Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:48, 18 wrz 2015

Do góry
I jedno z gorszych które już za mną, wyjęcie 4 rudbekii, które posadziliśmy w doniczkach bez dna

tak się cholery rozrosły

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:33, 18 wrz 2015

Do góry
Po prawej jest już evergold

i po drugiej stronie ścieżki

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:30, 18 wrz 2015

Do góry
Wczoraj w tym upale , skończyłam najczarnijeszą robotę na żółtej - kamień z serca mi spadł - dosłownie hahahahaha, ale mi ta robota gwoździem siedziała.
Czy będzie dobrze okaże się dopiero za rok

Mam zdjęcie na przed - za rok będzie po hahahahaha
i teraz będzie po, jak dosadzę jeszcze partię zebrinusów - jednego już podzieliłam i bardzo sie o niego martwię, mimo tego że ciahcnęłam jednego na trzy od razu wsadziłam i mocno podlałam, wczoraj jego liście widac że zaczęły usychać, mam nadzieję że system korzeniowy nie ucierpiał i za rok odbije.
Ale coś dziwnego jest na tej rabacie, wszystko inne rośnie jak szalone, najlepiej z rabat kolistych a z zebrinusów których maiłam tam 6 - został tylko jeden - teraz go podzieliłam i jak piszę strasznie to przeżył
no nic muszę czekać.......

przed

Ogród mały, ale pojemny;) 03:28, 18 wrz 2015

Do góry

Przemek taką spirale w takim połączeniu z berberysami i rozplenicą bym chciała u mnie w przedogródku identycznie jak u Ciebie.
Zastanawiam się tylko zanim rozplenica ruszy to czy coś wypełnia powierzchnię czy jest pusto?

Czy to są dwa rodzaje berberysów czy jakieś inne roślinki?
Ogród Nebel 03:10, 18 wrz 2015

Do góry
nebel napisał(a)
Nasze ogrody są coraz ładniejsze, ale również mamy z nimi coraz więcej problemów...
Czy ktoś może mi pomóc?

Od paru lat borykam się z takim problemem.

..ale nie dotyczy to takich roślin.

Co mam robić? Nie mam już ani sił, ani pomysłów. Zawiodły mnie wszystkie firmy ogrodnicze oferujące swoje usługi.
Pomóżcie w mi proszę - mój ogród 'umiera' na moich oczach

Witam. . Też szukam metody na tę zarazę. Dorosłe owady wcinają tak wiele roślin, że chyba nie sposób ich wszystkich usunąć z ogrodu. Poszukuję informacji co zjadają larwy. Na pewno żurawki i tiarelle, bo to mi skutecznie zniszczyły. Były też w cebulach begonii. Mała Mi pokazywała zniszczone przez larwy rozchodniki. Ciekawa jestem, co jeszcze?
W tym roku nie dokupiłam żadnej nowej żurawki i rozchodnika, a cebule begonii wyrzucę na koniec sezonu.
Pozdrawiam. Swoje pomidorki pewnie super smakują?
Tysiąc radości i utrapień 02:55, 18 wrz 2015

Do góry
Mam nadzieję, że jesień będzie długa i ciepła . I to, co niedawno zasiałam zdąży jeszcze dorosnąć

Mam jeszcze nieobfoconą rzodkiewkę i sałatę.
Tysiąc radości i utrapień 02:51, 18 wrz 2015

Do góry
Dla niektórych hitem numer 1 jest mięta ...

... a dla innych słoneczniki

Tysiąc radości i utrapień 02:47, 18 wrz 2015

Do góry
Wyjście do warzywnika jest nieważne, jeżeli się czegoś nie skubnie

Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 02:46, 18 wrz 2015

Do góry
mikami napisał(a)
Mam kawałek ziemi koło płotu sąsiada (siatka) i nie wiem co tam posadzić
Do południa jest tam słońce po południu cień szerokość jest niewielka to 45cm jak widzicie za płotem u sąsiada stoją śmietniki i zapach też nieciekawy
Jak sądzicie czy można tam posadzić jakieś róże lub coś innego co trochę pachnie a jeśli róże to jakie zależy mi też na tym by jak najdłużej to kwitło

Ja tu widzę oczami wyobraźni tylko bluszcz Ładnie by się piął po płocie i cały rok masz zasłonięty brzydki widok na śmietnik. Zapachu nie zniweluje, ale żadna roślina nie da efektu odświeżacza
Bluszcz by mógł się piąć i położyć na tych 45 cm. A jak byś chciała coś tam posadzić to płożące ścinasz i rośliny swobodnie rosną Może trawy Red Baron na tle zielonego ładnie by wyglądały, tylko, że masz już je w innym miejscu i nie wiem czy byś chciała powielać

Carex The Beatles też mam posadzone w tym roku i czekam na uzyskanie efektu jak u Gosi Malkul. Zobacz do niej wystawiła zdjęcia tej trawy w połączeniu z kulkami bukszpanowymi.
Tysiąc radości i utrapień 02:44, 18 wrz 2015

Do góry
Warzywnik też wchodzi w fazę jesienną. W słońcu wygląda pięknie pomimo podsychających liści i mało soczystej zieleni.

KAMILowe krok po kroku 02:32, 18 wrz 2015

Do góry
KAMILNOWICKI napisał(a)
Czemu odpuscic kamienie?

Zainspirowało mnie cuś takiego.

Witaj
Zielsko wyskubywać z tych kamieni to będzie ciężko. Zastanów się nad innym rozwiązaniem
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 02:18, 18 wrz 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Wierzba daje czadu

Koniecznie obetnij Hakuro, niech się zagęszcza i będzie piękna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 01:36, 18 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Gosiu znowu oglądam i szaleję za tą rabatą. Mam nadzieję, że moje The Beatles też będą takie dorodne i efektowne Twoje wyglądają jak uczesane.
Szkoda, że bukszpanów nie mam, ale nie mogę, psy podsikują i by były spalone
Podwórkowa rehabilitacja 01:22, 18 wrz 2015

Do góry
ryska napisał(a)

Mięta

I jeszcze jaki ruch przy tych kwiatach: pszczoły, muchy i różne owady

Zdjęcia z przyjemnością obejrzałam
Rozpoznawanie chorób i szkodników 00:28, 18 wrz 2015

Do góry
Mazan proszę o pomoc. Wydaje mi się, że to mączniak (na maciejkach).

I na ziemi, właściwie piasku...
Wykwitów na piasku było dużo i większość o powierzchni dłoni
Ziemię usunęłam 1-2 cm głębokości szpadlem. Później rośliny i ziemię-piasek opryskaliśmy Topsinem. Czy to wystarczy? Czy stosować jeszcze inny preparat?
Czy powinnam była przyciąć rośliny lub je wyrzucić?

Pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 00:18, 18 wrz 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

Abraham Darby ciagle kwitnie

Asiu, tak go wcześniej pięknie zaprezentowałaś,że od tygodnia też go mam
Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 00:14, 18 wrz 2015

Do góry
Przeżyłam szok, gdy zobaczyłam piasek w moim "kąciku kąpielowym".
Było tam mnóstwo białych plam, wielkich jak dłoń. Nie wiedziałam, że mączniak atakuje też piasek.
Czy ktoś z Was spotkał się z takim paskudztwem na ziemi lub piasku?
Akcja wyrzucania piasku i oprysk roślin trwały do zmierzchu. Gdy wracaliśmy do domu uświadomiłam sobie, że nie obejrzałam okienka, które ostatnio zamontowali nam w domku narzędziowym
Cóż, rośliny były ważniejsze, oby oprysk pomógł.
Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 00:08, 18 wrz 2015

Do góry
Moje nowe nabytki astry i maciejki całe są w białym nalocie - mączniak ostro je poraził.
Ta pogoda wykańcza mnie i moje rośliny
Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 00:05, 18 wrz 2015

Do góry
Nie wytrzymałam, tak dziś gorąco było, że musiałam pojechać na działkę. Po 17-stej dotarliśmy na działkę. Hortensja podwoiła swoją wielkość. Pięknie i obficie kwitnie ostróżka i... na tym koniec miłych niespodzianek.

Zielonym do góry... :) 00:03, 18 wrz 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)
Drugie podejście coś mi się fotki nie chcą wgrać (kurde może to jakiś znak)

się czepiają chłopa, murek jest? Jest. Czy przed szałowaniem dokładnie sprecyzowałaś jaki efekt powierzchni bocznej chcesz osiągnąć? Zaznaczyłaś, że ma być bez paneli? bo jak nie to zażaleń lepiej nie składać. Lepiej chwalić, żeby w przyszłości jeszcze coś chciał zrobić. A tak serio ja od pewnego czasu wolę zdecydowanie wziąć fachowca. A jak mąż ma fazę na zrobię sam, to mu tam jakoś tłumaczę, że szkoda jego cennego czasu, że lepiej go spędzić z dziećmi z żoną...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies