Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 10:40, 26 wrz 2015

Do góry
Mira104 napisał(a)

jakbym widziała moją Kinię

ogród bardzo ładny, rzeczywiście po lecie roślinki dostały w "kość" moja hortensja pomimo podlewania też nie wygląda najlepiej. Dziś w końcu troszkę krop

O a ja moją Fionę dalej .tez widzę lubi na komody i wszędzie włazić.Ciekawa rasa, prawda ??
To może jeszcze tak dalej syjamsko
Moja księżniczka

a tu dzremkę sobie ucięła, bo pogoda już dziś nie dla kotów
"W kolorze blue" 10:37, 26 wrz 2015

Do góry
Dzień dobry Poranek jesienny..
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:30, 26 wrz 2015

Do góry
admete napisał(a)
Obcięłam lawendę (przecinając sobie przy okazji dłoń )
i odkryłam trawki które pod nią były ukryte - wszystkie wykorzystałam do podziału na czerwoną i pomarańczową
pod każdą bordową żurawką mam niespodziankę w postaci norki wykopanej przez nornicę, pełno kopczyków powywalanej ziemi wymieszanej ze żwirem grrrrrrrrrrr.
Dopadły mi też liriope które mają w korzonkach malutkie cebulki - chyba je wyżerają

Współczuję wypadku przy pracy i tych wstrętnych nornic ... brrr ... ale rabata i tak cudna ... co to za piękne róże przy lawendzie? I miscant?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:29, 26 wrz 2015

Do góry

Moja działka na Dębowym Lesie 10:25, 26 wrz 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

O witam cię w moich progach
Jak lubisz syjamy, to moja Fiona dla Ciebie

Uczy się chodzić po sąsiada płocie

jakbym widziała moją Kinię

ogród bardzo ładny, rzeczywiście po lecie roślinki dostały w "kość" moja hortensja pomimo podlewania też nie wygląda najlepiej. Dziś w końcu troszkę krop
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:24, 26 wrz 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Renia widzę, że ostro działasz ja też usiłuję, choć ten tydzień to głównie koszenie i sadzenie cebulowych i liliowców, w przyszłym tygodniu przyjdą brzózki od Komendówki to będę zakładać brzeziniak w łące kwietnej

Coś tam działam, ale w pojedynkę marnie idzie. Podczytuje u Ciebie... Fajnie będzie.

babka napisał(a)
Grzybobranie czas zacząć Spore miejsce przygotowałaś pod róże no ale róż też przecież będzie sporo Jaki kształt tej rabaty planujesz ?

Pojedyncze sztuki obfociłam, ale teraz mam dosłowny wysyp w trawniku.
Kształt rabaty - kiedyś wrzucałam szkic... Ciągle myślę, jak rozwiązać nierównośc terenu i chyba będę musiała dwa poziomy zrobić w pewnym miejscu.

margaretka3 napisał(a)
Teren nowy przygotowujesz, ale fajnie. Ja w tygodniu nic nie mogę ruszyć - zadania, zadania... Miałam nadzieję na jutro, a tu chyba się nie da...

Oj, nie da się. Leje jak z cebra....

Fotki z zeszłego tygodnia mam

Zielony Punkt - ogród Finki 10:24, 26 wrz 2015

Do góry
finka napisał(a)
i wrzesień 2015 ale dopiero początek

wspaniale !
pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:15, 26 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A w cieniu ładne

bardzo lubię tę rabatę
zdrówka dla wnusiów
Ogródek Iwony 10:09, 26 wrz 2015

Do góry
Michał, dzięki. Problemy ma czasami każdy. Będzie dobrze. Musi być
Ważniejsi są dobrzy ludzie, którzy nas otaczają. Wtedy jest łatwiej

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:09, 26 wrz 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ewuś,,Suuper trawki zakupiłaś.
Ja kilka już dostałam .ale z tych mniejszych.Czyli z trawkami i ja zaczynam
Hortensja dębolistna,ładnie się wybarwia.Kwitła ci już ??
Moja jeszcze nie

Trawki klimat tworzą niesamowity, warto je mieć.
Dębolistną lubię bardziej nawet za wybarwione jesienią liście niż kwiaty Kwitła już parę razy, ale w tym roku chyba ją źle przycięłam wiosną, a te co jednak miały szansę zakwitnąć to i tak szybko uschły.
Kwiaty ma białe przebarwiające się z czasem na różowo.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:07, 26 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Nie widziałam jej nigdy, ale w necie fajnie wygląda - zaciekawiłaś mnie

Ja ja widziłam w Zielonym Centrum. Mam jej zdjecie z tego miejsca. Kostrzewa Maire'a

Czy ktoś ma te kostrzewę na forum? Bo jestem ciekawa do jakich rozmiarów w ciagu 2 sezonow dorasta. Czy rzeczywiście szybko osiągnie 125 cm.... Podobno to jest najwieksza i najszybciej rosnąca kostrzewa. Chce ja posadzić jako skarpetę pod grabami na przedpłociu (tam jest zawsze susza od palacego słońca) . Dodatkowo myślę o niej na różance i obawiam się ze 5 szt to za dużo...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:03, 26 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

NN z jeżówkami

cudnie połączone
Moja działka na Dębowym Lesie 09:57, 26 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Pieknie!!! Czy Ty masz inną strefę czasowa? U mnie jesień już, a u Ciebie jakby pełne lato było

Innej to tak może nie ma.Ale na Lubelszczyźnie, zawsze latem jest gorąco, upalnie.W moich stronach deszczu mało .Roślinki jeszcze w miarę ładne.choć nie wszystkie.Te już nie pokazuje
Trójsklepka owłosiona- żabia lilia zaczyna u mnie kwitnąć
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:54, 26 wrz 2015

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:54, 26 wrz 2015

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:53, 26 wrz 2015

Do góry
Kasiu to część bo każdy jest posadzony osobno ,zdjęcia w trakcie sadzenia więc nie posprzątane
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 09:53, 26 wrz 2015

Do góry

Małymi kroczkami do celu... 09:51, 26 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
A oto efekt mojej wczorajszej pracy na deszczu jeszcze deren został mi do posadzenia, wysypac korę i gotowe No i może uda mi się jeszcze w tym roku dokupić 4 szmaragdy na tło i sezon 2015 został zakończony

Jak widać na zdjęciu, takie wiatry mamy prawie każdego dnia no cóż uroki mieszkania wysoko

Fakt, powiało U mnie wiatrów nie ma.
Dereń fany, ja juz go przycinam. bo za duży.Ale na nową działkę też do jeszcze posadzę
U mnie w nocy padało.Teraz tylko mokkro.Weekendowo i raczej domowo
ale obchód po działce juz zaliczony
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 09:48, 26 wrz 2015

Do góry
Deszczowo, jesienny poranek

Co i jak? Nowicjuszka 09:48, 26 wrz 2015

Do góry
Iwonka, co roku ( 2 rok jak tu mieszkam) kupuję 50 worków obornika bydlęcego. Robię zamówienie dla całej ulicy, dlatego mamy 60 l za 7 zł i już ustawia się kolejka sąsiadów do zamówienia na przyszły rok. Jednym słowem stałam się sąsiadką od obornika Moją ziemię najlepiej widać po skrzyniach 1-2 to ziemia + obornik, w 3 skrzyni zienia jaka jest u mnie normalnie. Skrzynie są duże 2,20 x 1,20 wys. ok 0,5 cm.
Ten kawałek pod trawnik był zakładany tak:
- piach płukany 4t do tego kupiłam ziemię - to wymieszane i koparką rozplantowane
- potem glebogryzarka
- czyszczenie, grabienie, poziomicą mąż równał teren, walcowanie
- potem poszła ziemia ogrodnicza + obornik

i tu zabrakło u mnie cierpliwości, bo od razu wysiałam trawę zamiast poczekać na chwasty

co do rabat to mają one 3 m szerokości i podsypałam je trocinami, ściółkuję wszystko obornikiem, a i tak nie rośnie zobacz na te zdjęcia traw te same trawy, z jednej partii, w tym samym dniu sadzone
1 posadzone - dmuchane chuchane, sadzone w piasek + obornik
2 posadziłam w piachu po prostu miałam o 3 szt za dużo

zwalam to tez na winę bardzo upalnego lata, wprawdzie podlewałam.
Chciałaby Ci jeszcze pokazać moją koncepcję ogrodu jeśli uważasz, że coś źle to wal, lepiej korygować na początku iż jak będzie za późno. Jedyny u mnie problem to brak planu na skarpę przy domu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies