Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Iwk4 06:44, 09 maj 2016

Ewa777 napisał(a)

Na razie ze swoich zdjęć zrobiłam kalendarz i bardzo cieszę z tego pomysłu. Będę robiła co roku Przesyłka już dla Ciebie przygotowana

Ewuniu, przesyłka trafiła już do Zbyszka. Jest zachwycony twoją stipą. Po poludniu zrobi mi fotki. Ma przykaz werandowania jej w cieniu, resztę zaleceń dam po południu.
Mówi, że wielka w siłę i dużo, co mnie bardzo ucieszyło.
Moje miskanty chyba padły wszystkie rodzaje. Wczoraj jak sobie uświadomiłam to, to płakać mi się chciało.
Będę miała czym pouzupełniać kompozycje. Kochana jesteś.
Teraz mogę być spokojna.
Wiesz, mi nawet magnolie nie pokazują ani kwiatów, ani liści. Wczoraj Zbyszek sprawdzał pączki, są zielone, ale te piękności uparte są. Ja myślałam, że padły. W takiej sytuacji już mi nawet na kwitnieniu nie zależy. Niech chociaż pokażą, że żyją.
Cieszę się na spotkanie u ciebie. Reszta na pv. Buziaki.
Anusia 07:06, 09 maj 2016

Ewa777 napisał(a)

Aniu, to jest dobry nawyk. Przed Ogrodowiskiem mało robiłam zdjęć i teraz nie mogę pokazać początków, ani jak się ogród zmienił przez lata. Ty będziesz miała fajną kronikę

Jesienią koniecznie mus zakupić tulipany pełne. Oj lista się wydłuża.
Kronika u mnie bogata w zdjęcia to fakt. Nawet chciałam pokasować niektóre i pozostawić co ładniejsze ale e-M zaprotestował, gdyż dla niego wszystkie zdjęcia są ważne.
U mnie też trochę strat, zwłaszcza jeśli chodzi o trawy. Nie przeżyły Red Baron, zebra, kostrzewa, stipa nie odbiła. Dodatkowo Dwie z pięciu jeżówek też poszły. Gdyby były normalne zimy z śnieżną kołderką pewnie nic by się im nie stało.
Co do grila zapytam się e-M, fajnie będzie spotkać się w realu.

lojalna_ 07:25, 09 maj 2016

Mnie tez pelne tulipanki zachwycaja,
Moje platany maja sie dobrze. Gorzej z debami tylko jeden ma liscie a Twoje ambrowce ruszyly fajnie masz
GosiaJoanna 07:27, 09 maj 2016

Ewa777 napisał(a)

Witam Beatko,
zapraszam do odwiedzin na wątku, ale też do spotkania na żywo.

Przy okazji przypominam zaglądającym do mnie, że zapraszam wszystkich chętnych do mojego ogródka 4 czerwca na godzinę 14.00 na grilla i ciasto

Ewcia powtorz grilla i ciacho w lipcu poniewaz przybywam na Żuławy do Mamy na 2 tyg.
Agatek 09:34, 09 maj 2016

Tulipany piękne, takie zestawienie kolorów bardzo mi się podoba
Moja lawenda w ubiegłym roku przykryta agro była piękna a w tym roku tylko liśćmi ją przysypałam i też mi wymarzła takimi plackami
Ewa777 16:48, 09 maj 2016

Iwk4 napisał(a)

Ewuniu, przesyłka trafiła już do Zbyszka. Jest zachwycony twoją stipą. Po poludniu zrobi mi fotki. Ma przykaz werandowania jej w cieniu, resztę zaleceń dam po południu.
Mówi, że wielka w siłę i dużo, co mnie bardzo ucieszyło.
Moje miskanty chyba padły wszystkie rodzaje. Wczoraj jak sobie uświadomiłam to, to płakać mi się chciało.
Będę miała czym pouzupełniać kompozycje. Kochana jesteś.
Teraz mogę być spokojna.
Wiesz, mi nawet magnolie nie pokazują ani kwiatów, ani liści. Wczoraj Zbyszek sprawdzał pączki, są zielone, ale te piękności uparte są. Ja myślałam, że padły. W takiej sytuacji już mi nawet na kwitnieniu nie zależy. Niech chociaż pokażą, że żyją.
Cieszę się na spotkanie u ciebie. Reszta na pv. Buziaki.

Iwonko, to Ty jeszcze nie widziałaś tej stipy rozumiem?
Ja swoje sadzonki posadziłam już do gruntu. Nie wiem, czy nie za wcześnie, ale stwierdziłam, że tak ciepło, że powinna sobie poradzić. Sporo Ci przekazałam - zastipujesz się

Bardzo się cieszę na nasze spotkanie Fajnie będzie
Ewa777 16:53, 09 maj 2016

Anusia napisał(a)

Jesienią koniecznie mus zakupić tulipany pełne. Oj lista się wydłuża.
Kronika u mnie bogata w zdjęcia to fakt. Nawet chciałam pokasować niektóre i pozostawić co ładniejsze ale e-M zaprotestował, gdyż dla niego wszystkie zdjęcia są ważne.
U mnie też trochę strat, zwłaszcza jeśli chodzi o trawy. Nie przeżyły Red Baron, zebra, kostrzewa, stipa nie odbiła. Dodatkowo Dwie z pięciu jeżówek też poszły. Gdyby były normalne zimy z śnieżną kołderką pewnie nic by się im nie stało.
Co do grila zapytam się e-M, fajnie będzie spotkać się w realu.

U mnie widzę, że Red Baron, kostrzewa i miskant "Variegatus" żyją. Nie wiedziałam, że z trawy tak przemarzają. Jeżówek nie rozpoznaję w tym stanie Jakieś byliny ruszyły, ale nie wiem co to

Aniu, fajnie by było gdybyście przyjechali na spotkanie. Nie macie tak daleko Zapraszam
Ewa777 16:55, 09 maj 2016

lojalna_ napisał(a)
Mnie tez pelne tulipanki zachwycaja,
Moje platany maja sie dobrze. Gorzej z debami tylko jeden ma liscie a Twoje ambrowce ruszyly fajnie masz

Jolu, nie wydaje Ci się, ze te świeżo sadzone później puszczają liście niż te, co już zimowały w glebie?
Pójdę zaraz ambrowcom cyknąć zdjęcia Liczę, ze Twoje dęby też ruszą Gdzie będę je podziwiać jak nie u Ciebie?
Ewa777 16:58, 09 maj 2016

GosiaJoanna napisał(a)

Ewcia powtorz grilla i ciacho w lipcu poniewaz przybywam na Żuławy do Mamy na 2 tyg.

Gosiu, daj tylko znać, kiedy przyjedziesz, to powtórzę grilla Musisz przyjechać do mnie koniecznie Trzymam dla Ciebie skrętniki
Ewa777 16:59, 09 maj 2016

Agatek napisał(a)
Tulipany piękne, takie zestawienie kolorów bardzo mi się podoba
Moja lawenda w ubiegłym roku przykryta agro była piękna a w tym roku tylko liśćmi ją przysypałam i też mi wymarzła takimi plackami

A ja swoich do tej pory nie przykrywałam i rosły, a teraz wszystkie suche
Myślałam, że tylko te francuskie takie delikatne