Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:35, 16 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu deszczu się spodziewaj bo u mnie od wczoraj 50 litrów na metr spadło.
Poczynania na desce podziwiam bo ja to bym nigdy na to nie wlazł

Nostalgia nadal mnie zachwyca, ale ja jednak nie jestem podatny na róże, porwałem się na kilka i więcej do szczęści mi nie potrzebne, nawet oglądanie nie wzmaga we mnie chęci posiadania... co niestety wygląda całkiem odwrotnie w przypadku innych roślin

U mnie się zachmurzyło.. ale nie podlewa ... na wszelki wypadek co się dało to podwiązałam. Czyli niewiele, ale dobre i to..

Jesień już za pasem.. szkoda

Podwórkowa rehabilitacja 18:33, 16 sie 2015

Do góry
Jestem
Dziękuję, że zaglądaliście.
Pogodę miałam idealną, nie przekraczała 30 stopni.
Wokół hałasu, gwaru i miliona turystów znalazły się miejsca obfitujące w zachwycającą faunę i florę.
Dla Was krótka relacja
Ogródek nad jeziorem 18:31, 16 sie 2015

Do góry
Pojechałam dziś do Reni(rozark) odebrać róże, które kupiła mi u Choduna a przy okazji dostałam tyle dobra ogrodowego, że mi się buzia cieszy od ucha do ucha fotkę wkleiłam, ale jakość nie bardzo bo z telefonu, aparat został na działeczce... dostałam iryski, jeżówki, fiołeczki, naparstnice, miechunkę, hortensję pnącą na zdjęciu nie widać ile tego jest(dwie torby!) poupychałam na razie do doniczek, teraz będę rozmyślać gdzie co posadzić
Reniu dziękuję jeszcze raz i za róże i za dwie torby dobroci
Leśne Wzgórze 18:31, 16 sie 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
współczuję strat bo drzew bardzo szkoda ale na szczęście, że Wy i dom cały

Tak Olu to najważniejsze żeby tylko jeszcze było parę rąk do pomocy przy sprzątaniu to już bym wcale nie narzekała

choć krzywa, to była jedną z piękniejszych sosen...
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 18:28, 16 sie 2015

Do góry
L00zak napisał(a)

Typografia ogrodu 18:18, 16 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Proszę bardzo: potrzebna forma-najlepiesz stary szklany klosz lampy. Ewentualne duża żarówka (trzeba tylko sobie poradzic z jej otwarciem ale i to sie da), gładki wewnątrz globus (ale te cześć maja w środku łączenie i to jest problem), gladka piłka. Generalnie najlepszy klosz.

Potrzebne tez wypełnienie:gotowy beton, mieszany beton, stary klej do płytek.... Rozrabiamy, wlewany, czekamy i najlepsza cześć tłuczemy formę (niestety jest jednorazowa) i mamy kule

A to sa moje: najmniejsza z żarówki typu globe, najwieksza juz nie pamietam z czego ale na Ok 30 cm średnicy. Kiedyś zrobię tez moze taka wielka z wielkiej piłki ale to juz troche trudniejsze polecam

Teraz to ty mnie już całkiem z butów Asiu wyrwałaś Betoniarnie jakąś otwórz
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 18:17, 16 sie 2015

Do góry
Rzut oka na okolice tarasu

i na jednoroczne...

Moje małe królestwo 18:15, 16 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Ładna ta pęcherznica. A nie chcesz jej na wiosna przyciąć? Wyglądała by ładnie taka wyrównana
Coś takiego:

w tym ogródku mam kilka takich małych nieciekawych klombów i tak sobie myslę, ze wszystkie je zlikwiduje a w zamian zrobie sobie rabatę wzdłuż linii szmaragdów tylko nie wiem czy ta pęcherznica wytrzyma przesadzanie , przycięcie też by jej się przydało
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 18:12, 16 sie 2015

Do góry
A w moim własnym ogrodzie tymczasem dojrzewają powoli pomidory.
To cudo urzekło mnie smakiem, polecam
Spory pomidor pomarańczowy z wierzchu, zielony wewnątrz, cudownie słodki i aromatyczny, do zakochania
Nazywa się Malachitowa Szkatułka.
Od teraz mój ulubiony

Ogród z łezką II 18:00, 16 sie 2015

Do góry
Po tym zwariowanym dla róż sezonie stwierdzam, że najlepiej sobie z tropikami, suszą radzą u mnie Barkarole i Candelight!!! Jeszcze mam dwie różowe terminatorki, niestety bezimienne są.

Jeszcze jedną taką muszę dokupić, zwolni mi się miejsce, ta będzie. Tak obficie żadna róża mi nie kwitła w tym kołowatym roku...To zdjęcie z wczoraj

I mieczyk mi się ostał...dwa lata temu wszystkie cebulki rozdałam, ten przetrwał po cichutku dwie zimy i teraz kwitnie. Nawet mi się kolorystycznie z jeżówkami dopasował

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 17:56, 16 sie 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)
Aga, moją ulubioną sosnę złamał wiatr... wiem że i tobie wpadła w oko... była cudna bardzo gęsta i pewnie dlatego wiatr złamał ją na 2/3 wysokości...
to zdjęcie jest już wspomnieniem ...

A która się złamała?

Stawiam że ta wygięta
Ogród z łezką II 17:55, 16 sie 2015

Do góry
Moje małe królestwo 17:53, 16 sie 2015

Do góry
Ładna ta pęcherznica. A nie chcesz jej na wiosna przyciąć? Wyglądała by ładnie taka wyrównana
Coś takiego:
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 17:53, 16 sie 2015

Do góry
... i jeszcze jedna garść...

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 17:53, 16 sie 2015

Do góry
wakacji nad morzem zazdroszczę... ogród przetrwał twój wyjazd i jest w świetnej kondycji jak widać... perovskię i mikołajka w planach mam i ja, chociaż w troszkę innej kombinacji

liatrię też mam, ale białą... i chyba Twoja bardziej mi się na tę chwilę podoba...
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 17:52, 16 sie 2015

Do góry
Obiecane fotki, połączyłem rabatę jako iglakową, wiem, że nie każdemu to spasuje . Świrk Fat Albert, Sosna himslajska, Jodła koreańska silberlocke, Miskanty Gracillimus, Variegatus i na koniec najważniejsze Rh w liczbie 5 sztuk, na obwodzie Catawbiense Grandiflorum a w śodku trzy Cunningham's White.
Wsadziłem chyba najlepiej jak mogłem bo dziś polało sporo.
Chciałem z tego miejsca serdecznie podziękować Bogdzi za wszystkie wskazówki. Ziemia przekopana na 50 cm w dół, dołki jeszcze głebiej, wymieszana z torfem kwaśnym i ziemią do Rh oraz z własną, w sumie 14 worków 80 l weszło, ale na koniec jest fun

No i zgodnie z dalszymi zaleceniami w pierwszym roku dbamy o cieniowanie

Jak już zapewne zauważyliście u mnie wszystko po kątach prostych
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:49, 16 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Niestety to ja... ale to już moje czwarte 15 minut Dlatego zaczynam powoli jako tako panować nad bestyją. Ale i tak mnie poniewiera

I fotki o świcie

Ale ładne zdjęcia.
Ogród z łezką II 17:48, 16 sie 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Trawnik nam się w łatę zrobił, to zielone to miejsce, w którym wylewaliśmy resztkę wody z basenu

Teraz już koniec marudzenia, kwitnące należy pokazać

U mnie trawa wygląda niemal identycznie.
OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 17:47, 16 sie 2015

Do góry
omelka1 napisał(a)
I jeszcze raz przód

Ale ładne te trawki.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 17:46, 16 sie 2015

Do góry
Parę dni temu wróciłam z wycieczki po ogrodach północnej Anglii. Wróciłam zachwycona, pełna cudownych obrazów, wrażeń, spotkań i inspiracji...
To mała garść wspomnień.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies