pierwsze nasadzenia poczynione
plany się lekko pozmieniały i jako pierwsza powstaje "otoczka śmietnikowa"
na tą chwilę wygląda tak:
- wzdłuż kostki posadzona lawenda
- 3 tuje danica
- po lewo myślę o drzewku z bordowymi liśćmi, choć mogą być i zielone - jakieś na pniu dekoracyjne
- po prawej będzie kratownica dla bluszczu, by zasłonić śmietniki, które będą jak położymy kostkę
- całość wysypana kamyczkami co już je widać trochę
poradzicie co dalej?
myślę pomiędzy kulki dać trawki jakieś - może stipa ostnica?
dodatkowo przy drzewku może dać też kulki danica ale mniejsze?
Poprzednio kupiłam ją po Chelsa czyli pod sam koniec maja lub na poczatku czerwca i kwitła chyba do sieprnia bo zatapiłam ja jezówkami. Ale miałam słabe egzemplarze . Z tego co pamietam u Any kiwtła długo
Teraz kupiłam grubaskę sadzonki więc liczę, ze wytrzyma do konca lata
o rutewce czytam ...ide do any ja obejrzeć ...o ile wrzuci aktualiazje bo przeciez nie znajde
ale o tojeść przyszłam zapytac ...wiem ze nie zimuje ...ale ile u ciebie kwitła ...kiedy zaczyna i kiedy kończy ( pixdrzwi) zastanawiam sie czy do mich korytek by sie nie nadała tam jest werbena i stipa ....znaczy ma być pewnie w lipcu ...a teraz sie kończa narcyzy ..to moze tojesc wypełni ta luke? jak myslisz?
Dzięki Mirelko
Moje szafirki w donicy już przekwitły ... nie wiem co teraz powinnam zrobić? Wysadzić do gruntu czy od razu do skrzynki w zaciszne miejsce?
Może ktoś doradzi
Witajcie! Trafiłam do tego wątku, a tu taka stipa śliczniutka. Moje w ogrodzie wyglądają na martwe, jeśli tak to będę wymieniać. Zebrałam nasiona jesienią, ale nie wysiałam. Do siewu to jakoś nie mam zapału, ale dla łanów stipy znajdę go. Poproszę tylko o instrukcję, bo Wasze roślinki są motywujące. Przyglądnę się ogrodowi. Pozdrawiam.
No to szkoda wielka bo przecież Ty dużo jej wysiałaś
Moja nie przytyła za wiele ale urosła trochę ... całkiem inaczej by wyglądała gdybym ją do większych doniczek przesadziła ale juz mi się nie chciało
Beatka stipa na dworze stoi na południowej stronie, więc ma wystarczająco słońca.
Do gruntu będę wysadziła po "Zimnej Zośce "
Sadzonki stipy po 1,90 to nie są rozrośnięta kępy. To są małe sadzonki tzn.niskie, ale bardzo grube więc za chwilę będą bardzo okazałe. Jak pojadę to kupię do przedogródka, żeby mieć od razu efekt
Eksperymentuje jeszcze i sprawdzam co się przyjmie .
Za to w ogrodzie masz więcej miejsca na szaleństwa i szalejesz
Mój kwaśnodrzew ma jakiś ślad zieleni ale na pniu przy samej ziemi, czekam jeszcze ale nerw mnie już bierze.
Witaj! Cieszę się że znalazłaś ciekawe dla siebie informacje .
Daglezja w Rykach na ul. Zielonej, tu jest mapka. http://daglezjaryki.pl/kontakt/
Dzięki! Żebym jeszcze taki porządek w ogrodzie miała
Małgosiu dzięki za miłe słówka
Myślę, że jak trawka wzejdzie i zrobi się zielono będzie fajnie.
Właśnie cicho jest, bo ja też w biegu Goście, praca, ogród.. i ogrodowisko tylko w realu Na on-line brak czasu. Oczywiście działam ogrodowo, na dowód fotka, jak powstaje placyk pod brzozami
Jak już Panowie obrzeża położyli, to stwierdziłam że mały chyba ten placyk będzie.
Ot...mądry polak po szkodzie
Co do stipy - żyje, ale jakoś szału nie ma.
Dam ją wkrótce do ogrodu, może się lepiej zabierze.
Jola, Co tu tak cichutko? Działasz ogrodowo? Jak tam u Ciebie stipa Trochę boję się chwalić dzień przed zachodem słońca ale wygląda, że u mnie żyje, choć niewiele urosła