Trawnik zagłodzony i być może zgnił od nadmiaru wody. Nie ma siły rosnąć. Zaaplikuj nawóz do trawników. Tylko równomiernie, bo będą łaty/plamy. Albo spalony z kolei będzie. Trawnik łatwo można zniszczyć nieodpowiedzialnymi zabiegami niedoświadczonego ogrodnika, a naprawić potem długo trzeba czekać.
Typowe plamy spowodowane przez suczkę. Trawa wypalona w tych miejscach (stężenie moczu zbyt duże).
Co robić? wyprowadzać suczkę 3 razy w ciągu dnia i niech się załątwi na spacerze.
Problem tkwi w tym, że nie nawoziłeś równomiernie, tu gdzie żółto nie było nawozu, a tu gdzie mocno zielona tego nawozu jest nawet bym powiedziała za dużo. O krok od spalenia trawnika. No i jaka rada? wyłacznie taka, że musisz ale to musisz przystopować z tym nawożeniem i poćwiczyć sypanie. Jak mniemam sypałeś siewnikiem z wózka i stąd takie pasy. Dla mnie to masakra trawnika niestety z twojej winy. Dokładnie widać, gdzie ominięte. Zabierz kule srebrne z trawnika, zupełnie nie pasują
Kocięta biegają niemrawo i biją się w zabawie. Misia przyniosła myszkę im do zabawy.
Wchodzą do kuwety. Delikatnie i z obawą wychodzą na taras. Dzisiaj piły mleczko z miseczki.
Efekt wyszedł genialny, podsadziłam klony turzycą 'Frosted Curls' Pięknie pasuje do nietypowego pnia tych drzewek. Dołożyłam od siebie jeszcze gaurę A jesienią posadzę w tych turzycach jakieś cebulowe, ale jeszcze nie mam pojęcia co
To judaszowiec. Otula rzeźbę. Rzeźba dzieło Witka, a na drugą oś w poprzek stawu mam inną, ale w tym samym stylu i z tego samego materiału. Tylko postumentu brak, więc stoi oparta o ambrowca na razie i czeka... Postument trzeba wylać z betonu a nie ma czasu na to.