Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym do góry... :)

Zielonym do góry... :)

nawigatorka 22:20, 05 maj 2016

Co do żagla ja bardzo lubie i polecam
bql3 22:22, 05 maj 2016

Joanno witaj,

- wpadłem się tylko przywitać bo jestem już po raz kolejny u Ciebie ale beż śladu.... ot tak anonimowo - no ale co by nie było że tak "tuptam" po Twoich rabatach bez pozwolenia
Drewno na taras to słuszna decyzja i dobry wybór choć by dlatego że jest "ciepłym materiałem" . Wiem, bo zakładałem sam też u siebie takie tam małe patio z desek i podłogę pod herbaciarnią oraz wykonałem ścieżki w ogrodzie - i wiem że drewno jako budulec sprawdza się.

pozdrawiam
Jan
Kacha123 22:39, 05 maj 2016

Czytałam o dylematach tarasowych - mam taras z płyt, drewna i klinkieru. Ze wszystkich jestem zadowolona. Choć szczerze przyznam, że najwięcej roboty jest z drewnianym, ale też chyba najprzyjemniejszy
Izoldka 10:57, 09 maj 2016

Ależ ja Ci zazdroszczę tego drewna U nas stanęło na kostce, która właśnie się robi.
Pokazuj co tam działasz ogrodowo, bo nie uwierzę, że nic nie grzebiesz w ziemi
07_Rene 11:27, 09 maj 2016

Byłaś na targach ogrodniczych? Masz jakieś zdobycze? Zdradź co w trawie piszczy
Konieczki 11:59, 09 maj 2016

A więc zapłaciłam za drewno (nio będzie jednak trochę a nawet znacznie wiecej niż zakładałam, ale eM dołożył zaskórniaki - on konczy wcześniej robotę i w sumie bedzie dłużej na nim siedział) drewno bedzie pod koniec czerwca - dziś do stolarza przyjeżdżają dechy - będzie je dla nas obrabiał. Wiec do czerwca musimy zrobić fundamenciki pod legary.

Na giełdzie byłam - ale mam mieszane odczucia. Ogólnie drogo, jak się pytam jaki rozchodni słyszę "A wie pani taka kępa mi wyrosła", stipa po 7zł - kurde za rok jadę sprzedawać swoją zarobię na rośliny na cały sezon, rozplenice po 10zł - ale bardzo marniutkie, seslerii nie znalazłam - wszyscy się na mnie gapili z wybałuszonymi oczyma co ja chce...
Ale....

Kule buksowe za 35zł (a żałowałam że ikeowskich nie kupiłam...), małe ale szczepione na tej wysokości co chciałam wiśnie umbry też po 35 i brzoza też w tej cenie. I jakieś jeżówki (trzy rodzaje), trzy molinie do donic i auto pod firmą zostawiłam, bo przecież nie myślałam ze coś kupię - pan taksiarz nie chciał mnie zabrać - ale zabrał Wiec jestem zadowolona. Ale mam za swoje - przeniosiłam buksy do mojego bagażnika i mnie pierdyknęło w krzyżu...
A front robót widać - marny bo na rośliny czekam i czekam... mają być w czerwcu.
Ale coś tam podziałam w piatek jeszcze. Jak obrobię to wstwię zdjęcia
Izoldka 12:08, 09 maj 2016

Kiedy byłaś na giełdzie? Na Balickiej?
Następnym razem Babo daj znać, bo ja 10 min spacerkiem mam z giełdy do pracy... A jakoś tak samej nigdy nie mam motywacji żeby podjechać.
Konieczki 12:26, 09 maj 2016

Iza byłam na Targach Ogrodniczych w Chemobudowie na Klimeckiego
lojalna_ 12:38, 09 maj 2016

zakupy super ")))) juz zasdziłąs ?
07_Rene 12:42, 09 maj 2016

Front robót... ale jak już skończysz to będzie ekstraMasz wszystko przemyslane. Fajne zakupy. Ja ogólnie mam odczucie, że rośliny drożeją sporo z roku na rok, chyba coraz większy zbyt jest, więc sobie liczą.
Ze sprzedażą stipy dobry pomysł
Bólu w krzyżach współczuję, też ostatnio cierpie z tego powodu.