U mnie rosną różne - z nazw jedynie brabant i smaragd znam
Jednak na żywopłot z tui ładne będą aureospicata, spiralis, sunkist, kórnik,
świerki serbskie możesz posadzić w różnej odległości - U Danusi rosną co kilkadziesiąt cm, ale myślę, że co 1,5 metra zleją się niedługo.
I myślę, że świerki serbskie będą najlepsze na żywopłot od frontu - są eleganckie i po prostu niewiele osób je ma
Codziennie mijam z nich szpaler i przykuwa uwagę
Danusia swoje tnie od góry - nic im się nie dzieje. Dzięki temu są bardziej gęste.
Po bokach raczej się ich nie tnie - one rosną w wąskie stożki
dziękuję
a wiesz Sebek, że na studiach, to nawet pędzlem kaligrafowałam na kopercie adres
miałam czas i mi się chciało
dzisiaj ograniczam się do kartek, jakoś nie mogę znieść świątecznych (i urodzinowych) sms-ów ....
witaj Sebek. wrzuciłam mapkę działki ale coś słabo ja widać
świerki srebrne miały być zwykłymi( kiedyś nie potrafiłam ich odróżnić i takie mi sprzedali) i chciałam je ciąć jak te po lewej stronie, one muszą być gęsto ponieważ je też chcę ciąć, chyba że ich nie da rady tak formować jak zwykłych. Na mapce przy świerkach zaznaczyłam linię rabaty jaką chcę zrobić ale coś mi to nieładnie wyszło. nie wiem czy robić faliście, czy kanty. Chcę połączyć to razem z tą rabatą co jest karpa, tylko zostawić te dwa koła z sosnami na środku. Czy to dobry pomysł?
Sebek Jagna ma rację. Rysunku mozna się nauczyć, tylko trzeba ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć itd wiem co mówię, choć nie ja się uczyłam Nic straconego, chłopie. Nie ma 'chciałbym ale się boję' Masz smykałkę do ogrodnictwa i to kochasz, a nie ma nic lepszego niż kochanie swojego zawodu Co ty kolejnym informatykiem chcesz zostać?
Widzę, że powstaje bardzo ładny ogród z wieloma roślinami - dzięki temu jest kolorowo cały rok
A zdjęcie chmury atomowej powalające
No witaj Sebek. Nareszcie przyszedłeś w gości. Wiesz Ciebie się spodziewałam jak nikogo innego
Nawet mi taki żarcik przyszedł do głowy: Zaglądam do ogrodu bukszpanowego i widzę - Sebek, zaglądam do Bogdy i widzę - Sebek, zaglądam do Sylwi - a tam Sebek. Aż się boję zaglądnąć do lodówki.
To tak na powitanie, żebyś wiedział, że ja pożartować lubię
Dobre !!!
Też tak mam.
Witam na Ogrodowisku i wracam czytać dalej, bo ja już nie nadążam. U Siaaski jestem w połowie i nie zdążyłam się nawet przywitać.
Miło mi gościć następną miłą osobę z Ogrodowiska. Zapraszam częściej, jeśli dasz radę.
Abiko zaglądamy, zaglądamy. Dzisiaj nadrobiłam 10 str. Mam ogromne zaległości u wszystkich - nie nadążam za Ogrodowiskiem. Muszę się zwolnić z pracy, to będę na bieżąco . Wracam na 19 str.
Wiem, wiem mam to samo
Sebek fajne A największa frajda była z sadzenia, po ciemku z latarką w zębach ale co zrobić jak wracam to już ciemno Posadziłam na razie gdzie się dało, bo i tak będę zmieniać rabatki na wiosnę I mam nadzieję, że tym razem nie będę zdołowana