Dlatego zrezygnowałam z rurkowego. Dziś po 3dniiwym deszczu M. chcial przejść z butami. Teraz dla odmiany robily się dziury. Za sucho źle. Za mokro źle.
Upał był nie do wytrzymania. 3 dni deszczu i już narzekamy.
Ale roślinu się napiły.
Teraz będę szukać strat. Gdzie grzyb zaatakował.
Na razie przyszła pora na wymianę donic.
Hortensja polestar piękna latem, ale jako wczesna, szybko przekwitła.
Wysadziłem do gruntu. Zobaczę za rok czy tam będzie dłużej atrakcyjna.
Sylwuś, u ciebie zawsze pełno zmian, remontów i wszelakich zmian.
Suuper .
Podziwiam was za tą waszą pracowitość.
Ekomisy bardzo ładnie ci kwitną. I fajny pomysł na posadzenie ich.
Roże , powojniki bardzo ładne.
Oj, tyle masz tych rośli , że trudno wszystko wymieniać.
I derenie i nawet swoje grzybki w ogrodzie masz.
Suuper. Pozdrawiam
Nie no ceny mnie załamały... wyższe sadzonki Amonogawy po 220 zł, trudno kupiłam małą, kiedyś będzie piękna chyba że ją wcześniej coś zeżre... No i zawsze coś wpadnie do wózka oprócz zamierzonych zakupów... Kupiłam klona Beni Maiko, a co tam jak nie spróbuję to nie będę pewna czy u mnie da radę. No i kupione w promocji irgi i jałowce płożące do posadzenia na osiedlowej.
Zbyszku, dziękuję za odzew. W politykę się nie bawię i wiem z której strony urny się ustawię.
Gorzej w ogrodzie. Jak do niego dotrę, to zaczynam być macochą i despotą.
Macochizm jeszcze da radę wytłumaczyć, gorzej z tyraństwem, nie ma wytłumaczenia, ani dla mnie, ani dla roślin.
We wrzesień wchodzimy nieuchronnie. Prac więc przybywa i tegorocznych i tych zadatkowanych na przyszły rok. I jak tu pogodzić? I jedno jeszcze rośnie, i drugie mus już zadołować.
Mam dwie, kiedyś piękne juki. Ostatnio jednak zaczęły mi bardzo marnieć. Niby wypuszczała dzieciaczki, ale niestety główny pień i boczne odnogi zaczynają być miękkie i odkruszają się przy pniu. Mam zamiar wyjąć wszystkie odnogi z donicy, podzielić i wsadzić do nowej ziemi. Nie wiem co to za choróbsko je dopadło. Mam pytanie. Niektóre z odnóżek mają bardzo długie pniaczki. Czy można je obciąć? czy ukorzenią się takie obcięte. Jak najlepiej to zrobić?
Ja testuje werbenę Bampton, jakaś nowinka. Na razie bardzo filigranowa ale ponoć warta zainteresowania. Tę twoja miałam kiedyś, ale znikła. Pamiętam że wypuszczała rozłogi.