Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Kordina 22:47, 11 kwi 2023

Dziękuję za Waszą obecność w moim wątku
Doczekałam się też wiosny, wreszcie

śnieżnik, kwiatki wyglądają jak u cebulicy, tylko kolor delikatny różowy, bardzo je lubię:

pierwsze żonkile mix:

puszkinia:

Alija 22:56, 11 kwi 2023

Bożenko, wysiewy imponujące, wiosna śliczna, pisanki nieznaną techniką bardzo ciekawe (znasz może jej nazwę?),
no i ten zachód słońca, piękny (chyba wszystko zmieściłam w jednym zdaniu).
Pozdrawiam poświątecznie.
anpi 00:19, 12 kwi 2023

Wysiewy obiecujące!!!
Jaja w obu technikach cudne! Wiosna się pięknie rozkręca, nareszcie pogoda nam się poprawiła będzie coraz bardziej zielono i kolorowo!
Ewa777 09:25, 12 kwi 2023

Dołączam do zachwytów na Twoimi wysiewami. Robią ogromne wrażenie. Do tego jeszcze wyprowadzasz je na spacer. Jest co robić przy nich. Znajdujesz jeszcze czas na piękne prace. Cudne te decupagowe dekoracje i prezenty. Kacze jaja również cudne. Jesteś bardzo zdolna i pracowita
Śnieżniki też mi wpadły w oko
basia3012 23:25, 12 kwi 2023

Bożenko, ale jaja. Każde jest piękne, chociaż każde inne.
A pojemniczki prześliczne. Na pewno ucieszyły obdarowanych.
Gratuluję Bożenko talentu i zręcznych rączek.
vita 00:07, 13 kwi 2023

Jakie to inspirujące miejsce Podczytuję od początku wątku z zainteresowaniem. Tym bardziej, że poznaję okolice Elbląga od roku. Kadyny, Tolkmicko, Frombork, mieszkasz w cudownym miejscu.
Dwa lata temu jak częściowo zamarzła Zatoka Pucka obserwowałam na granicy zmarzliny ogromne ilości ptactwa. Kaczki czernice (mniej więcej kojarzę gatunek) budziły zachwyt. I te ogromne ilości łabędzi. Wyczytałam, że w maju nad półwyspem przelot mają rudziki, nie udało mi się jednak utrafić w ten czas.
Ale siatki ornitologiczne w okolicach Kuźnic widuję co roku. Z przyjemnością będę do Ciebie zaglądać ze względu na ciekawe opowieści o ptakach jak i też ze względu na to, co robisz w ogrodzie. Elbląg to cudowne miasto, żałuję bardzo, że pierwszy raz odwiedziłam je dopiero teraz.

Ja dzisiaj też wyprowadziłam na spacer swoje wysiewy
Agania 00:36, 13 kwi 2023

Kordina napisał(a)
A teraz cykl - Roboty własne
1- obelisk, najpierw przycięłam ok 2-metrowe listwy, potem oznaczyłam na czterech odległości i poprzycinałam mniejsze, poprzeczne. I na końcu malowanie lakierobejcą i wiercenie otworków pod wkręty

zwieńczone drewnianą toczoną nóżką meblową (kupioną, żeby nie było, że to ja )

Muszę odgapić u ciebie, bo super ci wyszły
April 11:35, 13 kwi 2023

Jaja świetne, podziwiam. Ja jestem za leniwa. Teraz.... bo kiedyś sporo dłubałam
Kordina 18:33, 13 kwi 2023

Alija napisał(a)
Bożenko, wysiewy imponujące, wiosna śliczna, pisanki nieznaną techniką bardzo ciekawe (znasz może jej nazwę?),
no i ten zachód słońca, piękny (chyba wszystko zmieściłam w jednym zdaniu).
Pozdrawiam poświątecznie.

Alicjo zmieściłaś jednowyrazowej nazwy techniki nie znam, ale opiszę Ci przy okazji na priv odpozdrawiam poświątecznie również

anpi napisał(a)
Wysiewy obiecujące!!!
Jaja w obu technikach cudne! Wiosna się pięknie rozkręca, nareszcie pogoda nam się poprawiła będzie coraz bardziej zielono i kolorowo!

Aniu dzięki, nasza cierpliwość (a może niecierpliwość?) w oczekiwaniu na wiosnę zostaje wreszcie wynagrodzona
Ewo, Basiu i Aprilku - za wszystko, co napisałyście bardzo dziękuję

Agatko - zgapiaj, będzie mi miło i koniecznie potem pokaż

Doczekałam się hiacyntów, uwielbiam

obok pierwiosnek ząbkowany Rubin Primula na tle lekarskiego

Kordina 18:40, 13 kwi 2023

vita napisał(a)
Jakie to inspirujące miejsce Podczytuję od początku wątku z zainteresowaniem. Tym bardziej, że poznaję okolice Elbląga od roku. Kadyny, Tolkmicko, Frombork, mieszkasz w cudownym miejscu (...) Elbląg to cudowne miasto, żałuję bardzo, że pierwszy raz odwiedziłam je dopiero teraz.
Ja dzisiaj też wyprowadziłam na spacer swoje wysiewy

Witka - dzięki za "inspirujące"
tak, doceniam miejsce w którym mieszkam, jak chcę w Bieszczady, wystarczy, że wyjadę kawałek za miasto na Wysoczyznę Elbląską i Bażantarnię (Natura 2000), jak chcę na Mazury, wystarczy, że kawałeczek na Drużno podjadę (Obszary Chronionego Krajobrazu), Rezerwat przyrody Buki Wysoczyzny Elbląskiej, Rezerwat Kadyński Las, Piuropusznikowy Jar itp, itd. rezerwat ptactwa też blisko w kilku miejscach, nad rzekę Elbląg wystarczy do połowy miasta podjechać, przecina miasto na pół.
Moje miasto też lubię, jest w nim dużo zieleni, parków, bardzo mało miejsc obskurnych jak w wielu miastach, nawet na peryferiach. Moja rodzina zachwycona była. Blisko Krynica Morska (tam rodzina), ujście Wisły w Mikoszewie - bardzo lubię to miejsce szczególnie przed sezonem turystycznym.
Chyba muszę przestać z tym reklamowaniem miejsca, bo jeszcze mogłabym długo Teraz mieszkam za miastem, ale blisko bardzo.
Orchidee też poczuły wiosnę i zostały nagrodzone wyjściem na spacer i kąpielą w deszczówce, taki wypas