Wspaniale ci kwitnie ta NN magnolia to na bank Satsfacton, cudowna, a 6-latka robi ogromne wrażenie; masz ich dużo, będziemy miały co rok coraz piękniej a Ty nie szalej, masz ogromny ogród, rób etapami i wybieraj mniej pracochłonne rośliny, ujednolicaj, bo z czasem sił tylko ubywa, buziaki
Dziękuję, Marto Staram się, by było dobrze, ale nie zawsze mi wychodzi.
Dla Ciebie jeszcze raz rabata ciemiernikowa. Lada chwila zakwitną tu kamasje. A później będą tu jeżówki, a w ich pleckach miskanty Gracimillusy.
Na ostatnim zdjęciu trawka od Marysi. Dzięki, Marysiu, cudownie rosną.
Magnolia wyszczuplała, a i kwiaty jakieś mniejsze. Cieszy, że jednak ma kwiaty choć widać pocałunki królowej śniegu, mrozu.
Za to moje ukochane tawuły wczesne tańczą taniec wiosenny,
Hmm, szacun dla Ciebie i syna, narobiliście się już na następne trzy lata.
zastanawiam się tylko jak czuje się Twój kręgosłup. Niech zgadnę, trochę boli?
Piękny migdałek, magnolia, tulipany i miejsce na kawkę))
Jaka to magnolia? Śliczna jest
O podsikiwaniu poczytałam. Nie mam psa, ale sunie i te nie podsikują, ale pies sąsiadki załatwił mi tuje za domem, jedną przesadziłam i uratowałam , a druga chyba wyleci, bo już okropnie wygląda. Na wsi najgorsze jest to, że jak jeden pies posika to za chwile przyleci następny i też posika
Ale i tak najgorsze szkody robią mi kocury przychodzące do kotek i znaczące wszystkie krzaczki
dziękuję
całe szczęście ,że syn pomógł ,bo bym się zajechała sama z tą ziemą
dziś niestety cały dzień w pracy spędziłam .....jutro ruszam w dalszy bój
bardzo dziękuję ....
...syn tylko mówi ,że po co to wszystko ,jak za rok znowu będę zmieniać ...
...ale pomimo gadania i narzekania -pomógł bardzo dużo
nie chowaj się za krzaczkem podglądaj ile tylko dusza zapragnie zapraszam
cieszę się jeszcze trochę pracy na ten sezon mam w planach
A już myślałam ze domu nie masz Wszyscy żyją (psiury?)?
Ustawienie tez mi nie gra, no nudne tylko problem polega na tym ze nie mam zielonego pojęcia jak to poustawiać.
Rozrysowałam na papierze milimetrowym ta rabatę. Trochę koślawo wyszła kula ale wymiary są ok.
To male kółko to jest pieniek magnolii a duże to mniej więcej taki zasięg ma korona (przyjmijmy ze jest okrągła ).
Białe hortki super tylko ja cały czas mam wątpliwości czy 3 pod magnolia się zmieszczą. Tzn. zmieścić to się pewnie zmieszczą ale nie będą dotykać bukszpanu?
Ale pieknie to żółte to magnolia bo w komórce oglądam I coś ślepa jestem
Ja stoję z robotą bo czekam na Toszke aż powie mi co mam zrobić moim choinom przy sadzeniu żeby barwy nabrały