiero teraz zobaczyłam,cudne po prostu to twoje wrzosowisko będzie wymiatać
Ogród Mirelli 12:11, 10 wrz 2015

Do góry

razem szał!!!!
pomysł na zagospodarowanie przedogródka 12:10, 10 wrz 2015

Do góry

Witam! Przymierzam się do zagospodarowania ogrodu, w pierwszej kolejności przedogródka i zupełnie nie mam pomysłu. Poniżej zdjęcie przedogródka. Wzdłuż ogrodzenia do furtki po lewej stronie chciałabym jakieś niskie nasadzenia ponieważ mamy ograniczoną widoczność podczas wyjeżdzania z nieruchomości - może jakieś kule? zupełnie nie wiem co posadzić pomiędzy ścieżką prowadzącą do domu a podjazdem. ta część ogrodu usytuowana jest od strony południowej domu. Dom posiadam parterowy jednorodzinny o prostej bryle. Czekam na państwa sugestie.

Dodam jeszcze, że podjazd prowadzi do budynku garażowego znajdującego się w odległości 20 m za domem. Nasadzenie w lewym górnym narożniku to świerk srebrzysty. Odległość od bramy do domu ok 20 m.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:09, 10 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
zostawię kilka przedulewnych fot

gapię się ciągle na tego barona
Dwa ogrody 11:51, 10 wrz 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Małgosiu, Aniu M, Iwonko, buziaki za zaglądanie i powojnik

Vivo, już włączam telewizornię, biegnę oglądać Twój cudny ogród, a tymczasem Eden dla Ciebie

Ewo ewsyg, o jeżówkach później, tymczasem hortki w nowym

Mariola, ten powojnik z drugiego zdjecia oglądałysmy z dziewczynami na wystawie Zielen to życie w miniona sobote, zauroczył i mnie i Bogdzie, szczególnie pięknie wygląda na dużej przestrzeni....ale niestety nie był do kupienia

Twoje horetki sliczne , moje słabowite.....

Ja też wczoraj zebrałam nasionka ożanki z tych sadzonek od ciebie, daj znać wisną kiedy trzeba je sadzic, bo ja we własnym rozmnażaniu roslin jestem noga....

Imprezy w Kutnie żal i rozmachu z poprzednich wystaw też, była moja kuzynka (Ela - poznałas ją u Krysi) - była pierwszy raz i była rozczarowana.......a ja jej tyle dobrego o wcześniejszych edycjach naopopwiadałam...
Buziam!
Mój mały ogródek 11:48, 10 wrz 2015

Do góry
Witam serdecznie , codziennie zaglądam na wasze ogródki , mało czasu mam i nie umiem nadążyć
Sylwio chyba ciężko o nasionka bo u mnie zostaja same ogonki u bagiennego , dzisiaj zakwitł czerwony

moje wybarwione hortki

Phantom i Pinky

Vanille fraise

Limelight

i dopiero zakwitła ta NN może ktos zidentyfikuje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies