Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Basi 23:43, 09 cze 2023

Do góry
Wyszłam dzisiaj porobić fotki. Zepsuł mi się aparat więc zdjęcia robiłam telefonem.

Ogród z zegarem 23:42, 09 cze 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)
Widok z dalszej odległości

Aga, kiedy Tobie to wszystko tak porosło????
Cofnęłam się w obrazkach bo nie byłam pewna czy dobrze widziałam w telefonie czy miałam przewidzenia

Fajnie, że Ania Makao z witaminą D przypomniała, to jest ważne

Też mam uczulenie na słońce od kilku lat, nic fajnego, mocno ogranicza prace w ogrodzie

Ogród prawie wymarzony … 23:41, 09 cze 2023

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Piwonia piękna a w pokroju zupełnie przypomina moją różyczkę
Przedziwny Ogród 23:40, 09 cze 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
Halo, halo , Koleżanko Agatko, co tam u Ciebie?

Jestem, jestem

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:38, 09 cze 2023

Do góry
Przekopałam widłami

podgoliłam sosnę

zasypałam piaskiem, kwaśnym torfem, zakwaszaczem do gleby i przerobionym obornikiem z kurnika
i Emuś glebogryzarką uprawił i wymieszał to dobro

założyliśmy obrzeża z belek, posadziłam magnolię i rodki
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 23:34, 09 cze 2023

Do góry
Jeszcze ogólne widoki, czekam na kwitnienie kilku piwonii, nie na wszystkie się w tym roku doczekam.

Popatrzcie na to Arcydzięgiel litwor Nie chciały u mnie kiełkować nasiona z torebek, to kupiłam sobie sadzonkę i po czterech latach, taaadam .

No tak, widzę, że pierwsza kwitnąca u mnie róża 'Elizabeth Oberle' nie zaprezentowała się jakoś okazale. Dam jej jednak szansę, bo piękna jest

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:32, 09 cze 2023

Do góry
Cudnie śpiewa, ale jak się nazywa jeszcze nie wiem, kiedyś był u nas podobny Jer, ale nie wiem czy to też on bo mniejszy i szczuplejszy mi się wydaje.

były noce zimne i na galop nakrywaliśmy czym się dało, fasolniki wylądowały pod wiadrami, a na pomidory poszła folia budowlana

w zeszła sobotę powstały u nas dwie rabatki, każda inna metodą, zobaczymy jaki będzie skutek
Pierwsza na łączeniu dwóch innych w całość. Wytyczona, kant odcięty trawa zdjęta

kikut po kuli orzechowej wycięty, bluszcz się pięknie rozbujał na nim, ale korzenie mu zostawiłam w ziemi więc pewnie pójdzie jako okrywowy.
April podbija las... 23:21, 09 cze 2023

Do góry
April napisał(a)
Bodziszek Dark Eyes z Szałwią Caradonna

Bardzo mi się to zestawienie podoba Też sobie nowe bodziszki zamówiłam, na pohybel

Jola, jak u Ciebie szałwia rośnie w takim półcieniu??? Mam tez Caradonne od zeszłego roku w miejscu mniej słonecznym i nie mam jeszcze zdania.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 23:10, 09 cze 2023

Do góry
vita napisał(a)
Bywały lepsze lata dla piwonii
'Lois Kelsey' moja ulubiona piwonia

Zbliżenie na kwiat, atrakcyjne pylniki i ekspresyjne, trochę poszarpane płatki. I ta czysta biel.

Kiedyś bardzo szukałam piwonii o żółtych kwiatach, 'Golden Whel' kupiłam na jakiś targach.

Kwiat ciekawy, lekki, pomimo, że to piwonia o pełnych kwiatach.

Przecudne te piwonie, zwłaszcza ta biała. ta druga bardzo ciekawy ma kolor.
Mam też piwonię Do Tell, ale u mnie szybko blednie. Zmieniłam jej miejscówkę na bardziej zacienioną.Twoja ma ogrom kwiatów. Zobaczymy jak się będzie zachowywała. Czekam też na Ewelinkę.
Wiktorio cudne masz piwonie, jestem zachwycona.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 23:07, 09 cze 2023

Do góry
vita napisał(a)

Vita, podziwiam, są przepiękne.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:01, 09 cze 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu jak tu ładnie przed Twoim domkiem w stylu prowansalskim, wszystko w harmonii
Ogródkowe perypetie:) 23:00, 09 cze 2023

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:58, 09 cze 2023

Do góry
Makao napisał(a)

Nie rozwalaj mnie. No nie zakodowałam tej byliny. Dla mnie to nowość.

U siebie chyba najbardziej lubię tego najzwyklejszego bezodmianowego kuklika. Sadzony w dużych grupach prezentuje się uroczo. Pojedyncze egzeplarze potykane tu i ówdzie też dobrze wyglądają.

Wzgórze chaosu 22:53, 09 cze 2023

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ulala, Iwona, że też Ci ręka nie drgnęła . Super, Twoje wcześniejsze cięcia dowodzą, że warto ciąć. Pewnie i teraz rośliny się dostosują .
Ja mam taką dużą złotą tuję na froncie, obok derenia Compressa. I chyba też ją drastycznie przytnę bo mimo corocznego strzyżenia jest coraz większa.
Kasia nie drgnęła mi wcale. Mnie rozum odbiera jak mam piłę czy sekator w dłoni
Najpierw chciałam delikatnie, ale jak podeszłam i pomyślałam, że mam się z tym towarzystwem za jakiś czas znów bujać, to mam to gdzieś. Tniemy na maksa!

Moje straszydła w tle Mamy czerwiec a u mnie już Halloween

Do góry
Urszulla napisał(a)
Drastyczne cięcia odmładzają
Mam nadzieję Ula że odmładzają a nie dobijają Wycinałam dziś suche ze środka przyciętej koreanki. Przegięłam trochę, w wielu miejscach same badyle. No będzie eksperyment jak nic

Pamiętasz nasz szoping w Koniorze? Jestem zachwycona szałwią w kolorze pudrowego różu (dwie sadzonki na dole fotki, nad nimi jedna ciemno różowa). Przyjęły się i pięknie rozrosły. Kolor w stylu twojej Nautici, tylko z dużą domieszką bieli. Cudny.

Do góry
Magleska napisał(a)
Iwonka wpadam na żywo obejrzeć poszalałaś z tym cięciem ,ale jak dla mnie super
Madzia wybieramy się do siebie jak sójki za morze Konior chyba we wtorek lub środę. Dam znać.

Nie uwierzysz, ale mam żółty kolor w ogrodzie I to w dodatku liliowce.
Odwiedziła mnie wczoraj Kasia Niespodzianka i ten kącik wpadł jej w oko, nietypowy jak dla mnie

Do góry
April napisał(a)
Odważne zmiany, bardzo mi się podobają. Bardzo fajnie zarządzasz przestrzenią w ogrodzie.
A glediczja - ŁAŁ, kiedy moje takie urosną

Urosną, urosną April Choć mam magnolię Suzan, która z powodu brzóz sąsiada wcale nie przyrasta.
Pasuje mi tam taka mała, więc się cieszę.
Dobrze byłoby, gdyby glediczja przystopowała. Teraz jest idealna w proporcjach do reszty.

Do góry
Kordina napisał(a)
Iwonko, bardzo Ci dziękuję, że podzieliłaś się swoim doświadczeniem i za ciekawy artykuł ja mam żeleźniaka różowego z nasionek, ale przeczytałam, że w pierwszym roku, buduje a dopiero w następnym może kwitnąć. Będę ćwiczyła cierpliwość
Bożenko ja też jestem coraz bardziej cierpliwa, czasem warto poczekać. U mnie żeleźniaki dopiero w 3 roku pokazały swoją moc
Tak wyglądała dziś rabata z nimi. Trzeba dobrze przemyśleć miejscówkę, są ogromne.
Na mojej szczęśliwie się jeszcze mieszczą

Kordina napisał(a)
Takie zmiany, to ja lubię i będę pilnie obserwować z resztą i tak obserwuję Twój cudny ogród, zawsze cudny i przed zmianami i po
Z bardziej spektakularnych zmian mam jeszcze front do pokazania i coś zebrać się nie mogę, ciągle coś

Do góry
Martka napisał(a)
Bardzo dziękuję za zdjęcie bodziszka! Ależ szybko działasz Uroczo osnuwa żywopłot z cisów Zdecydowanie dam go na brzeg
Martka w szybkości działania daleko mi do Ciebie. Ostatnio moja głowa zadziwiająco dobrze radzi sobie z rozgrzebanymi rabatami Uciekam do tych ładniejszych a remont leży odłogiem.

Z grupy bodziszka sanguineum (czerwonego) piękny kolor ma Pink Pouffe, bardzo delikatny, pastelowy, pudrowy róż. Ma identyczne listki jak Max Frei. Niestety mam tylko dwie małe sadzonki i nie mogę znaleźć fotki.

Przy okazji poszukiwań znalazłam zdjęcia innego bodziszka, kantabryjskiego "Saint Ola". Jest wyższy, ale też bardzo delikatny w odbiorze. Kwitnie już od połowy maja.
Po nim do akcji wkroczą na tym kawałku rabaty gillenie, uwielbiam je. Niestety z 3 mam tylko dwie. Jedna wypadła tej zimy.

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Żelaźniak to bardzo chimeryczna bylina. czasem odmawia kwitnienia z niewiadomych przyczyn. Możesz otrąbić sukces, skoro zapowiada obfite kwitnienie.

Dobrze, że zdecydowałaś się na modernizację tej rabaty z iglakami. Twój ogród w ostatnich sezonach nabierał lekkości, zwiewności, a w tym miejscu było zbyt gęsto. Życzę powodzenia w wyprowadzeniu cyprysika na zgrabny stożek.
Haniu fotka żeleźniaka z dziś, trochę mnie przeraża ten urodzaj
Ciekawa jestem następnego roku.

Co do modernizacji, od kilku dni chodzi za mną pewna myśl dotycząca powiązanego świerka...
Aż się boję pisać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies