Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 06:58, 16 sie 2015

Do góry
W cieniu - zacieniona 06:55, 16 sie 2015

Do góry
...i jeszcze takie tam...różne...
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 01:09, 16 sie 2015

Do góry
Hortensje Phantom i werbena mimo upału jakoś sie trzymały przy skromnym podlewaniu ale dzisiejszej burzy z mega wschodnim wiatrem nie podołały
część krzczków połamana, a werbena prawie leży na ziemi nadzieja w tym, że może się podniesie?

Nie mam fotek po katakliźmie - padało i zrobiło się już ciemno ale wcale nie mam ochoty na taką relację - płakać mi sie chce, jeszcze nie wiem jak z tego wyszły limki, bo było ciemno i nie mogłam dokonać konkretnych oględzin
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 01:00, 16 sie 2015

Do góry
Kilka fotek z wczorajszego dnia czyli m.in. żniwa lawendowe i drugie choć skromniejsze kwitnienie szałwii
przed i po
[/b]

gladiole i liatria przed dzisiejszą demolką - wiekszość już połamana i w wazonie

Hortensjada 00:41, 16 sie 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Piękne są wszystkie Twoje hortensje Ach - powzdychałam sobie

Dzięki Ewuniu

Jeszcze raz przejrzałam telefon- szkoda by było nie pokazać jeszcze tych ujęć, wybaczycie chyba

Teraz to już naprawdę dobranoc
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 00:40, 16 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
O widzę na Fb że masz Claire Austin. Czy ona ma lekko cytrynowy odcien czy bardziej budyniowy?

Zależy jaki budyń
Bardziej śmietankowy Najpierw jest lekko zółtawa, śmietankowa,a później się rozbiela do calkowitej białości.

Tutaj przy żółtej wygląda jak w różowym odcieniu.....

Jude the Obscure miała kolor budyniu waniliowego,ale nie zdązyłam cyknąc fotki.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 00:35, 16 sie 2015

Do góry
babka napisał(a)

Zaproponowałbym Ci jeszcze Olu zmianę linii nasadzeń roślin w tym gazonie i oczyma wyobraźni już widzę, że byłoby to niezłe rozwiązanie.
Oczywiście wszystko jesienią.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:06, 16 sie 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Jazzy a tu niespodzianka heheh wróciłem na początek twojego wątku, dotarłaś co to za trawka ?

I jeszcze te piękne trawy
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 00:02, 16 sie 2015

Do góry
Chyba się zakulkowałam

Rozchodniki za chwilę zakwitną. Planuję je rozmnożyć i wsadzić na gazon za lawendą, oby przeżyły.

Życie w wiejskim ogrodzie 23:55, 15 sie 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Czarujesz tymi widokami I jak nadal nie padało u Ciebie?
U mnie ani kropli, ale za to podlałam dobrze
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:54, 15 sie 2015

Do góry
Cały dzień wypoczynku, nie robiłam nic

Wieczorem burza przeszła bokiem, spadło dosłownie kilka kropelek i tyle na temat deszczu. Zdążyła nam jednak zepsuć ognisko

I po lawendzie ...

zostały stipy

Atacama pod lasem 23:47, 15 sie 2015

Do góry
... i jeszcze.

Hortensjada 23:44, 15 sie 2015

Do góry
Na koniec bo pora spać wszystkiego po trochu

Phantom i Magical Candle

Limelight

Vanilki i pienny Phantom

Dobranoc, dziękuję za odwiedziny
Hortensjada 23:37, 15 sie 2015

Do góry
Skoro pokazałam młodziutką Pinky Winky to pokażę z bliska przebarwiające się już starsze kwiatostany

Anabelka zielenieje ( chyba nie z zazdrości )

A Diamant Rouge - forma pienna przybiera piękną malinową barwę ( stanowisko lekko zacienione, na stanowisku słonecznym brzydko się przypaliła a wersja przyziemna dopiero zaczęła kwitnąć ( dziwne to trochę)

Atacama pod lasem 23:33, 15 sie 2015

Do góry
cd.

Życie w wiejskim ogrodzie 23:31, 15 sie 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Wczorajsza wyprawa po bułki to koszmar Przed następnym dniem bez sklepów chyba trzeba samemu piec
Własnoręcznie upieczony chleb to jest to Podziwiam Cię

Za szmaragdami rosną róże okrywowe Red Fairy U mnie mają dopiero drugi sezon i jestem z nich bardzo zadowolony

Eee, to taki zwykły przepis. Ale świeży chlebek pyszny, zostało go na jedną kromkę Wcinam, pisząc...
Róża ma cały czas taki intensywny czerwony kolor? Nie wpada w róż? Kiedy zaczyna kwitnąć? Chciałabym właśnie czerwoną różę na moją ognistą, ale żeby kwitła już w czerwcu i nie bledła.
Atacama pod lasem 23:23, 15 sie 2015

Do góry
Wieczorową porą fotorelacja z historii naszych ogrodowych poczynań na działce w kolejności chronologicznej:

Kosolkowa Pasja 23:21, 15 sie 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Pryskalam na mszyce i na mączniaka. Z tym że na mszyce pięcioma różnymi preparatami i z marnym skutkiem, w przyszłym roku będę pryskac nie-chemicznie. Na to samo pewnie wyjdzie.

Olu.
Mylisz się w tym względzie i to bardzo. Ja od sześciu lat nie stosuję u siebie żadnych środków chemicznych i od sześciu lat mam nieskazitelne rośliny. Jak chcesz to przejrzyj jeszcze raz fotki w moim wątku i przekonasz się o tym naocznie. Na substancję czynną zawartą w środku chemicznym szkodliwe owady uodparniają się już nawet po drugim oprysku, natomiast alkaloidy zawarte w niektórych roślinach, pożyteczne bakterie i grzyby namnożone w gnojówkach i wyciągach nie dają im żadnych szans na bytowanie w ich obrębie.

To jest cudowne ziele które nie dopuszcza do podziału komórek rakowych u ludzi oraz dba o to, aby na roślinach patogenne grzyby i inne drobnoustroje nie miały możliwości rozwoju.

Ja mało piszę o roślinnych biopreparatach, ponieważ na forum jest znikome zainteresowanie tą formą utrzymywania roślin w nienagannym zdrowiu i kondycji. Najczęściej zmiany zauważa się w momencie kiedy już cała roślina jest zainfekowana chorobą i żaden nawet chemiczny oprysk nie jest w stanie jej wyleczyć. Polecam Ci Olu również wątek dotyczący stosowania wyciągu z kompostu ANHK .
To jest dopiero zapora na wszelkiego typu patogeny które mogą zagrozić naszym roślinom.
Hortensjada 23:20, 15 sie 2015

Do góry
Marga napisał(a)

Bożenko, wybacz mi, że pewnie po raz setny usłyszysz pytanie : co to za hortensje? Ale są naprawdę niesamowite!

To młoda jeszcze Limelight
Z tyłu za nią jest też młodziutki szpaler z Pinky Winky a patrzy na to wszystko z góry Strong Anabelle

A to 2 lata starszy krzaczek ( listki zwisają, bo nie dostał jeszcze wody)
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:20, 15 sie 2015

Do góry
I znowu róże...

Cinderella Kordesa - chyba będzie z niej wielka parkowa róża:

Aphrodite Tantau - ładna jest tylko przez krótki moment, póki odwiera kwiat:

Cudownie pachnąca nowość z serii Parfuma Kordesa Herzogin Cristiana:

Róża, od której wszystko się zaczęło... Perłowa Mary Jean Harknessa - zobaczyłam ją kiedyś w Bułgarii i stwierdziałam, że muszę ją mieć. Z tym że akurat nie trafiłam z wyborem - piękność jest bardzo kapryśna. Ładnie wyglada tylko w upalne dni, których ostatnio na szczęście nie brakuje. Gdy pada - płatki jej olbrzymich 14 cm kwiatów gniją...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies