Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród Mirelli 22:04, 08 maj 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Ale piękne te
tulipki.Moja stopa odżyła .przesadziłem ją jeszcze raz do większych doniczek.Uratowana.Ale po 1,90 też bym kupiła. Mirellko czy to ta sama szkółka gdzie kupiłaś szalwie i rozchodnik?Gdzie ona się mieści? Ja kupiłam i posadzilam około 100 bylin i traw w ub.tyg.Część traw muszę zidentyfikować bo nie znam odmiany.

Moja stipa z każdym dniem gorzej. Posadzę te, które przetrwają na tył ogrodu, a nowe ładne kupię.
Tak to ta sama szkółka.
Pierwsze bardzo koślawe kroki ;) 20:23, 08 maj 2016

Do góry
pierwsze nasadzenia poczynione
plany się lekko pozmieniały i jako pierwsza powstaje "otoczka śmietnikowa"
na tą chwilę wygląda tak:

- wzdłuż kostki posadzona lawenda
- 3 tuje danica
- po lewo myślę o drzewku z bordowymi liśćmi, choć mogą być i zielone - jakieś na pniu dekoracyjne
- po prawej będzie kratownica dla bluszczu, by zasłonić śmietniki, które będą jak położymy kostkę
- całość wysypana kamyczkami co już je widać trochę

poradzicie co dalej?
myślę pomiędzy kulki dać trawki jakieś - może stipa ostnica?
dodatkowo przy drzewku może dać też kulki danica ale mniejsze?

no sama nie wiem już
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 20:08, 08 maj 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Kamilka ale piękna wiosna u Ciebie. Stipa soczyscie zielona, śliczna. Pozdrawiam

Dziękuję Paulinko Również pozdrawiam!
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 19:41, 08 maj 2016

Do góry
Kamilka ale piękna wiosna u Ciebie. Stipa soczyscie zielona, śliczna. Pozdrawiam
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 19:34, 08 maj 2016

Do góry
Stipa zeszłoroczna i jedna z ładniejszych siewek
Malutki pod lasem 19:31, 08 maj 2016

Do góry
Ach jaki słodziak mały...cała mama...nawet dołeczek w brodzie taki sam...aniołeczek

Mój też podróżował w taczkach, albo w wózku do kamieni - w jedną stronę wiozłam kamienie w drugą "żywy towar"

Stipa to ta z nasionek?

Ale ładnie będziesz miała...jeszcze miesiąc dwa i wszystko się zmieni nie do poznania...czekam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:27, 08 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
o rutewce czytam ...ide do any ja obejrzeć ...o ile wrzuci aktualiazje bo przeciez nie znajde

ale o tojeść przyszłam zapytac ...wiem ze nie zimuje ...ale ile u ciebie kwitła ...kiedy zaczyna i kiedy kończy ( pixdrzwi) zastanawiam sie czy do mich korytek by sie nie nadała tam jest werbena i stipa ....znaczy ma być pewnie w lipcu ...a teraz sie kończa narcyzy ..to moze tojesc wypełni ta luke? jak myslisz?

Poprzednio kupiłam ją po Chelsa czyli pod sam koniec maja lub na poczatku czerwca i kwitła chyba do sieprnia bo zatapiłam ja jezówkami. Ale miałam słabe egzemplarze . Z tego co pamietam u Any kiwtła długo
Teraz kupiłam grubaskę sadzonki więc liczę, ze wytrzyma do konca lata
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:24, 08 maj 2016
Do góry
o rutewce czytam ...ide do any ja obejrzeć ...o ile wrzuci aktualiazje bo przeciez nie znajde

ale o tojeść przyszłam zapytac ...wiem ze nie zimuje ...ale ile u ciebie kwitła ...kiedy zaczyna i kiedy kończy ( pixdrzwi) zastanawiam sie czy do mich korytek by sie nie nadała tam jest werbena i stipa ....znaczy ma być pewnie w lipcu ...a teraz sie kończa narcyzy ..to moze tojesc wypełni ta luke? jak myslisz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:56, 08 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Twoja stipa ładniutka
Ja dzisiaj szafirki przesadzałam

Dzięki Mirelko
Moje szafirki w donicy już przekwitły ... nie wiem co teraz powinnam zrobić? Wysadzić do gruntu czy od razu do skrzynki w zaciszne miejsce?
Może ktoś doradzi
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:52, 08 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Moja stipa od tygodnia w ziemi.obdzielilam jeszcze dwa ogrodowiskowe ogrody.

Mirello widzialam stipe np w OM (centrum ogrodnicze kolo stacji BP w miescowosci na S. nie chce reklamowac

Sadzonki wygladaly tak,ciut mniejsze niz moje

Ładna.Mirella znalazła u siebie stipę za 1.90.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:33, 08 maj 2016

Do góry
Moja stipa od tygodnia w ziemi.obdzielilam jeszcze dwa ogrodowiskowe ogrody.

Mirello widzialam stipe np w OM (centrum ogrodnicze kolo stacji BP w miescowosci na S. nie chce reklamowac

Sadzonki wygladaly tak,ciut mniejsze niz moje

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 08:26, 08 maj 2016

Do góry
Witajcie! Trafiłam do tego wątku, a tu taka stipa śliczniutka. Moje w ogrodzie wyglądają na martwe, jeśli tak to będę wymieniać. Zebrałam nasiona jesienią, ale nie wysiałam. Do siewu to jakoś nie mam zapału, ale dla łanów stipy znajdę go. Poproszę tylko o instrukcję, bo Wasze roślinki są motywujące. Przyglądnę się ogrodowi. Pozdrawiam.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 01:07, 08 maj 2016

Do góry
Twoja stipa ładniutka
Ja dzisiaj szafirki przesadzałam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:04, 07 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Reniu moja stipa stoi na dworze i chyba marnieje. Eeeeee denerwuje mnie strasznie, chyba kupię sadzonki, a tą w kąt posadzę.

No to szkoda wielka bo przecież Ty dużo jej wysiałaś
Moja nie przytyła za wiele ale urosła trochę ... całkiem inaczej by wyglądała gdybym ją do większych doniczek przesadziła ale juz mi się nie chciało

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:45, 07 maj 2016

Do góry
Reniu moja stipa stoi na dworze i chyba marnieje. Eeeeee denerwuje mnie strasznie, chyba kupię sadzonki, a tą w kąt posadzę.
Prawie - jak ogród 13:32, 07 maj 2016

Do góry
Beatka stipa na dworze stoi na południowej stronie, więc ma wystarczająco słońca.
Do gruntu będę wysadziła po "Zimnej Zośce "
Sadzonki stipy po 1,90 to nie są rozrośnięta kępy. To są małe sadzonki tzn.niskie, ale bardzo grube więc za chwilę będą bardzo okazałe. Jak pojadę to kupię do przedogródka, żeby mieć od razu efekt
Moja bajka 08:52, 07 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Jak słyszę siewki to mnie aż trzęsie mam setki werbeny, kocimiętek, jeżówek, już się cieszyłem, że stipa jednak nie wzeszła, a powoli na różance robi się trawniczek bardzo gęsty, jedyne co wzeszło ładnie i mnie cieszy to szałwia, równomiernie się rozrzuciła i ładnie zakwitnie już w tym sezonie

A podobno od przybytku głowa nie boli Ja się cieszę z moich siewek i nie obraziłabym się gdyby było ich więcej .
Ogród, mydło i powidło. 23:03, 06 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Ależ masz zapasów

Eksperymentuje jeszcze i sprawdzam co się przyjmie .

Kasya napisał(a)

Fajna
Ja die muszę zmieścić na jednym regaliku

Za to w ogrodzie masz więcej miejsca na szaleństwa i szalejesz
Mój kwaśnodrzew ma jakiś ślad zieleni ale na pniu przy samej ziemi, czekam jeszcze ale nerw mnie już bierze.

ewelaa74 napisał(a)
Witaj,
ciekawy Twój ogród. Dużo informacji można u Ciebie zdobyć
Stipa rewelacyjna!

Czy Daglezja to ta w Rykach po lewej przy skręcie na Kock?
fajna imprezka
Pozdrawiam Lubelszczyznę!

Witaj! Cieszę się że znalazłaś ciekawe dla siebie informacje .
Daglezja w Rykach na ul. Zielonej, tu jest mapka.
http://daglezjaryki.pl/kontakt/

jolanka napisał(a)
Kurcze, jaki masz porządek w spiżarni. Chyba muszę iść posprzątać bo wstyd.
Ale dzisiaj wolałam grzebać najpierw w zdjęciach magnolii, bo robota domowa nie zając i na pewno nie ucieknie

Anda napisał(a)
Super masz spiżarnię i jaki porządek, wow

Dzięki! Żebym jeszcze taki porządek w ogrodzie miała
Ogród wśród pól i wiatrów 22:32, 06 maj 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Jolka sad i jagodnik super. Może być jako pokazowy. Wszystko jak od linijki. A jak jeszcze pojawią się ścieżki to będzie extra Pozdrawiam jak zwykle w biegu

Małgosiu dzięki za miłe słówka
Myślę, że jak trawka wzejdzie i zrobi się zielono będzie fajnie.

m_gocha napisał(a)
Jola, Co tu tak cichutko? Działasz ogrodowo? Jak tam u Ciebie stipa Trochę boję się chwalić dzień przed zachodem słońca ale wygląda, że u mnie żyje, choć niewiele urosła

Właśnie cicho jest, bo ja też w biegu Goście, praca, ogród.. i ogrodowisko tylko w realu Na on-line brak czasu. Oczywiście działam ogrodowo, na dowód fotka, jak powstaje placyk pod brzozami

Jak już Panowie obrzeża położyli, to stwierdziłam że mały chyba ten placyk będzie.
Ot...mądry polak po szkodzie

Co do stipy - żyje, ale jakoś szału nie ma.
Dam ją wkrótce do ogrodu, może się lepiej zabierze.
Ogród wśród pól i wiatrów 21:52, 06 maj 2016

Do góry
Jola, Co tu tak cichutko? Działasz ogrodowo? Jak tam u Ciebie stipa Trochę boję się chwalić dzień przed zachodem słońca ale wygląda, że u mnie żyje, choć niewiele urosła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies